anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, TPU!
Care este varsta potrivita pentru a incepe sa citim Biblia?

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
atunci cand stii sa citesti si poti sa intelegi ceva...
Sarbatori Pascale fericite langa cei dragihappy

24 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

La 10 ani după ce ieși la pensie, sau de când înveți să citești, depinde de context!

Eu am citit Biblia, și cred că nu merită citită nici o dată!

Eu am început să o citesc și să o comentez de la 9 ani și după asta am fost un ateu foarte convins de la 10 ani până la 34 de ani.

( Era o biserică lângă școală!

Mie îmi plăcea coliva, că era dulce și preoteasa a zis, că nu se dă colivă decât la creștini!

Atunci am zis, că gata, ne facem creștini!

Valu ( Valeriu ) prietenul meu, nu prea voia să se facă creștin, că lui nu îi plăcea așa mult coliva!

Dar dacă eu mă făceam creștin, trebuia să se facă și el creștin, că nu era după el.

Preoteasa a zis, că spre a fi creștin, trebuie să știm Biblia la perfecție, nu să mințim că suntem creștini, ca să ne dea ea colivă.

Ne-am apucat să citim Biblia ( pe sărite, că era un text foarte plictisitor pentru niște copii de 9 ani,) și să o comentăm.

Chestia cu potopul mondial, ni s-a părut o mare prostie, că am făcut noi niște calcule și bărcuța lui Noe trebuia să fie, de multe ori mai mare decât Grădina Zoologică și deci mai mare, decât orișice vapor făcut de oameni, vreo dată!

După asta ni s-a părut o prostie treaba cu Exodul, și ni se părea o mare prostie și asta, că nu trebuie să o iei spre Est prin mare, ca să ajungi în Nord Est.

Am mai citit diverse din Biblie, tot pe sărite și ne-am spus, că în biblia aia, sunt numai prostii și că nu ne mai facem creștini! )

| pietrean a răspuns:

Cat mai tarziu,cand crezi ca poti si esti in stare sa decizi, ce este adevarat sau minciuna. Toate cultele religioase, sunt facute pentru a tine oamenii sub puterea fricii, a intunericului, a inexplicabilului si pentru imbogatirea celor ce predica.O sa cred intr-o "fata bisericeasca" in momentul in care o sa vad ca traieste in saracie, ca se zbate doar pentru binele oamenilor si mai ales ca respectatot ce propovaduieste celorlalti! Poate ori fi si din astea>

| HueyFreeman a răspuns:

La ce continut are ar trebui sa fie 18+.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

NU va mai certati!
@mihaitaLPG, iti dai seama ce insinuezi?

| AwaZoh98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ne certam...laughing Doar o purtam o discutie contradictoriewinking

| mihaitaLGP a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar tu iti dai seama ca sunt ironic? Daca chiar ai crezut ca cred in Praslea e trist, daca ai inteles ca nu cred in existenta lui Dumnezeu, ai inteles bine.

| anonim_4396 explică (pentru mihaitaLGP):

NU! Numai fi ironic cu astfel de lucruri! Totusi, vorbim despre Dumnezeu si Biblie aici!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Atunci cand esti pregatit sa o si intelegi.Biblia,nu este o carte obisnuita, de lectura.

| piTiCcu a răspuns:

Parerea mea, intre 10-15 ca sa intelegi mai bine.Dar niciodata nu e prea tarziu! happy

| HermioneLove a răspuns:

''Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va imbatrani nu se va abate de la ea'' E bine ca copiii sa cunoasca cuvantul lui Dumnezeu inca de mici.Cel mai potrivit pentru ei ar fi Biblia copiilor cu ilustrati astfel va intelege mai bine si i se va parea mai captivant.Cand creste putin cam pe la 11 ani poate citi si Biblia. zic eu.

| mihaitaLGP a răspuns:

Varsta potrivita citirii bibliei este aceeasi cu varsta la care poti citii Praslea cel voinic si merele de aur. Nu e nici o diferenta intre ele.

| AwaZoh98 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Ce sarcastic...

| mihaitaLGP a răspuns (pentru AwaZoh98):

Care e diferenta?

Ambele povesti sunt cu gradini, mere si balauri?
Ai tu vreo dovada ca Praslea este doar un personaj fictiv? El exista, e cu Harap Alb la Marii.

"Ambele povesti sunt cu gradini, mere si balauri?"
Asa e...laughing
Dar eu tot cred ca nu este nici o asemanare! De ce nu s-au facut biserici sau statui cu aceste personaje? straight face

Pentru ca Praslea este un personaj rational si cu adevarat iubitor.

El nu ar pedepsii oamenii pentru ca nu cred in el, pentru ca nu-l slavesc. Nu iar tortura pe vecie pentru acest lucru.

Praslea este cu adevarat un zeu bun.

Eee da... mai e putin si-mi spui ca ti se pare mai importanta teoria evolutionista si ca te-ai ruga mai degraba la maimute. oh go on
Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni.straight face
Fiecare e cu liber arbitru. Oamenii pacatosi singuri decid sa mearga pe mana Satanei. Nu ii pedepseste in nici un caz Dumnezeustraight face Crezi ca ii obliga Dumnezeu sa fie desfranati, betivi etc?
Mai documenteaza-te, mai Mihaitaaa!winking

Cam tu esti lipsit/a de informatie. Nici macar nu constientizezi ca sunt ironic si fac aluzie la toata mizeria din crestinism.

Acum argumentez dupa logica ta, repet dupa logica ta.

Liber arbitru? Vi si imi pui in aceeasi proprizitie liberul arbitru, pacat si iad? Si consideri ca esti liber?

Stai calm/a, nu merge nimeni pe mana Satanei, pentru ca "Barbosu" are un simt foare dezvoltat al umorului. E cert, avand in vedere ce coeficent de inteligenta aveti unii dintre voi.

Acum sa las ironia la o parte, este imposibil sa ajunga cineva pe mana raului, sau pe a lui. Pentru ca nu exista suflet. Nu poti demonstra sub nici o forma ca exista suflet.

Mai repet inca o data, ca eu acum argumentez dupa logica ta, daca o poti numii logica.

O data ce partea spirituala este desprinsa de partea materiala, partea spirituala nu mai poate simtii nici o durere fizica care doar partea materiala o poate simtii, acea durere fizica. Tot acel foc infinit din iad nu poate ranii sufletul.

Nici din punct de vedere spiritual, psihic nu mai poate simtii nimic.
Totul, dar absolut totul este cauzat de creier. Starile emotionale, constinta, ratiunea si memoria sunt "calitati" ale creierului. Daca si sufletul ar avea aceste calitati atunci cum se explica ca daca lovesti un om foarte tare in cap acesta e posibil sa isi piarda memoria?
In concluzie, o data ce creierul ca si activitate cerebrala inceteaza sa mai functioneze totul MOARE. Toata informatia se pierde, constinta, ratiunea si starile emotionale. Deci este imposibil sa mai fie judecat sau sa mai simta ceva. O sa mai traim doar ca simple imformatii printre cei dragi ramasi in viata si vesnic ca materie.

Te chinui sa zici ceva, pacat ca nu transmiti nimic.

P.S : Sa nu mai acuzi nici o data persoane ca sunt lipsite de documentare doar atunci cand aduci argumente mai puternice ca persoana cu care interctionezi.

1. Sunt fata, numele de Teresa nu-ti zice chiar nimic? big grin
2. Nu puteai sa-mi raspunzi asa si la intrebarea pe care am pus-o? Un raspuns convingator, dar rautacios. sad
3. Imi cer scuze daca te-ai simtit ofensat cu ultima replica a mea! big grin
Nu a avut scop ironic sau orice altceva care sa te raneasca. sad

O zi buna, iti doresc!winking

1.Dupa cum ai observat te-am pus la ambele sexe. Pentru ca nu am avut certitudinea ca esti fata sau baiat.

2. Nu puteam, din cauza proprilor convingeri. Convingeri care intra in conflict si nu sunt in armonie cu intrebarea in cauza, atunci intervine ironia. Asta e valabil pentru ambele parti.

3. Nu m-am simtit ofensat sau jignit. Era doar un sfat, sfat pe care ar trebui sa-l privesti in mod constructiv.
Nu ma pot simtii ofensat sau jignit de nici o persoana de pe acest site, indiferent cine e. Ar trebuii sa fiu bolnav psihic sa ma consum pentru fiecare persoana cu care interactionez. Sunt foarte multe persoane cu un neuron si ala julit pe acest site.

Nu ai pentru ce sa iti ceri scuze.

O zi buna iti doresc si eu! happy

Răspuns utilizator avertizat
| Apocaliptic a răspuns:

15 ani-Biblia. >Parerea mea
Dar este si Biblia pentru copii si Biblia povestita copiilor, sunt mai multe.

| andreiboss31 a răspuns:

Cand inveti sa citesti si sa poti intelege faptele.

| DiamondsShine a răspuns:

Biblia poate fi citită de oricine la orice vârstă. *•*

Întrebări similare