anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU. Sunt un baiat pocait de 23 de ani si în prezent vorbesc cu o fată. Intrebarea mea este: Daca amandoi ne intelegem perfect, ne completam bine, vorbim zi de zi si ne iubim zi de zi, exista vreo sansa sa nu fie de la Dumnezeu? Tin sa mentionez că ea vrea sa puna înaintea Domnului relatia noastra într-o saptamana. Ea ma iubeste super mult si eu la fel, deci care este treaba cu chestia asta? DAU FUNDA PROMIT. Fara raspunsuri jignitoare

Răspuns Câştigător
| CataaS a răspuns:

Am 24 de ani și sunt măritată și eu. Și din experienta mea personală îți pot spune ca nu exista "sa nu fie de la Dumnezeu" și "sa pună inaintea Domnului". Mai ales din ce spui tu, ca amândoi sunteți aceeași religie și nu vor exista diferențe din aceasta cauza, amândoi aveți aceeași credință. Dumnezeu îți da dreptul sa alegi tu pe cine vrei. Sa mergi sa cauți răspunsuri acum, după ce totul e bine și sunteți îndrăgostiți și va iubiți, e ceva care te poate face mai târziu sa îți dai seama ca de fapt nu era necesar.
Repet, vorbesc din experienta mea. Știu ca nu e nimeni care sa te învețe și sa îți spună despre situația asta si de aia majoritatea învața pe pielea lor.
Eu am avut si răspunsuri pozitive si răspunsuri negative. Înțelegi tu ce spun.
Oricum ar fi, viața nu va fi doar roz indiferent cu cine te căsătorești. De bucurii și Tristeți e plină viața.
Deci dacă va iubiți si in sufletul vostru știți ca asta vreți, Dumnezeu e de acord cu dragostea voastră.
Casatoriti-va și nu va stresați sa căutați ceva ce știți deja.

14 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu stim dom'le. Daca te casatoresti cu ea o sa afli asta dupa zece, douazeci sau treizeci de ani.

Cum zicea bunica-mea: poti sa mananci un sac de sare langa cineva si tot nu ai aflat cine este.

| ania a răspuns:

Principiile Bibliei în privința alegerii partenerului de căsătorie sunt=
2 Corinteni 6: 14
" sa nu va injugati la un jug nepotrivit cu cel necredincios... cum poate sta împreună întunericul și lumina"
1 Corinteni 7-8, 9
Celor neinsurati. dacă nu se pot înfrâna sa se căsătorească, căci este mai bine sa se căsătorească decât sa arda'
1 Corinteni 7 :39
(O văduvă) este LIBERA SĂ SE MĂRITE CU CINE VREA, numai în Domnul.
Deci după Biblie relațiile sunt bune dacă sunt în vederea casatoriei(alternativa bună la ardere e căsătoria) și sa fie între doua persoane credincioase, adică persoane dedicate sa își trăiască viata sub domnia Mantuitorului Hristos( Romani 10:9)
O mătușa de- a mea a fost ceruta în căsătorie de un băiat credincios pe care îl iubea, dar a fost la un prooroc care a spus ca nu e de la Domnul.
A fost dezamăgită și pe urma s- a
căsătorit cu unul necredincios care o înșela cu prostituate, a mers toată viata singura la biserica, era certăreț, au avut 2 copii, unul credincios și unul care a murit înaintea ei de la prea multa bautură.

| Violleta2022 a răspuns:

Esti sigur ca tu o iubesti la fel de mult, ca pe alt topic spui ca vrei sa-ti cauti de munca afara si sa pleci in strainatate... deci de fata asta nu-ti mai pasa, deja s-a spulberat iubirea, sau si asta-i pitipoanca din aia, care nu vrea sa-ti dea nimic?

Asta tot de pe topicurile tale le-am luat. Noroc cu arhiva ca tine minte tot ce declari :)
https://www.tpu.ro/utilizator/acgnvp/intrebari/

| benybiro112 a răspuns (pentru Violleta2022):

Fata e din strainatate ca mine. ai gresit aici nu judeca fara sa stii inainte

| Violleta2022 a răspuns (pentru benybiro112):

Iar minti?
Cum sa fie fata din stranatate ca si tine, daca tu esti in Romania si iti cauti de munca in strainatate?

parca spuneai ca ai primit fonduri europene de 40.000 euro?
Unde sunt banii aia?
Ce mai minti acum? De ce-ti cauti de munca in strainatate, daca ai afirmat ca ai primit deja fonduri europene atat de mari?

Ai vazut cum te-au ajuns minciunile?!
Nu se dau fonduri europene 100%! Asta a fost prima ta minciuna!
Fondurile europene se dau pe proiecte serioase si numai in proportie de 35-40% din suma totala a proiectului tu trebuind sa ai deja restul sumei, depusi in banca si sa dovedesti astsa.

Pacat ca esti ditamai barbatul si esti MITOMAN, ca nu vei face prea multi purici pe nicaieri, mintind in halul asta.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ma intereseaza fundele, mai baitas, poti sa tii le pui in frunte daca vrei, ca le meriti!
Este rusinos sa ai douazeci si ceva de ani si sa minti atata online!

Uite aici toate intrebarile tale si comentariile mincinoase...
https://www.tpu.ro/utilizator/acgnvp/intrebari/

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca fata te iubeste cu adevărat o doare la pix de povestea numita religie.
Daca tu ai iubio cu adevărat te-ar durea și pe tine la pix de povestea cu religia.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ok! Nu înțeleg unele lucruri.

Întrebi dacă e de la Domnul, ce? Relația asta a voastră? Și întrebarea mea ar fi de la care Domn? Sincer nu știu cum e la religia pocăiți, deci nu aș știi ce să-ți răspund dacă aștepți un răspuns legat de religia ta.

Dacă ar fi să-ți răspund din perspectiva mea și a religiei mele, orice om, cu orice om cu care ai o relație în viața asta este de la Domnul. Domnul îi dă și pe cei buni și pe cei răi în viața și sufletul tău ca să te testeze, dar și că te iubește și vrea să-ți ofere niște lecții și o mântuire.

Deci da, din religia mea pot răspunde că ce ai tu cu iubita ta poate fi de la Domnul.

Dar tot mai sunt lucruri pe care nu le înțeleg. Ai spus că vrea să pună în fața Domnului relația asta, nu înțeleg la ce te referi cu asta.

Dacă ar fi în religia mea și anume ortodoxia, propoziția asta "a pune relația în fața Domnului" mă poate duce cu gândul doar la căsătorie.

Deci dacă este și ea creștină, poate te vrea ca soț. Dacă e asta, nu știu sincer cum e căsătoria între doi oameni de religii diferite. Trebuie să vorbești cu prietena ta să vezi ce intenții are și apoi să vorbiți cu preotul, ori cu cel din religia ta, ori cu cel din religia ei și să stabiliți toate amănuntele, evident că și părinții voștri, familiile voastre ar trebui să fie de acord că sunteți de religii diferite.

| Trixt3r a răspuns:

Nu stim ce predica religia ta, sunt foarte multe secte de pocăiți care au diferite ideologii si predicile sunt mai permitivitate sau mai putin.
Daca ne poti spune mai multe despre secta ta, poate te putem ajuta mai bine, eu trag o concluzie ca-i o secta care iti impune sa te insori inainte de a avea o relatie, daca asta-i cazul, eu cred ca-i firesc sa iti doresti sa cunosti o persoana inainte sa te decizi daca-i potrivita pentru tine, inainte sa te gandesti la urmatorul pas.
Partea cu "tin sa mentionez că ea vrea sa puna înaintea Domnului relatia noastra într-o saptamana" nu o inteleg perfect, dar daca cumva face referire la faptul ca ea doreste mai mult timp si mai multa atentie de la tine, incercand sa te faca sa renunti la timpul tau de rugaciune sau sa se puna inaintea credintei tale - atunci cred ca trebuie sa discuti cu ea si sa-i explici importanta religiei pentru tine. Nu cred ca solutia este sa-ti sacrifici religia si credinta daca nu crezi ca o iubesti suficient si probabil ar fi indicat sau cauti pe cineva cu aceleasi valori de baza, din aceeasi secta si cu aceeasi religie incat sa te poata intelege la modul absolut.

| calutulfericit a răspuns:

Fiinta atat de ciudata si stricatoare de destine, care si cand universul iti da pe tava fericirea, ea are dubii în privința ei. Aceasta fiinta infecta se numeste om.

Extraterestrul a părăsit chatul.

| 99290 a răspuns:

Întreabă-l pe Dumnezeu, și El iți va răspunde, iți vei simți sufletul liniștit când alegerea este una bună; cât despre minte, ea născocește multe, dar adevărul se află în inima fiecărui om.

| Ilinca2005mau a răspuns:

După cum ai și spus, e o iubire pură! Cât timp vă înțelegeți pe plan spiritual, vă influențați unul pe celălalt să înfloriți, dar aveți și o legătură puternică, profundă uman, este o relație de la Dumnezeu. Nu înțeleg totuși ce vrei să spui prin "vrea să pună relația noastră înaintea Domnului într-o săptămână" și nu pot astfel să îți răspund la întrebare complet, dar ține minte că orice răspuns este deja în interiorul tău. Doar caută-l fără implicări emoționale, judecă-l adăugând și prezența emoțiilor și vei afla!

| Feli47 a răspuns:

Esti pocait si va iubiti zi de zi!
Iubirea asta este cumva sex? Ca atunci e contrar regulilor voastre.
Nu inteleg ce inseamna ca fata vrea sa puna relatia voastra inaintea Domnului. Casatorie?
Daca vrea casatorie intr-o saptamana inseamna ca este insarcinata si trebuie sa-ti asumi responsabilitatea.