| SuNaM a întrebat:

Sa incepem spunand ca am o problema cu tatal meu legat de religie.Eu sunt mai credincios de fel, la fel ca si mama mea.Problema este ca tata de fiecare data cand imi cumpar o icoana sau un lucru sfant(ca o cruce de lemn) incepe si spune tot felul de prosti de exemplu de ce ii aduc toate prostiile in casa.De exepmplu azi mi-am luat o cruce mare din lemn(pentru pravila monahilor) si mi-a zis ca de ce ii aduc lemne in casa straight face. Alta problema este ca,doar in zilele cand este sarbatoare mare ca Nasterea Domnului sau Invierea Domnului incepe si cauta scandal, dracuind si incercand sa ne faca pe mine si pe mama sa ne suparam(dupa ce am fost la biserica).Voi ce credeti ca are? Ce as putea sa fac?

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

It's happened in Tanacu, it's happening again! Yea, u know what to do!
Mda, hai si seriosi, dar nu ma obliga nimeni: in primul rand acordati prea multa atentie unor inchipuiri si de obicei e posibil sa ignorati oameni.
Mai e posibil ca el sa aduca singurii bani din casa, toate lemnele alea costand.Te descurci tu, nu mori din asta!

| Lagorúthon a răspuns:

Pentru ca stie ce face! PENTRU CA LUCRURILE ALEA NU AU NICI UN FOLOS, NU ITI DAU DE MANCARE, NU TE AJUTA CU NIMIC! Ar trebuii sa-i dai dreptate tatalui tau!

| Ayumii a răspuns:

Înţeleg că domnu' ticu'to are un început de ateism violent. laughing Dar să fim serioşi, pare un pic cam primitiv în secolul XXII să înceapă să facă scandal pe tema asta religioasă. Fiecare e liber să aleagă în cine crede şi în cine nu. Mai bine să iasă la o bere cu băieţii şi să lase prostiile deoparte. Pace! laughing

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Pentru a avea pace in casa toti aveti nevoie de indrumarea lui Dumnezeu, si sa comunicati unul cu altul. Cat despre acele obiecte de cult, vezi si tu, consultate cu Biblia, care este Cuvantul scris al lui dumnezeu, vezi ce spune de exemplu in Isaia 42:8; Isaia 44:9, 10, -18.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai putea sa ii spui ca fiecare face ce vrea si ca este dreptul tau sa crezi intr-un anumit lucru si anumite dogme.

| Holiday a răspuns:

Sunt curios cum vei reactiona tu daca fiul/fiica ta vor cheltui banii pe care ii primeste de la tine pe papusi voodoo.
Sunt sigur ca tu ai sa-l/s-o mangai pe cap si ai sa-i spui "bravo".

In alta ordine de idei, daca zici ca mama ta e si ea religioasa poate are si mania postului si atunci, dupa cateva saptamani fara sex nu e chiar anormal sa fie cu curu-n sus taica-tu.

In rest, are dreptate...dai banii pe tampenii fara nici o valoare.

| milan9 a răspuns:

Spre exemplu, LA CEREREA LUI DUMNEZEU sau sub îndrumarea profetilor, evreii Vechiului Testament aveau (sau după caz, chiar au) nenumărate obiecte de cult:

sfeşnice, lumânările, Chivotul legii, HERUVIMII DIN AUR(!), veşmintele specifice, cărţile de cult, jertfele specifice, diferite obiecte şi materii indispensabile cultului, rugăciuni fixe, Scrierile sfinte, Yarmulke, Kippa (acoperamantul capului), mezuzot (cutiuţe care se puneau simbolic pe tocurile usilor), Mezuzah (tocul usii cu valoare simbolică), Tzitzit (franjuri rituale atasate unui vesmant purtat de un barbat), obiectele şi materiile folosite în ritualul circumciziei, alte obiecte: Bimah, Aron Kodesh, Mizrah – zidul plangerii, Petikha (draperia care acoperea Sfânta Sfintelor), Aliya, Hagba si Glila, Karen Kayemet LeYisrael (cutia ce culoare albastru cu alb necesara strangerii fondurilor), tefillin (cutiute negre la care sunt atasate curele de piele neagra), arba kanfot (cu câte 613 franjuri), etc...

Alături de obiectele de cult insultate de către eretici se află şi gesturile CU VALOARE SIMBOLICĂ nerecunoscute în general de către aceştia. La evrei spre exemplu, acestea erau întâlnite cu mare ABUNDENŢĂ: ruperea hainelor -Kriyah- (pentru a exprima durerea), Nichum Avelim, Kaddishul, ceremonialul Bar-Mitzvah, ceremonialul Tahara, misiunea celei numite Chevra Kaddisha, ceremonialul numit Brit Milah, etc, etc...

| Gizăz a răspuns:

Ar fi fost de folos să spui şi câţi ani ai. E dreptul tău să crezi ce vrei. Nu are rost să-ţi zic că ce cumperi tu e absolut inutil că ai avut o comparaţie cu vodoo mai sus. laughing În fine, ideea e că nu-ţi constrânge nimeni libertatea religioasă. Dacă vrei să rămâi bătut cu Biblia în cap e strict alegerea ta. Problema la tine e că intervin nişte bani. Atâta timp cât vei depinde financiar de tatăl tău, nu-i poţi cere să-ţi respecte cumpărăturile. Nefiind credincios, are impresia că arunci banii pe fereastră. Când vei avea banii tăi, vei putea să-ţi cumperi ce vrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tatal tau este prost saracul si nu se pricepe nici sa iubeasca nici sa-si conduca familia.rautatea din el ori lipsa dragostei, il duce in ratacirea mintii, si nu-l lasa sa gandeasca logic, si anume ca fiecare e liber sa aleaga si sa faca in viata ce doreste.

| RedDeath a răspuns:

Eu cred ca s-a bagat dracutul in el. Iti recomand sa il alungi, n upe taicatau, peala rau ce ii in el. Cum?
Ii duci hainele la dar - se poate face asa ceva, dar sunt sigura ca stii de treaba asta. De asemenea, poti sa ii puni o anumita cantitate de apa sfintita in mancare sau bautura, in fine, vezi tu. Si in final, sa dia prescuri la biserica, dar consecutiv, pentru el si sufletul lui. Si te rogi cu toata credinta si insisti. Uneori dai de 3 ori prescura, sa ziocem, si se rezolva treaba, alteori dureaza luni. Depinde de situatie - de cat e de grava, dar Dumnezeu ne iubeste si ne ajuta. Daca avem rabdare si credinta, reusim.
Foarte bine ca va abtineti sa nu va certati, sa nu ii raspundeti. Va felicit pentru o asemenea vointa si tarie! Tineti-o tot asa, cel rau asta vrea, sa va scuture credinta si sa va dezbine. Nu ii faceti pe plac! Daca faci ce ti-am spus acolo sus, iti garantez ca totul se va rezolva, insa cu credinta, si rabdare. Sa nu uiti. Dumnezeu sa iti ajute!

| danay72 a răspuns:

Sa va comportati frumos cu el. 1Petru3:1