| drbear a întrebat:

Vad multe discutii intre "Ortodocsi" si "atei", dar...nu vad nicaieri exact punctul meu de vedere.
Eu sunt botezat ortodox. Nu m-a intrebat nimeni cand s-a intamplat, aveam 3 luni. Mergand la scoala, discutand cu prietenii, cercetand, am ajuns la concluzia ca biserica in sine este o institutie cu prea putine bune si prea multe rele, asa ca am decis sa o evit.
ATENTIE, nu pe Dumnezeu, doar biserica.
Cred in existenta unei forte atotputernice. Cred in creatie (dar combinata cu evolutionism -adica Dumnezeu a lasat viata pe pamant, dar viata si-a urmat cursul natural), cred si simt ceea ce cred si simt eu. Vreau sa intreb "ateii"...problema voastra este cu biserica sau cu divinitatea in sine?
Si mi-as dori sa intreb "crestinii". Chiar aveti nevoie de un milion de reguli ca sa il iubiti pe Dumnezeu? Chiar credeti ca Dumnezeu judeca ca un judecator, taie si spanzura, trimite la osanda sau la mantuire, etc? Nu credeti ca El ne iubeste pe toti, si este mai presus decat noi, intelege si iarta greselile oamenilor?
Refuz sa cred ca Dumnezeu se comporta ca un tiran malefic care te pedepseste trimitandu-te in iad daca faci sex oral laughing, imi pare rau dar Dumnezeu e prea mare, si mult deasupra unor astfel de inventii medievale.
Dar, astept pareri argumentate din partea ambelor tabere, on-topic si as ruga "crestinii" sa nu rezume doar la o jignire ironica ci sa si explice, daca au cum. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

Adică tu ești deist.
Oricum problema mea este cu religia, de mai multe ori ma zis că sunt sigură de inexistența zelului creștin (sau al orcărei alte religii) dar nu pot fi sigură de inexistența unei forțe atotputernice, deși și de asta mă îndoiesc.
Oricum și dacă ar exista o astfel de divinitate n-aș avea nimic cu ea, eu am doar ecva cu exagerații și fanaticii. Creștinii nu promovează iubirea ( nu doar oamenii ci și biserica) ci ura, violența și prostia.

35 răspunsuri:
| drbear explică (pentru FucktheSystem):

Exemplul nu se aplica. Ortodocsii,in afara de capete patrate sunt niste indivizi ok in societate. M-am referit la ei cand am zis ca nu conteaza in ce fel iti traiesti viata. Eu sunt medic,in societatea in care ma invart eu, Biserica practic nu are loc,noi ne ocupam cu salvatul vietilor prin munca nu prin rugaciune. Sunt in banca lor,nu ii simt, nu ma deranjeaza. Nici aici macar! Ba in plus, majoritatea sunt amuzanti happy

| FucktheSystem a răspuns (pentru drbear):

Da, așa e, dar ca medic, sincer nu te dereanjează când auzi pe cineva că spune „S-a vindecat datorită lui Dumnezeu"? Pe mine una asta m-ar scoate din sărite.

| dana85 a răspuns (pentru drbear):

Religia nu isi poate racola adeptii din pruncie deoarece nimeni si nimic nu te leaga de un cult, tu esti liberul arbitru. Eu sunt ortodoxa, frecventez mult si alte biserici si totusi consider ca biserica in care il regasesc si pot comunica mereu cu Dumnezeu e cea ortodoxa.

Gresesti profund cand toate meritele ti le erijezi tie si te bazezi doar pe fortele tale. Noi suntem oameni si oamenii gresesc, sa nu crezi ca nu are nimic biserica in meseria ta. Poate chiar Dumnezeu a pus in tine har sa fii acolo unde esti, cel mai bun.

Si iti mai citez cuvintele unui recunoscu medic(prin rezultatele sale) care, la sfarsitul unei interventii grele a spus "Dumnezeu a fost astazi aici, acasa"