Salut!
Ai facut o mare greseala sa intrebi asta. Din punct de vedere crestin, sexul inainte de casatorie e pacat, ba mai mult, e pacat si daca e practicat doar pentru placere. Daca va iubiti, ce conteaza ce zice popa sau o carte scrisa de cine stie ce fel de oameni care au trait acum 2000 de ani? (ai putea folosi practici medicinale de acum cel putin 1000 de ani?)
Da sunt leacuri de acuma 1000 de ani care dau roade mai bune ca medicamentele noastre
"Se spune" multe. Daca voi va simtiti bine si mai ales NU AVETI DE CE SA VA SIMTITI VINOVATI, stati linistiti. Nu atirna relatia voastra intr-o nenorocita de membrana si momentul ruperii ei...
P.S. Cu dedicatie pentru habotnici - daca faceau anal si oral de se rupeau dar era valva intacta, tehnic vorbind nu era pacat... nu?
In biserica ortodoxa exista spovedanie si rugaciuni numite Canon, pentru cei constienti de pacatele lor.
"Duhovnicul: Un abstinent sexual ce se îmbracă în rochii, cel mai în măsură să dea sfaturi despre sex..."
https://www.facebook.com/......504545972/
Ciprian, e absurd şi trist că vă limitaţi singuri fericirea, învinovăţindu-vă pentru ea, din cauza credinţelor iraţionale, cu care aţi fost îndoctrinaţi de nişte bizari şi şarlatani.
Treaba asta cu pacatul e ceva relativ, tehnic vorbind e pacat sa intretii relatii sexuale chiar si dupa casatorie pentru ca crestinul e chemat la sfintenie, la o viata eliberata de tentatiile lumii materiale.
asta e insa un ideal, eu zic sa nu te ingrijoreze pacatul asta adevarat ori imaginar, oricum ar fi, ci sa te feliciti ca timp de 8 ani ai reusit sa fii fidel, ceea ce dupa cite stiu eu e destul e rar.
Tu îi faci un cadou prietenei tale, dar o rogi să îl deschidă când ajunge acasă (să presupunem că ar fi esențial să fie deschis acasă). Ea însă îl deschide imediat. Cum te-ai simți?
Lasand la o parte aberatia cu pacatul, te intreb, daca ceva merge bine, de ce ai schimba?
Din punctul meu de vedere iubirea e cea care uneste doi oameni. Sunt o multime de persoane care se casatoresc si a doua zi divorteaza. Am cazuri si in familie... prin urmare, ce conteaza asta? E bine sa fii casatorit din alte puncte de vedere, ce nu tin de aspectul religios. De exemplu, daca dupa o anumita varsta (cam 30 de ani) mai esti necasatorit sau n-ai copii, esti privit cu suspiciune. Apar intrebari de genul: O avea probleme de comunicare? Nu-i place sa-si asume responsabilitati? O fi imatur? Iar astea-s niste lucruri care nu dau bine.
Cum o fi sa gandesti ca la 1900? Stau asa si ma intreb si inca n-am gasit raspunsul.
Stii ce e pacat? Sa constati dupa casatorie ca nu va potriviti la pat si sa divortati. Si nu ma refer la pacat din asta de indoctrinati, ci e pacat de amandoi si de timpul pierdut. Sau, ma rog, poate unii sunt masochisti psihoemotional, le place sa se chinuie, mai stii...
Da! Citeste argumentul biblic din 1Corinteni 6: 9, 10. Deci relatiile sexuale intretinute inainte de casatorie, sunt numite in Biblie,, fornicatie sau preacurvie ", lucru detestabil in ochii lui Dumnezeu. De pilda, de unde stii ca te ve-i casatori cu ea? Poate se iveste ceva neprevazut,? Te-ai intinat pe tine, si pe ea. Daca erai crestinul adevarat, o iubeai cu adevarat cautand sa faci vointa lui Dumnezeu. Daca o iubeai cu adevarat, nu o murdareai, si nici ea nu era de acord. Dar iata ce ne invata Biblia citeste Isaia 1:2-6< 16,18. Isaia 48:17-19.
Scrie foarte clar in poruncile lui MOISE sa nu preacurvesti, sa nu rivnesti la femeia altuia, in concluzie eu nu vad nici un pacat la relatia voastra mai ales ca e bazata pe iubire.
Traditia populara spune ca e pacat ca femeia care nu mai e virgina sa intre in biserica in rochie alba de mireasa.
aurel_9674 întreabă: