| dudy2204 a întrebat:

Voi credeti in Dumnezeu? Eu parca am tot mai multe dubii in ultimul timp dar nu vreau nici pe departe sa cred ca nu exista. straight face

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
77 răspunsuri:
| 1libercugetator1 a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Nu te iau de prost fi fara griji, daca vrei isi spun cea ce stiu despre evolutie si cum sta treaba cu ea, observ ca nu cunosti ce e evolutia

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru 1libercugetator1):

Cred ca Darwin a spus asa, nu vreau sa gresesc.
"Daca nu descoperim verigile lipsa ale evolutiei, totul este o mare minciuna".
Eu iti spun adevarul.Haide sa uitam de religie, si, si de stiinta.
Sa iesim amandoi afara si cu mintea noastra golita de cele doua credinte sa ne gandim astfel "de unde a venit copacul asta?"si"cainele asta de ce e aici? Cum de sunt eu aici?". Cred ca am incercat asta si rezultatul este uimitor, iti dai seama de adevar.Sincer,incearca.Nu o lua ca pe o vorba goala de la un tip ce crede intr-o carte de mii de ani, caci acest tip nu e asa de prost cum pare, si nici restul nu sunt asa de prosti cum par.
Sper sa ne intelegem cu totii de curand.happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SaveOurSouls):

M-ai facut sa ma simt mai bine, sincer. Credinta nu inseamna lins de icoane iar apoi cand ajungi acasa sa barfesti si sa revii la vechile obiceiuri.

| air a răspuns (pentru Labyrinth):

Nu este sadic este iubire pura laughingdar cum in viata exista atat femei cat si barbati,asa daca exista un Dumnezeu exista si un Satan nu crezi? el provoaca toata suferina de care avem parte,dar sti cum se zice la fel cum clipele frumoase nu dureaza decat un minut, la fel nici Dumnezeu nu ne va mai lasa mult sa suferim, pentru ca lumea din jurul nostru sunt semnele care ne arata ca Dumnezeu este pregatit sa ne ajute rabdare doar si vei avea un raspuns. daca ai biblie acasa citeste relatare despre iov un slujitor al lui Dumnezeu si vei gasi raspunsul.iar in legatura cu intrebarea ta asa este Dumnezeu ne a crea tot el ne poate ajuta dar de ce oare nu o face nu? pai sa vezi asta depinde de fiecare persoana in parte, dar tu ca om ai tu atat de multa credinta incat sa crezi din toata fiinta ta ca el te va ajuta? daca ai, ai sa vezi ca nu o sa ramai dezamagit Dumnezeu nu doarme, dar nici satan. sper ca te am ajutata cat de cat.o zi buna sa ai laughing

| Labyrinth a răspuns (pentru air):

Lol, ce răspuns. Mai bine tăceai că ai aberat mai mult decât ălea de la ştirile de la ora 5.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru 1libercugetator1):

Şi ajuns la 70 sau 80 de ani, vei fi mulţumit cu gândul că în orice moment poţi înceta să exişti?

| 1libercugetator1 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Da ce mai poti spera la ani aia? aia daca apuc atata

Asta e şi ideea. Mie nu mi se pare logic ca viaţa asta să reprezinte totul. Asta s-ar asemăna cu un demo a unui joc foarte interesant, dar care să nu aibă versiunea deplină. Atunci la ce bun să mai existe demonstraţia? Dacă nu există jocul deplin, demo nu prea are mare valoare.
Eu nu cred că viaţa noastră este doar un "demo" şi atât.

Viata e un joc svri, e o incercare continua, o evlolutie din a isi invata greselile facute spre mai bine

Şi care este scopl acestui joc? Doar de a încerca să ne calificăm pentru ca apoi aceasta să nu slujească la nimic?

Scopul vieti este sa inceri sa ai ce isi doresti, gandesti prea dramatic sincer

Dar poţi să spui că ceea ce zic nu-i adevărat? Că nu reprezintă realitatea?

Depinde de cea ce afirmi, poti dovedi ca exista dumnezeu?

Pot dovedi că există Dumnezeu? Depinde pentru cine. Pentru mine personal mi-am dovedit acest lucru.
Cum?
1.În primul rând logica simplă şi sănătoasă ma făcut să ajung la această concluzie. Din tot ce se cunoaşte nu poate exista un efect fără o cauză. Omul este cel mai minunat efect ce se cunoaşte, singurul care e capabilăsă se întrebe de ce există. Nu mi se pare logic să cred că cel mai complex "efect" să nu aibă o cauză, în timp ce toate celelalte efecte, mult mai simple au cauze.
2.În ce priveşte încercările ştiinţifice prin care s-ar încerca să se răspundă la întrebarea: Cum am apărut?, iată ce cred că se întâmplă: Ştiinţa explică, sau cel puţin încearcă să explice cum sa derulat acest proces, dar nu poate spune cine l-a declanşat.
3. Ceea ce este scris în Biblie cu privire la creare, la scopul vieţii, mi se pare a fi în armonie cu realitatea. Doar un exemplu: Biblia spune că omul a fost creat ca să trăiască veşnic, dar din cauza păcatului am devenit muritori. Este asta în armonie cu realitatea? Gândeşte-te: De ce moartea ni se pare un evenimet atât de nefiresc? De ce suntem atât de afectaţi de pierderea cuiva drag în moarte? De ce durata vieţii noastre nu ne permite să exploatăm la maxim capacităţile creierului nostru, ci doar o parte neînsemnată din ele?
4.În plus, faptul de a trăi în armonie cu normele morale ale Biblie are un efect pozitiv asupra vieţii.

Vorbe goale

Depinde pentru cine...

Dacă ai găsit vorbe mai "pline" de sens, poţi să mi le spui

Am inteles ca tu nu poti trai fara dumnezeu asta e

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

Vom fi judecati daca l-am urmat pe Isus sau nu.TOT PAMANTUL. Si cei ce L-au urmat si cei ce nu.
2 Corinthians 5:10
Eclesiastul 11:9

Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.

Din felul cum îmi răspunzi mă faci să cred că ceva mai plin de sens sau mai logic nu a-i găsit, ci pur şi simplu îţi displace ideea de a accepta existenţa unui Creator.

Nu-i vorba ca imi displace idea unui creator, e vorba ca nu cred ca zeii apar din nimic, personal sunt convins 100% ca nu exista dumnezeii de nici un fel, creator ce o fi

| Sclipiciii a răspuns (pentru air):

Asa mi se intampla si mie.Chiar nu stiu o explicatie logica.De ceva vreeme ma gandesc ca poate nu ar exista Dumnezeu...dar atunci, de ce ma mai rog?

| air a răspuns (pentru Labyrinth):

Parerea ta oricum nu conteaza pentru mine asa ca degeaba te chinui.eu macar am o opinie si un caracter tu insa, vad ca nu laughing)incerc am doar sa te ajut

| air a răspuns (pentru Sclipiciii):

Pentru ca esti om, si simti nevoia sa o faci subconstientul simte asta chiar daca tu nu vrei sa recunosti laughingsti poate ca in rugaciunile tale ar fi bine sa adaugi si faptul ca ai nevoie de ajutor sa afli adevaru, roaga te pentru asta, persevereaza big grin

| Labyrinth a răspuns (pentru air):

Părerea ta nu mă interesează, caracterul tău nu mă interesează fiindcă e unul de creştinopat cu creierul prăfuit. Ştiu că nu-ţi pasă dar nici mie nu-mi pasă.

| vladutzz200 a răspuns:

Eu credeam candva, dar apoi am devenikt pasionat de fizica si astronomie, si cu cat invatam mai mult despre acestea doua cu atat incepeam sa cred ca dumnezeu este o inventie(ceea ce si este) ddddeoarece oamenii l-au inventat pe dumnezeu doar in trecut doar fiindca erau tot felul de subiecte in legatura cu care ei nu stiau raspunsul(gen, ce este cerul raspunsul biblie: pe scurt es locul in care locuieste dumnezeu si ingerii si sfintii lui)dar acum nu mai aven nevoie de aceste teorii legatede dumnezeu deoarece fizica si astronomia reusesc sa explice ceea ce nu a putu explica dumnezeu in mii si mii de ani de cand a fost scrisa biblia si a aparut religia crestina
9ortodoxa si xatolica).

| amykool a răspuns (pentru Labyrinth):

El poate orice! chiar nu stiu de ce gandesti asa de gresit. Domnul lasa raul pe pamant pentru ca daca ti-ar fi numai bine cui i-ai multumi? Sa fim seriosi nu i-ai multumi Lui pentru tot ce ti-a dat, si ai fi laudaros si gelos pe cei care au mai mult ca tine. Crede-ma ca nu ar fi mai bine daca ar exista doar binele si ceea ce ai zis tu cu Adam si Eva. Gandirea ta este total gresita! Daca ei au pacatuit au dus acest obicei mai departe nu Domnul a pus in noi pacatul. Noi ne nastem cu el pentru ca Adam si Eva, stramosii nostri au pacatuit. Dar noi putem schimba asta daca nu mai vrei sa traiesti in pacat poti sa-i ceri iertare Domnului. Eu cred 100% ca Dumnezeu exista si nu ar trebui sa aveti indoieli pentru ca atunci cand ai probleme si zici "Doamne ajuta-ma!"cine credeti ca va ajuta. Va spun eu Cel pe care l-ati chemat sa va ajute asa ca sper ca v-am lamurit la aceasta intrebare si pe tine Labyrinth sper ca te-am lamurit u faza de ce a lasat Dumnezeu raul pe pamant.

Întrebări recente