"As vrea sa stiu adevarul dar e cam greu..Eu cred in Mos Craciun dar totusi daca stau asa si traiesc parca nu stiu. am asa nu stiu o fixatie zici ca nu exista nul vad nul simt nimic as vrea sa cred in el 100% am avut momente cand am crezut in el foarte mult dar nu stiu."
Problema ta e credulitate, instabilitatea psihică/emoţională şi un nivel de inteligenţă mai special.
Consultă un psiholog şi nişte cărţi şi oameni inteligenţi.
Multumesc o sa ma mai gandesc.
Te întrebi si tu probabil ca multi altii, care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?
- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există...
Multe grupari invită la "studii" biblice dar un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
Eu zic sa lasi calculatorul,pui mana pe niste carti bune si incerci sa iti controlezi emotiile,sa intelegi ca adevaratul tau dusman esti tu si trebuie sa il pui la colt,sa nu mai lasi instinctele sa-ti controleze judecata. Iti recomand sa ai un moment in care sa stai singur undeva in natura si sa iti faci ordine in ganduri. Trebuie sa intelegi ca raul cu rau nu se face bine,singura cale sa invingi raul (adica pe tine) este sa nu ii mai dai oxigen,daca cineva te injura,nu eliberezi bestia, ci strangi mai tare lantul, nu o lasi sa iasa, o educi, pana cand nu va mai avea deloc control asupra ta.
Ai dreptate dar daca ar fi asa usor...
Da, accepta un studiu biblic cu Martorii care te-au vizitat, cu siguranta ve-i gasi adevarul (Ioan 8:32) si viata ta se va schimba. Dumnezeu cauta oameni cu inima sincera, nu bogati, nici saraci, ci cu o inima deschisa si cu dispozitia ferma de-a se apropia de El. (Ioan 3:16). Curaj si succes! Sa nu te las indus in eroare de catre cei care nu cauta adevarul, si il renega pe Dumnezeu, bazandu-se pe propriile lor forte. Ei nu stiu ce inseamna iubirea de Dumnezeu si de semeni, o iubire de sacrificiu, este daca caut folosul celui de langa mine, cu atat mai mult a celor ce se lasa indrumati de Dumnezeuprin Cuvantul sau Biblia. Doar nebunul zice in inima lui,, nu exista Dumnezeu " asa ceva vrea Satan sa creada omul instrainat de Dumnezeu.
Sa te gandesti ca nu exista practic nimic ce a descoperit mai nimic din observatiile ce ar face un dumnezeu Biblic posibil:
- exista suferinta ce o sufera miliarde de oameni si acel dumnezeu doar se uita, dar nu face absolut nimic observabil
- nu stim nici o actiune a creierului care sa actioneze diferit din cauza unui sufet, deci e greu de definit un suflet
- Biblia e plina de greseli si inconsistente, iar multe traditii si valori ale crestinilor (atat ortodocsi, dar si catolici si protestanti) sunt in contradictie cu Biblia in multe locuri
Zic sincer: nu poti gasi un model coerent de crestinatate sa o definesti care sa fie in armonie cu realitatea.
Ce cred ca trebuie sa faci, dar asta e observatia mea: e sa iubesti aproapele nu ca un Dumnezeu iti zice, iubeste-l ca iti este aproape; oricine este ca si tine, si se va bucura cand primeste ceva inapoi!
Legat de rau si orice dumnezeu ce ar exista: gandeste-te orice om ce ar fi cu centura neagra si ar vedea ca o femeie e violata de un tip. Si foarte probabil acel om ar sari sa o ajute! Gandeste-te in acelasi timp ca un dumnezeu atotputernic doar sta si se uita!
Daca exista "rau" exista si bine
In primul rand incearca sa-ti gasesti un sens al vietii(un sens al vietii NU implica reliigia(iile) sau credinta ci ceva ce te poate face fericit-de ex o slujba, un prieten/prietena...)
Nu mai sta in fata Pc-ului -NU face bine sanatatii mentale!
Iesi din casa!-gaseste-ti prietenii!
Cat despre injuraturi-NU mai injura!
De fiecare data cand esti nervos sau iritat incearca sa te calmezi tragand aer adanc in piept!
Injuri pentru ca esti nervos si iritat si esti asa pentru ca NU ai prieteni si stai mereu in fata Pc-ului!
...deci SCHIMBATI MODUL DE VIATA!
Nu ai nevoie de persoane religioase care sa te indrume ci de persoane inteligente
(un psiholog, niste carti de psihologie, niste persoane mature si ''cu capul pe umeri'' care sunt gata sa te ajute din anturajul tau) si desigur de prieteni!
Gura.gura este un organ, de cinste, care trebuie ca prin rolul ei sa ne ridice, nu sa ne coboare.inima.este ca un ogor.lucrat bine va da roade bune, si placute.depinde cine lucreaza.in inima. Duhul Sfant? ori satan? corpul este un templu.dar al cui? al Duhului sfant si roadelor lui? bune? ori al lui satan si roadelor lui? rele? indiferent de credinta si religie, daca ar fi sa-ti alegi un prieten intre cei doi? pe care ai alege? fiindca obiceiurile proaste strica tovarasiile bune.si cine e mai respectat si mai placut celorlalti? unul care injura si vorbeste cu gura toate porcariile de parca ar defeca pe gura? ori unul care vorbeste placut si frumos? fii si tu un samurai al bunei cuviinte, al bunatatii, al respectului, si al demnitatii.nu un josnic banal cum sant multi putin ganditori, stapaniti de patimi si robi ai relelor.
Hmm...FiulRisipitor, avatar religios, cont creat azi, NOname ca prieten si primul raspuns...