| StopShowingOff a întrebat:

Credeti ca numarul 23 a afectat si religia precum istoria?

Răspuns Câştigător
| Thunderstruck a răspuns:

Normal, doar m-am nascut eu pe 23.

18 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu au legatura numerele cu Biblia si profetiile acestora.De obicei oamenii fac asocieri de numere, insa Dumnezeu nu ne spune acest lucru.

Răspuns utilizator avertizat
| ErrorFound a răspuns:

Si ia zi tu geniule, cum a afectat un numar istoria?
Ma mir ca tocmai 23...De Pi n-ai auzit?

| StopShowingOff explică (pentru ErrorFound):

World trade center, "geniule". Nu cumva a fost pe 11/9/2001? 11+9+2+0+0+1 = 23? Zic si eu, acuma nu te simtii obligat sa-mi si raspunzi daca nu esti in tema.

| Dandanache a răspuns (pentru StopShowingOff):

Un exemplu? Iti trebuie cateva sute daca vrei sa demonstrezi ceva.

| ErrorFound a răspuns (pentru StopShowingOff):

O prostie. Ma speriam mai tare daca ziceai 9/11.

| BlackSulphur a răspuns:

I sense paranoia here...

| StopShowingOff explică (pentru BlackSulphur):

Huh, paranoia? Doar dorinta de cunoastere happy.

| StopShowingOff explică:

Hai sa lamurim ceva. Eu am citit cate ceva si mi s-a parut un subiect interesant. Am postat intrebarea cu speranta ca voi afla noi raspunsuri. Ti-as da sute de exemple dar nu stiu.

In plus, ai dat un exemplu de numerologie arbitrara. Ai pastrat un numar(11), dar pe restul le-ai descompus in cifre. Daca descompui si 11, rezultatul se schimba.

| StopShowingOff explică (pentru Dandanache):

Fiecare dintre noi mostenim de la parinti 46 de cromozomi. 23 de la mama, 23 de la tata. E mai ok exemplul asta?

Si deja ai iesit din domeniul istoriei. Practic, luand la alegere orice numar cu 2 cifre, poti sa demonstrezi ca are semnificatii speciale. Se numeste apofenie, e inclinatia de a descoperi tiparuri si conexiuni acolo unde nu exista.

Si totusi, daca exista conexiuni?
http://www.ziare.com/......ta-1078088

Sunt rezultate cautate, pentru care unii sunt dispusi sa modifice operatiile si rationamentele. "Suma cifrelor din data la care au fost lovite turnurile gemene din SUA, 9.11. 2001, are ca rezultat numarul 23. " Nu, suma cifrelor, daca e sa fim corecti, este 14. Doar ca 14 nu mai corespunde rezultatului cautat, asa ca 11 nu mai este luat ca asociere de cifre, ci ca numar. In aceeasi ordine de idei, poti sa faci un articol mult mai concludent in care sa demonstrezi importanta numarului 7, 10, 12, 13 sau altul. Si fara sa fie argumente penibile de genul: "John Dillinger a jefuit 26 de banci, dar a reusit sa fuga cu banii doar din 23, in cazul celorlalte trei a lasat banii la intrare, din diverse motive." sau "Doua treimi (23) din ingerii Raiului au ramas fideli Domnului, in timp ce o treime l-au urmat pe Lucifer.", fara sa aduci clisee de film, unde asemenea detalii sunt adesea cautate si fara sa inventezi argumente: "Toate celebritatile care s-au nascut pe data de 23 sau in anul '23 dintr-un secol, au murit din cauza unei supradoze de droguri, abuz de tigari sau consum de alcool". Adam Smith, parintele economiei politice, nascut in 1723, a fost rapus de o boala. Ca sa dau doar un exemplu.

Legat de unele lucruri, sunt de acord cu tine + ca am gasit si calcule matematice gresite pe pagina respectiva. Oricum, mersi ca ai incercat sa-mi explici si scuza-ma daca ti-am dat bataie de cap dar eu nu cred pana nu este demonstrat happy. O seara buna.

| нσяяσя a răspuns:

Nu. Ai vazut si tu filmul ala The Number 23?

| StopShowingOff explică (pentru нσяяσя):

Da, mi s-a parut super big grin.

| нσяяσя a răspuns (pentru StopShowingOff):

big grin si mie happy