| AlexandruMihhXDD a întrebat:

In cateva zile voi face cunostiinta cu o persoana. Eu nu am intalnit-o vreodata, dar va urma sa vorbim. Eu din cate am inteles, ea are ceva probleme, ingrijorari, framantari, etc. Eu ar trebui sa stau cu ea de vorba. O sa vreau sa-i spun si de Dumnezeu si poate voi rezolva ceva. Imi puteti voi oferi niste sfaturi despre cum as putea sa-i spun de Dumnezeu intr-un mod mai prietenos, simplu si neexagerat? Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| Mircea08 a răspuns:

Ca sa spui cuiva ceva, acel ceva trebuie stiut. De fapt vrei sa vorbesti despre invatatura pe care Iisus a dat-o crestinilor. Aceasta TREBUIE CUNOSCUTA ASA CUM ESTE nu variante ale diverselor religii.
Real, Invatatura lui Iisus este un mod de viata (atentie vorbesc doar de invatatura lui Iisus si nu de Biblie). Crestini sunt cei care au ales sa traiasca in conformitate cu aceasta invatatura. Invatatura lui Iisus nu numai ca trebuie stiuta, ea trebuie sa faca parte din felul de a fi al crestinului.
De aici incolo discutia nu poate avea o alta directie decat aceea de a afla in ce consta aceasta invatatura. De subliniat este si faptul ca invatatura lui Iisus este una prin care omul isi poate rezolva ABSOLUT ORICE PROBLEMA care apare in viata lui.
Invatatura lui Iisus nu este, sau nu ar trebui sa fie ceva greu de pus in practica deoarece ea descrie MODUL NORMAL in care trebuie sa traiasca un om (anormal este sa furi, sa ucizi, sa minti, etc.), si tot ce este in afara normalului este anormal. De ex., daca un baiat din dorinta de a fi altfel decat este, (mai educat sa zicem) spune unei fete " vai ce superba esti" este un mod anormal de abordare deoarece nici baiatul nu crede ce spune si nici superba, deci este o minciuna. Intentionat am dat un exemplu care se intampla des si care pare normal
Tu nu trebuie sa fii mai prietenos. Trebuie sa fii asa cum esti, si am convingerea ca vei fi mult mai apreciat decat sa incerci sa pari mai ceva decat esti. Daca nu va aprecia sinceritatea nu are decat sa se supere deoarece nu merita prietenia ta, si sa mearga la fatarnicii care joaca teatru 24 de ore pe zi (adica si in vise)

Asta inteleg eu prin prietenos, simplu si neexagerat.

1 răspuns:
| crud a răspuns:

Probleme, ingrijorari, framantari... astea le avem toti; modul de abordare difera. Mai intai ascult-o, s-ar putea chiar ea sa spuna ceva despre Dumnezeu si atunci comunicarea este deschisa. De altfel, iti vei da seama din ceea ce povesteste, din felul IN CARE povesteste si din modul in care va raspunde la anumite intrebari pe care le vei avea pentru mai multe lamuriri. Astea iti vor arata daca este cazul sa vorbesti si in ce fel sa vorbesti despre Dumnezeu. Mai intai asculta.