Cred ca etnia din care faci parte are istoria ei. Tigan nu este un nume de badjocura ci este NUMELE poporului tau, am o carte de isorie dinaintea existentei poporului Roman si acolo scrie ca acesta este numele poporului tau. Problema nu esti tu ci cei din diferite natii care isi fac popoarele de rusine. Bravo, drumul pe care vrei sa o iei este unul de succes, am prieteni tigani in care asi avea incredere mai multa decat in mii si mii din natia mea. Da suntem oameni iar in fata lui Dumnezeu TOTI SUNTEM egali. Succes si sa ne mai dai de veste.
Asa este. Oricum cine esti cu adevărat se vede in modul în care te comporți. Arata-le ca esti diferit și nu tine cont de ei. Raspunde la rau cu bine.Invinge răul prin bine.
Nu te lua dupa gura lumi si dupa cei ce vor sa te atace sau sa bage zazanie.Cat timp nu faci rau la nimeni nu ai de ce sa te simt rau sau altfel decat alti.Nu exista sa fi superior si inferior dupa cum spunea cineva si de multe ori am vazut tigani superiori care au infintat si pus pe picioare firme si etc
Cei care judecă oamenii după etnie sunt reduşi.Cei mai faini şi respectuoşi oameni pe care i-am întâlnit sunt ţigani.
Desigur. Nici a fi om şi a face diferenţa dintre ce e corect/bine şi ce e greşit/rău nu e înţeles de toată lumea, din motivul pe care l-am menţionat mai sus şi pentru că spălare pe creier.
Corect.Nu etnia, şi culoarea pielii contează ci ceea ce este el/ea ca persoană. Cunosc ţigani cu facultate dar şi ne-ţigani ce-s mai josnici decât o cârpă. .
Lucrez printre tigani si cu tigani, si nu pot sa zic ca sunt cine stie ce, caracterul omului nu tine cont de natie sau etnie.
Ce pot sa-ti spun? Traim intr-o lume de dementi!
Bunicul meu a trebuit, in vremea lui Antonescu si sfatuit de Adolf Hitler sa-si scoata CERTIFICAT de arian.S-a dovedit ca era roman, nu evreu sau tigan!
Citind documentele familiei, la o varsta mai frageda (atunci )decat acum, am ramas perplex!
In mintea mea de copil de atunci si acum, m-am intrebat, uitandu-ma la copilasii din carucioare, unii negri, altii galbeni, altii tigani, sau evrei:
Ce vina au ca stapanii acestei lumi de dementi, ii pune in postiura de NEDORITI! Cand au ochii asa de vioi...frumosi ca in basme sunt!
Sunteti toti!
Mie imi plac si romanii, si nemtii blonzi, si olandezii, si Tiganii si evreii! Desigur, pe multi i-as impusca, dar nu pentru ca sunt ceea ce sunt!
Doar daca incalca legile convietuirii!
Daca Dumnezeul MEU NU E SI AL LOR!
Ma gandeam, cand eram copil, ce m-as fi facut daca ma nasteam NEGRU!
?
Era foarte vizibil. Nu in ZAMBIA, ci in Romania!
Mi-as fi stricat sufletul vazand ura cretina a celor care erau albi?
Dar DRAGUL MEU, trebuie sa ne purtam CRUCEA.
Cu demnitate, altfel ne-am ticni! Si nu asta vrem.
Unii sunt urati ca sunt saraci, altii nu au o mana sau un picior!
Unii suntem urati, altii frumosi, unii iubiti si altii urati, fara motive!
Asta este! Ce sa-ti spun?
Pastreaza-ti demnitatea si lumea te va iubi!
Din start eu TE IUBESC! NU DIN MILA! Mila este rusine pentru mine! Din consideratia ca ai frumusetea ta, inegalabila, nerepetabila.
Sfatul celalat este sa nu te afecteze remarcile altora, decat in sensul IERTARII, caci nu stiu ce vorbesc!
Succes! Sper ca intr-o zi sa ajungi presedintele Romaniei si sa nu ma urgisesti precum cretinii (unii) mei compatrioti de sange!
Conteaza ceea ce faci, nu ceea ce esti.
Din pacate multi tigani au un comportament de condamnat si de aici s-au nascut prejudecati. Fa tu ce trebuie ca sa darami aceste prejudecati. Adica fii asa cum trebuie.
Si printre romani sunt destui ticalosi - din pacate.
Bagami-as p***-n voi de tigani spurcati sunteti tare-n gura si veniti aici si spuneti ca sunteti oameni normali dati-va dracu de hoti si batjocoritori ce sunteti cacam-as pe neamu vostru va aruncati copii in strada sa castigati un ban! prostilor acum pe tine te inteleg nu de tine am zis eu am zis in general nu suport tiganii astia nu sunt oameni astia or murii aproape toti in iad sunt tigani destepti curati cu cap astia sunt putini 5% iar restul puradei ciori spurcate care sunt nespalati si fara cap numai fura. Incaodata zic nu am zis de tine am zis in general