| Drenea_Sergio_1997 a întrebat:

vreau sa ma calugaresc simt asta si chiar imi doresc foarte mult insa am gresit in trecut am un tatuaj pe mana dreapta oare ma vor primi asa vreau i-am spus familiei mele eu sunt in Germania si trebuia sa dam niste acte daca vreau sa raman aici si am spus ca vreau sa ma duc sa calugaresc mama mi-a spus ca daca plec numai am ce cauta aici imi doresc enorm sa ma calugaresc nu de frica ca n-am unde sta dar iubesc credinta si rugaciunile dar mi-e frica sa nu ma primeasca cu tatuajul acesta va rog sa ma ajutati sad

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Nu ai nevoie sa te calugaresti. Domnul Hristos nu ne-a invatat lucrul acesta. Este adevarat ca El a spus: "Sunt fameni, care s-au nascut asa din pantecele maicii lor; sunt fameni, care au fost facuti fameni de oameni; si sunt fameni, care singuri s-au facut fameni pentru Imparatia cerurilor. Cine poate sa primeasca lucrul acesta, sa-l primeasca." (Matei.19:12) dar asta nu inseamna o retragere din mijlocul oamenilor. Noi putem sa-L slujim pe Dumnezeu si pe aproapele nostru in locul in care El ne-a lasat, dupa cum este scris: "Fiecare, fratilor, sa ramana cu Dumnezeu in starea in care era cand a fost chemat." (1Corinteni.7:24) Te-a chemat Dumnezeu la slujire? El pe toti ne cheama. Iar daca tu doresti sa urmezi chemarea Lui, fa-o in locul unde te-a asezat. Daca te vei calugari crezi ca vei mai avea vreo influenta prin care sa-i poti aduce la Hristos si pe ceilalti membri ai familiei ori pe rudele si vecinii tai? Nicidecum. Influenta ta va fi acolo unde esti si tu. Credinta si dragostea nu trebuie tinuta in noi sau duse cu noi departe din mijlocul oamenilor. Insusi Domnul Hristos a trait in mijlocul oamenilor. El Se retragea in singuratate doar in ceasurile de rugaciune.
Moise, Daniel, Iov, Samuel si multi altii au trait in mijlocul oamenilor; si ei au fost oameni placuti lui Dumnezeu. Este adevarat ca Ilie a trait departe de oameni; dar a facut lucrul acesta deoarece "copiii lui Israel au parasit legamantul Tau, au sfaramat altarele Tale si au ucis cu sabia pe prorocii Tai; am ramas numai eu singur, si cauta sa-mi ia viata!" (1Regi.19:10)
Cat despre Ioan Botezatorul, el a fost umplut cu Duhul Sfant pentru o lucrare speciala. Scrierile sfinte nu ne dau de inteles ca vreunul dintre apostoli s-au calugarit. Sfatul meu este sa slujesti lui Dumnezeu in locul in care El te-a lasat.
Multa pace!

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinta in ce?
Ai idee in ce crezi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai stai calm te primeste, vorbeste cu preotul duhovnic si spune-i situatia. Din ce-am auzit exista si un procedeul de stergere a tatuajelor. In alta ordine de idei ce biserica frecventezi (catolica/ortodoxa) si cati ani ai?

| Shriti a răspuns:

Felicitari draga mea ca ai descoperit frumusetea credintei adevarate! Nu lue in seama pe cei care vor sa te abata de la drumul tau, cit si pe cei care nu sunt crestini si nu te inteleg. In al 2lea rind e ff bine ca ai inteles ca ai gresit cind ai facut tatuajul dar nu-i nimic, Dumnezeu pe toate le iarta, si nu vad de ce din cauza asta nu te-ar primi la manastire. In rest, Domnul sa te ocroteasca!