| IncorrectUsername a întrebat:

Bunicul meu zice ca daca nu te pocaiesti nu ajungi in Rai.Este adevarat?

16 răspunsuri:
| Mihaii24 a răspuns:

Da.

| costis a răspuns:

Intrebarea arata ca nu prea vrei sa mergi pe mana lui. Poti sa cauti pentru a ajunge la propriile concluzii.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Foarte adevarat.
Matei 3:12

| Thunderstruck a răspuns:

Bunicul tau incearca sa te indoctrineze cu credintele lui cat esti copil pentru ca acesta te iubeste si e sigur ca credintele lui sunt adevarate.Este adevarat din punctul lui de vedere si a altor credinciosi.Din punctul unora de vedere e complet inutil sa te pocaiesti si trage lumea in jos.

| relian a răspuns:

Bunicul tau a facut cea crezut el, iar tu vei face ce crezi tu si ce simti tu.Nu te lua dupa el pentru ca omul are dreptul sa aleaga singur fara sa fie influentat de cineva.Si intreaba pe bunicatu daca un om face lucruri rele dar este pocait unde ajunge? Nu stiu cati ani ai dar stai departe de bunicul tau, cauta sa vorbesti cu altii de varsta ta si citeste carti de care o fi, insa nu si biblia.Pe aia sa o citesti cand o sa treci de 20 de ani incolo.Vezi ce te sfatuie ce te invata credinciosii? Crezi ca e corect? Ca sa raspund la intrebarea ta eu zic depinde.Asta daca exista rai si apoi depinde de ceea ce tu vei face in viata, nu de faptul ca esti sau nu pocait, pentru ca Dzeu te va judeca dupa faptele tale nu dupa ce esti.Ca esti pocait cum zici(dar nu stiu ce e aia pocait pentru tine)sau caesti ortodox sau arab tot dupa ce ai facut in viata te va judeca cineva daca o sa te judece. Pocainta de fapt este credinta in ceva. Daca e sa o luam cine este pocait am putea spune ca toti cei care cred intro religie sau in Dzeu sant pocaiti.Insa oamenii au dat unui cuvant alt inteles.Adica gresit, pentru ca pocaitii sant si ei tot crestini.

| Woodenpints91 a răspuns:

Bunicul tău este cam încuiat.

| danay72 a răspuns:

Trebuie sa analizezi Biblia si sa intelegi ce anume cere Dumnezeu de la noi, apoi sa aplici cele invatate si sa te identifici cu forma de inchinare aprobata de El.Ioan17:3

Răspuns utilizator avertizat
| wales a răspuns:

În primul rând, Isus a spus asta:

`` Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape. `` Matei 4:17.

`` Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit. `` Marcu 16:16.

| EmaS a răspuns:

Fara pocainta nu este iertare.Plata pacatului este moartea insa darul fara plata a lui Dumnezeu este viata vesnica.

| Vladuthz a răspuns:

Acuma depinde cat de mult crezi in rai sau in iad, si in general in aceste baliverne care incearca sa-ti inchida spectrul gandirii si sa te faca supus acestor norme si reguli. Sfatul meu este sa continui sa traiesti in continuare si sa uiti de toate astea, sa te bazezi doar pe propria constiinta in a diferentia binele de rau.

| ChR a răspuns:

In primul rand nu exista rai. il al doilea rand nu conteaza

| Miauti a răspuns:

Ar sa l intrebi daca el ajunge in rai sau in iad? Si cu cate femei s-a culcat? Si daca a fost intr-un razboi, cati oameni a omorat?

| Deea_Andreea_1994_eI2a a răspuns:

Da este adevărat