| Katherine20 a întrebat:

kiss Deci am o prietena la scoala pe care parintii nu o lasa sa faca nimic.Ma rog nimic..adica ca nu o lasa sa mearga la cinema,nu o lasa se uite la TV(decat foarte rar o data la nu stiu cat)nu o lasa nici macar sa se uite la Romanii au talent straight face nu o lasa sa citeasca carti fantasty(ca Harry Potter, Vrajitorul din Oz etc)nu o lasa sa iasa in oras cu noi celelalte fete sau sa danseze si sa asculte muzica.Deci cam nimic.Pur si simplu nu o lasa sa se bucure de nimic.Si am intrebat-o de ce nu o lasa si a spus ca:"asa este religia lor".
Si intrebarea mea este:Ce fel de religie mai e si asta? Si ce pot face ca sa o ajut? Adica ca parintii ei sa nu o mai izoleze asa? Si nu nu este pentru ca nu este ascultatoare si o pedepseste pentru ca fata cuminte si invata destul de bine la scoala dar parintii ei sunt cam...

34 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Din nefericire, unele religii nu permit anumite lucruri, firesti de altfel.Cel mai grav e ca,, deraierea,, parintilor ii afecteaza pe copii.Si nu prea ai ce sa faci...

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Bine fac parintii sunt parintii ei ce treaba ai tu? :-)

| Katherine20 explică (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Draga mea/dragul meu, sincer nu mi se pare normal ca un copil cuminte care are note bune la scoala sa fie tratat astfel. Oricine are dreptul la distractie.Ca doar nu am vorbit ca nu o lasa sa fumeze. Daca tie ti se pare ''bine''si ''normal'' ce fac parintii ei, inseamna ca nici tu nu ai o gandire mai buna ca ei laughing

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru Katherine20):

Uite ce e, distractia e pacat, plata pacatului e moartea(iadul de foc si pucioasa) acum intelesi?

| Lizzu a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

"Uite ce e, distractia e pacat, plata pacatului e moartea"

SERIOS?
De ce nu ganditi in ansamblu? De ce va agatati de niste texte, de niste simple pareri ale unora si va limitati viata, de ce va limitati in gandire singuri, va limitati dorintele, va limitati fiinta?

Uite asta cred eu ca e cel mai mare PACAT. Sa traiesti in nestire, sa treci prin viata ca gasca prin apa.
In viata nu e totul alb sau negru, sunt o gramada de cai de mijloc!

Nu vezi ca ceva e in neregula? Chiar nu vezi?

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru Lizzu):

Pentru cei ce inca nu L-au acceptat pe IIsus in viata lor le e greu sa inteleaga cum e sa nu mai fi sclavul pacatului ca daca iL ai pe Dumnezeu ai totul nu iti mai trebuie pacat.

| Lizzu a răspuns (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Eu te intelege pe tine.dar distractia NU e un pacat!
Distractie nu este anturajul prost ales, nu inseamna droguri.te poti distra si intr-un fel cuminte... intelegi? si astfel nu poate fi considerat pacat.

Vrei sa spui ca nu te distrezi niciodata? Adica nu asculti o muzica, nu dansezi, nu razi, nu faci glume?

| Katherine20 explică (pentru PαtнwαуTσBℓιѕѕ):

Hai ca prea exagerezi.Sa fie pacat sa te distrezi? Dar spune-mi tu mie unde scrie in Biblie/in cele 10 porunci ca ar fi pacat sa te distrezi.Pacat este sa minti, injuri, furi, ucizi si alte lucruri dar distractia(cu limita!)nu este pacat.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru Katherine20):

Tu fa ce vrei cu viata ta... dar in privinta fetei nu pai face nimic oricum parintii ei au datoria sa o educe in mod corespunzator, ma rog sa faca asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi tu dancelove? parintii ei nu stiu un kucru banal; Dumnezeu nu vrea sa fie iubit cu sila, sau de frica.ci pur si simplu ca raspuns la marea lui dragoste pentru noi.chiar si asa, si tot nu putem noi oamenii sa egalam aceasta dragoste.fiindca nu o intelegem cat e de mare in intregul ei. poate dupa ce om muri.cine stie? dar oamenilor acestora trebuie sa li se explice ca mantuirea este oersonala si alegerea e la fel. obligarea, nu duce decat la respingerea principiilor morale, care-s de fapt libertate daca sant cu voia.

| Almássy a răspuns:

Penticostalii cred in biblie si in ce scrie in ea.in biblie scrie ca exista sfinti dar ei nu cred in sfinti. sunt doar prosti...

| Almássy a răspuns:

Cred ca e penticostala, am si eu un caz din asta in clasa. fara sa jignesc pe vreunii e o religie tampa

| Almássy a răspuns:

Ca sa nu se trezeasca la realitate penticostalilor li se interzic sursele de informatie care le-ar dezvaluii ca exista si altceva in afara de ce cred ei

| 7Dany a răspuns (pentru Almássy):

Really? Fac parte din cultul penticostal. Am mai multa scoala decat tine, deci sunt mai informat. Stau la laptop, si am tot netul de dispozitie, deci am si sursele de informare la dispozitie. Am prieteni penticostali care Daca Harry Potter, Vrajitorul din Oz, Emisiunile TV numesti tu "trezirea la realitate", mintea ta da dovada de gandire slaba.

| 7Dany a răspuns (pentru 7Dany):

Apar acolo niste cuvinte in plus " Am prieteni penticostali care ". E dintr-o greseala... Sorry

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Este o secta crestina extremista, desigur fiind una gresita.

| andreiush25 a răspuns:

Daca tu incerci sa o convingi si ea nu vrea...si e cu religia ei..atunci las-o in pace. Greu o mai convingi sa iasa din ale ei. Daca e deschisa si te asculta atunci nu prea poti face mai nimic :d, decat sa vorbesti cu parintii ei dar nu ar avea un rost deoarece sunt niste incuiati psihic.

| marinelpop a răspuns:

Cum pot să accept regulile părinţilor?

Probabil cunoşti tineri de-o seamă cu tine care au voie să vină acasă oricât de târziu vor, să se îmbrace cum vor şi să iasă cu prietenii oricând şi oriunde vor. Poate că părinţii lor sunt pur şi simplu prea ocupaţi ca să mai vadă ce fac copiii lor.

Biblia arată că această metodă de creştere a copiilor nu dă rezultate bune (Proverbele 29:15). Astăzi, nu mai există iubire în lume în mare parte pentru că oamenii sunt interesaţi doar de propria persoană, mulţi fiind crescuţi în familii în care nu au existat niciun fel de restricţii (2 Timotei 3:1–5).

În loc să-i invidiezi pe tinerii care sunt lăsaţi să facă ce vor, străduieşte-te mai degrabă să priveşti regulile impuse de părinţi ca pe o dovadă a iubirii şi a grijii lor pentru tine. Stabilindu-ţi limite rezonabile, ei îl imită pe Iehova Dumnezeu, care i-a spus poporului său:

„Îţi voi da perspicacitate şi te voi învăţa calea pe care trebuie să mergi. Te voi sfătui cu ochiul asupra ta" (Psalmul 32:8).

| Katherine20 explică (pentru marinelpop):

Deci daca vrei sa stii eu nu sunt cum crezi tu ca ma imbrac nu stiu cum adica indecent.Ma imbrac decent dar frumos.Nu umblu prin discoteci si nu ma drogez.Dar sincer mi se pare mult prea exagerat ce fac parintii ei straight face Adica ce o sa pateasca daca merge la un film? Sau daca citeste o carte ca Harry Potter? Data viitoare citeste cu mai multe atentie intrebarea. tongue

| šïηηεr a răspuns:

Ăştia doi sunt proşti?

| Noah4823 a răspuns:

Probabil ca de fapt parinti fac asta pentru a o proteja, pentru ca acum toti cei de 14-16 ani stiu vad deja lucruri care nu fac altceva decat sa ii indoctrineze(Emisiuni scandal...etc...)
Astfel daca fata este ferita de aceste lucruri pana la o varsta la care ar putea intelege ca aceste lucruri sunt doar porcari, aceasta nu va mai fi indoctrinata si va fi o persoana care e cu adevarat ''desteapta''...

| HueyFreeman a răspuns (pentru Noah4823):

Acea fata nu va fi niciodata cu adevarat desteapta. Era desteapta daca traia aceste "experiente" (nu le pot numi altfel) si nu era influentata. Este foarte trist sa te aflii in situatia ei.

| Noah4823 a răspuns (pentru HueyFreeman):

Exista putine cazuri, caci pana si adam, primul om creat de Dumnezeu a cazut si a gresit.

| HueyFreeman a răspuns (pentru Noah4823):

Facand abstractie de faptul ca incerci sa-ti intaresti punctul de vedere cu un basm, Adam nu stia de greseala. Nu stia ce-i bine, nu stia ce-i rau. Pentru CA Creatorul lui l-a facut imperfect, fara cunoastere.

| Bot_Adi_1989 a răspuns:

Parintii acelei fete sunt indoctrinati cu religia penticostala! Si eu frecventez aceeasi biserica dar nu iti interzice nimeni sa te uiti la tv sa iesi la un suc.Telecomanda este la tine, nu te pune nimeni sa te uiti la prostii, sa nu puna acest lucru stapanire pe tine, adica sa petreci o mare parte din timp doar la Tv.Referitor la iesitul in oras, este vorba ca parintii se tem ca fata sa nu invete prostii.Sunt multe chestii pe care unii le interpreteaza la maxim, de aceea din pacate cand copii pocaitilor scapa de sub mana cea "protectoare" a parintilor se apuca de fel si fel de prostii. PS :du-te si tu odata cu colega ta la biserica si poate ai sa intelegi mai multe Fiti binecuvantati de Dumnezeu!