| Ciprian_Jurchela_1986 a întrebat:

Pocăința, o religie sau... ce?

Răspuns Câştigător
| eternitate15 a răspuns:

Nu,nu e o religie. Pocainta e o porunca data de Dumnezeu tuturor oamenilor :"Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca "(Fapte17:30) "pentru ca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate"(Fapte 17:30) Vedeti, fiecare om trebuie sa se pocaiasca adica sa fie schimbat, sa il urmeze pe Hristos si sa aiba ca prim scop pe acest pamant oglindirea lui Hristos in viata lui.Cat despre botez, bazat pe Scriptura pot spune ca trebuie sa fie luat pe baza propriei decizii, prin propria ta marturisire "Cine crede si se boteaza va fi mantuit" Ori, un bebelus mic "crede?" Ma indoiesc. Scriptura este cartea in care veti putea gasi raspuns la toate intrebarile voastre.De ce sa nu o cititi? Acolo veti gasi adevarul despre viata aceasta dar si despre viata de dincolo de moarte. Vesnicia depinde doar de voi, de pe acest pamant va puteti alege locul pentru ca stim ca dupa moarte urmeaza si o judecata :"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care -l va fi facut cand traia in trup"(2Corinteni 5:10) Cititi si Apocalipsa 20:11-15

31 răspunsuri:
| AliGab a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Mister.ti-am dat definitia pocaintei, nu a credintei, in sensul ca logic ti-am aratat ca te poti pocai de 1000 de ori pentru pacate diferite sau pentru acelasi pacat in care ai picat de o mie de ori. Daca dumitale crezi ca pocainta este o credinta sau o religie nu ai decat. Chiar si necredinciosii se pot pocai pentru un pacat, chiar daca raman tot necredinciosi.
Spun lucrurile dupa cum le am priceput si eu, nu dupa ce incearca altii sa imi bage in cap. Nu am nevoie sa mi se demonstreze ca alta decat Ortodoxia este credinta cea adevarata, pentru ca Ortodoxia, desi eu am ales sa raman in aceasta credinta, nu mi-am insusit-o singura, ci Hristos m-a purtat spre ea cand mi-a fost mai greu. Deci pe cine sa ascult? Pe Hristos si pe sfintii apostoli sau pe cineva care a scris un asa zis ghid sau care vin sa imi spuna ca ii corecteaza pe acestia. Da'pai scuze, insa prefer sa ii cred pe sfintii apostoli. Si daca il cauti pe Hristos in adevar, nu te multumi pana nu gasesti adevarul. Nu cei care-ti spun ce vor urechile tale sa auda iti vor si binele, ci din contra. Eu ma retrag in acest moment din discutie. Spor in toate. Maica Domnului cu dumneata de il cauti cu sinceritate pe Dumnezeu.

Întrebări similare