| StefanFlorea a întrebat:

Salut TPU! Recent bunicul meu s-a dus dupa un chin groaznic cu cancerul... a murit la spital, dar inainte de a ajunge la spital aceasta a spus unor vecini ca pe 24 martie are nunta (el este insurat) si arata din degete ca joaca (danseaza), la spital (ieri) bunicii mele i-o spus acelasi lucru (pe 24 martie am nunta) si azi a murit, iar inmormantarea pica pe 24. Eu nu sunt cu credinta, dar totusi ce a spus el ma tot macina gandul, ce poate inseamna? Cum a nimerit data inmormantarii si de unde pana unde a scos ca are nunta (lua si morfina) si asta produce halucinatii, poate e posibil si de aici, dar de unde stia data asta de 24? Ce credeti?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De la un om în chinuri atât de groaznice încât era tratat cu morfina te ai așteptat să fie lucid?

| CostinAlamariu a răspuns:

Păi în Miorița "nunta" nu era metaforă pentru trecerea dincolo? Oricine e cat de cat educat in simbolism/mitologie s-ar fi prins ca se refera la moarte.

| AdioTPU a răspuns:

Nunta e un simbol pentru trecerea în neființă, moarte. Bunicul tău și-a simțit și totodată și-a prezis moartea. Înainte de a muri, oameni au diverse semne care le dă de știre că moartea e aproape. Cum dacă visezi mireasa înseamnă moartea cuiva pe care îl cunoști, așa și nunta înseamnă înmormântare, deces.

| dany1988122 a răspuns (pentru AdioTPU):

Nu mai spune. Voi nu sunteti crestini, ci superstitiosi si popisti rolling on the floor

| slayer09 a răspuns:

Daca era credincios, Dumnezeu lumineaza mintile sa stie cand se apropie ziua, ca sa poata sa se pregateasca "de nunta". Cum multi sfinti parinti stiau data mortilor lor chiar si cu luni sau ani inainte. Deci e posibil sa fi stiut dinainte data "nuntii".