Vad ca raspunsurile sunt toate de incurajare dar eu te-as sfatui sa te pregatesti, informandu-te ce este crestinismul si cum a fost falsificata Biblia.
Incurajarea mea e sa te rogi conform cu Romani 10: 9 sa iti daruiesti sufletul si viata Mantuitorului Hristos si sa il intrebi pe El daca ar vrea sa mergi la manastire sau ce care sunt faptele bune pe care El le-a pregatir dinainte sa umblii in ele:
" Prin har ati fost mantuiti, prin credinta, si aceasta e darul lui Dumbezeu, nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos pentru FAPTELE BUNE PE CARE LE-A PREGATIT DUMNEZEU MAI DINAINTE CA SA UMBLAM IN ELE. Efeseni 2 : 8, 9, 10
Chemarea oricarui om este sa se supuna Creatorului, sa-si daruiasca viata lui dar trebuie sa il inteebi pe El unde si cum doreste sa ii slujesti.
Nu ai nevoie sa cunsoti nimic inainte si nici sa te pregatesti cu ceva, este suficient sa VREI sa te calugaresti si sa ai credinta in Dumnezeu, ca ei te invatat acolo totul, pas cu pas.
Nu te astepta sa vina vreun calugar aici sa-ti raspunda ca asta nu se va intampla vreodata.
Pentru ei tehnologia asta cu telefon, internet, laptopuri si computere nu este necesara, ei au nevoie de carti si ruigaciuni.
Bineinteles ca au si un computer la contabilitate, pe care se fac actele si se inregistreaza cheltuielile, ca-n rest nu este necesar.
Nu ai cum sa te pregatesti dinainte. Du-te la duhovnicul tau si spune-i ca vrei asta si el te va indruma. Nu are niciun rost sa te sfatuiesti cu TPU. N-ai rezolvat nimic cu asta. Cu duhovnicul tau personal trebuie sa vorbesti. Iar daca nici macar nu ai un duhovnic personal care sa te cunoasca deja ai niste prioritati de rezolvat inainte sa te gandesti la manastire.
Daca duhovnicul tau iti da binecuvantarea vei putea merge ca ucenic la manastrie intr-o perioada de proba sa vezi cum e si cum te simti acolo. Aia o sa fie pregatirea.
Daca esti student sau cunosti studenti, ai putea adera la actiunile ASCOR (Asociatia tinerilor ortodocsi din Romania) si ai putea incerca cateva tabere de ascultare care au loc la manastiri. Cele mai cunoscute sunt cele organizate de manastirea Oasa.
Intre timp, cauta un preot pe care sa il simti aproape de suflet si sa te spovedesti la el.
Sa-ti ajute Dumnezeu!
Eu cred ca ti s-a urat cu binele. Daca incerci acolo sa ramai! Nu te mai intoarce printre oameni!
anonim_4396 întreabă: