| Lukasz a întrebat:

Voi credeti in Dumnezeu?
Eu cam 70%.
Adica bunicul meu e o dovada clara ca Dumnezeu exista, el a avut cancer de prostata, a doua cea mai grava forma de cancer, dupa cancer de plamani, cred, asa am auzit cel putin. El este un om foarte credincios in fiecare duminica merge la biserica si se ruga mereu. Avea putine sanse sa traiasca, si prin rugaciune (zice el) a scapat de cancer. Iar 30% deoarece exista o multime de religii, de unde stim noi ca cea Crestin-Ortodoxa e cea adevarata, si ceilalti care nu au aceasta religie vor ajunge in iad?
Sunt confuz, imi pun atatea intrebari zii de zii. La Biserica merg cand pot, la inviere in seara aceasta nu pot merge ca mama nu poate veni si nu merg singur si tatal meu e plecat in strainatate.
Nu stiu ce sa mai cred. daca Dumnezeu chiar exista nu cred ca am sa mai merg in Rai.
Adica simt ca ma indepartez de el dar nu vreau sa fac asta. Doamna noastra de Religie ne-a zis ca ateii sunt oameni manipulati. Chiar nu stiu ce sa cred straight face.
Ce ziceti? Credeti ca m-am lepadat de Dumnezeu? Si voi ce dovezi aveti ca exista sau ca nu exista?

37 răspunsuri:
| Florin9Florin9 a răspuns (pentru RAY):

Există sau nu dovezi care să-l lege pe Horus de realitate?

| RAY a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Nu asta e de fapt important si sunt dovezi care sa demonstreze ca a fost de natura divina, nici in cazul lui sau a lui iisus nu exista dovezi ca erau de natura divina, pe mine nu ma interseaza existenta lor umana si cea divina, nu exista dovezii cum ca a existat cineva vreodata care facea miracole sau care era de natura divina

Diferența între ei e că Iisus a existat iar Horus nu, oare oamenii ăia care au fost contemporani cu Iisus pentru ce au fost dispuși să moară?(singura explicație plauzibilă e că au fost martori la minunile și învierea Lui Iisus).

| RAY a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Oamenii se omoara si sau omorat mereu pentru religia lui, azi uni se arunca in aer omorand pe alti din pacate, au existat martiri si din motive politice nu doar religioase

Acei oameni care se aruncă în aer o fac din credință (fără să știe sigur dacă lucrurile pentru care ei sunt dispuși să moară sunt autentice sau nu), oamenii contemporani cu Iisus ori au văzut minunile și învierea Lui cu ochii lor ori nu au văzut nimic.(dacă nu au văzut nimic ce i-a determinat să aleagă să fie creștini dacă știau că această decizie se plătește cu viața?, ei nu s-au bazat pe credință când au luat decizia de a-și da viața pentru credința în Iisus, s-au bazat pe ceva ce au văzut, dacă nu au văzut nimic ce i-a determinat să-și dea viața pentru credința în Iisus?)