anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,facebookul a fost plin inainte de semnarea acelor foi,prin care esti de acord sa faci religie,cu tot felul de postari ca,,nu distruge viitorul copilului tau(desi mama mea m-a intrebat daca vreau sau nu sa semneze foaia,iar eu am ales ca da,vreau),,sau,,copilul tau nu trebuie sa fie o oaie,,desi in liceul meu,(sa nu ziceti ca au fost obligati de parinti)copiii de la clasa alaturata au pus o fotografie de grup pe facebook cu mesajul,, vrem religie! Majoritatea elevilor care i intrebam ziceau ca vor sa participe, Chiar statisticile arata ca majoritatea romanilor au ales religia! na aicea dovezi http://www.mediafax.ro/......e-13943314 sau asta http://www.ziare.com/......51380,,.OK sa revenim,dupa rezultatele semnaturilor,acei(nu toti, conosc atei minunati cum cunosc si crestini prosti)atei ai internetului,suparati,vor acum scoaterea religiei din scoli. Daca crestinii sunt majoritari si vor ca ploziii(scuzati termenu da iesea o cacafonie) lor sa studieze religia,si chiar nu le pasa ce studiaza sau nu ateii,de ce se baga minoritatea ateista,vrand sa scoata religia din scoala? Nu majoritatea decide? nu le ajunge ca e optionala? Mai vor si sa nu invatam copii nostri religie doar ca ei cred altceva decat noi? Copiii vostri sa i educati cum vreti,insa sa nu intrati peste alegerile noastre si cum vrem sa ne traim viata,sunteti chiar penibili unii dintre voi(nu toti,repet exista atei prosti si crestini Prosti), penibili cum nu aveti ce face si intrati ca parazitii pe toate siteurile cautand victime sa le injurati doar ca au alta credere decat cea a voastra.O acum o intrebare, cate pagini crestin ortodoxe stiti sa injure sau sa isi bata joc de atei? eu am pregatit linkuri cu pagini de atei care isi bat joc de crestini(foarte matur si superior din partea lor):https://www.facebook.com/GandescSuntATEUref=ts&fref=ts sau asta https://www.facebook.com/atheus1?fref=ts.Intrebarea e, daca nu va iese, de ce va bagati? Nu ati obtinut ce ati vrut? De ce va credeti superiori si totusi parodiati si va bateti joc ca marlani?(acum spuneti-mi ca suntcre(s)tin ca am scris incorect gramatical ca ma doare fix in varfu cotului :* )

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Iritarea provine din faptul ca voi vreti indoctrinare religioasa pe banii platitorilor de taxe. In Vest exista scoli religioase, organizate de culte, dar in general nu sunt ale unei singure credinte (ca la categoria evanghelici intra mai multe culte), iar copiii care vor sa invete religie se duc la scoala de duminica la biserica din care fac parte, ma rog, ii duc parintii. Deci daca B.O.R. ar organiza scoli de duminica din banii credinciosilor si prin eforturi proprii nu s-ar mai isca politicele conflicte pe tema asta.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Asta e chiar o idee foarte buna, imi pot practica religia fara sa deranjez pe altii, insa romanica nu are destui bani, sau destula organizare.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Dar totusi in tara,locuitorii ar tebui sa fie unul pentru toti si toti pentru unul, ar fi bine sa semnezi o hartie cum ca esti ateu si sa nu platesti biserica sau profesorul de religie, insa ar fi corect daca e sa o loam asa, sa semneze si crestinii o petitie, prin care banii luati din taxele noastre sa nu se duca pe perfuzia(caci statul o plateste din banii locuitorilor)sau pe mancarea unui ateu.Nu suna asemanator? Nici eu nu sunt de acord in totalitate cu profiturile bisericii.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Statul roman se defineste ca stat laic si echidistant (neutru) fata de religii (indiferent ca sunt majoritare sau minoritare). La noi nu prea s-a inteles bine treaba cu stat laic si multi considera religia ca fiind o afacere de stat.

| Jardelin a răspuns:

Bravo Sorine! Foarte corect punctul tau de vedere. De ai sti de cate ori le-am spus aceleasi lucruri aici pe TPU si o dadeau din colt in colt cu raspunsurile!

I-am intrebat direct, daca tu nu esti obligat de nimeni de pe planeta asta sa faci Religie si ai posibilitatea sa refuzi absolut legal participarea la aceste ore, de ce te mai doare capul ca eu vreau sa fac Religie si te lupti ca eu sa nu fac? De ce nu respecti optiunea mea de a face Religie dupa cum si eu o respect pe a ta de nu face?

Cum ar fi ca eu religios sa incep sa ma lupt ca si tu ateule sa fii obligat sa faci Religie?

| anonim_4396 explică (pentru Jardelin):

Da,nu sunt in stare sa accepte ca sunt si oameni de alta parere si cica noi suntem intoleranti