| mihai4000 a întrebat:

eu momentan sunt crestin ortodox iar mama vrea sa ne mutam la martorii lu iehova stiu cum este aceasta religie ca m-am documentat singurul lucru pe care nu prea il stiu este ca nu ai voie sa fii cu fete de alta religie si momentan nici cu cele de religia ta, pai eu ce sa inteleg ca nu ai voie nici sa te casatoresti?

35 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Multe secte invită la studii biblice, DAR, "studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!

Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! Scriptura insa nu poate fi folosită si denaturată la fel. Din această cauză doar există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| milan9 a răspuns:

Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| milan9 a răspuns:

Secta cu pricina in nici un caz nu Il "onoreaza pe Suveranul Universului" (toate zeciile de mii de religii si secte de pe fata pamantului sustin asta...), din moment ce incalca in mod direct invataturi ale Noului Testament.

| milan9 a răspuns:

Fiul lui Dumnezeu nu a venit în lume pentru a lăsa o Biserică asemeni unui sat de femei vădane, fără câini, sau ca pe un sat părăsit în care sa faca fiecare ce o vrea… thinking Nu!
ÎN REALITATE, BISERICA primelor secole era foarte puternică! Numai astfel a putut da sute de mii de martiri și sfinți…

BISERICA primelor secole era foarte solidă și solidă a rămas, altfel Mântuitorul Hristos ar fi spus niște vorbe în vânt prin cuvintele de mai jos: (la asta ajung să-l reducă sectanții pe Hristos: la o Persoană care a vorbit degeaba, fără rost…)

- Fiul lui Dumnezeu a spus despre Biserica Sa:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| Delmoniko a răspuns (pentru STAVROS300):

Intamplarea face, maestre, sa fii studiat. Si chiar mult timp. Si chiar la universitati de pretigiu din afara. Astea din tara sunt la fel de indoctrinate ca tine. Per total intre 8-12 ani. Voi face pentru istoria religiilor ce a facut Muller, Durheim, Frazer si Eliade. Ai auzit de ei? Trebuie sa fii orthodox neaparat ca sa stii cum vietuiesc dobitoacele? Nu, sunt Satanist! Ai ceva impotriva? E un stat liber. In plus, nu traiesc in Romanica de cacao, ci intr-un stat care ofera libertate cultelor. Nici macar nu sunt religios, asta ar fi o imbecilitate, o ofensa la adresa oricarei finte vii.