Cum adica "prea trasa"? Mai " tras" mi se pare ca totul ar fi aparut la intimplare, si iata de ce:
1)Omul nu a creat inca o pompa ca inima, sa functioneze in medie 70-80 de ani fara oprire
2) Omul nu a creat o uzina chimica care sa sintetizeze atitea substante chimice cite sintetizeaza ficatul
3) Omul nu a creat (inca, si nici nu o va face in viitorul apropiat) un asemenea calculator precum creierul uman, calculatoarele noastre sunt infim de slabe in comparatie cu creierul.
4) Vrei mai mult? Studiaza anatomia umana, exemplele pot continua. Eu ti-am dat doar trei, dar exista sute, mii.
Biologic, omul este ca un ceas. Are ritmul sau de functionare. Si tu vrei sa cred eu ca un ceas a aparut din nimic? Ca nu a existat o minte care sa il conceapa? Ca ce nu a reusit sa faca omul, dar a facut "natura", e doar jocul probabil al unor intimplari, si nu creatia unei miini superinteligente? Cred ca povestea ta cum ca omul ar fi aparut la intimplare e mult mai "trasa" decit "povestea" mea.
Hai mai lasa-ne
Asta e tot ce poti sa zici? Halal argument!
Scuza-ma ca iti zic, dar dupa cat stiu, ce am auzit si la scoala la ora ed religie, si de la cativa preoti, desteptule se zice ca omul este creead de catre dumnezeu, dupa imaginea acestuia ( nu ca sunt de acord ca suntem creati de asa ceva ). Zici ca omul nu ar putea creea tot ce a creeat pana in ziua de azi, daca nu ar avea ajutorul cuiva mai puternic, cuiva care sa-l conduca, nu? Deci, sa zicem ca este adevarat cea ce am auzit " omul creeat dupa imaginea domnului " Tu zici ca omul nu poate face nimic singur, adica crezi ca esti prost, crezi ca toti oamenii sunt prosti, si zic eu acum : daca omul este facut dupa imaginea domnului si omul este prost, inseamna ca si dumnezeul care crezi ca iti conduce tie mintea e prost. Cum as putea credea in cineva care e la fel de prost ca mine?
Toata religia e 'prea trasa'.
Toate s-au intamplat atunci, nu le-a vazut nici dracu'[Hello Satan!] dar sunt scrie, si acum cand se poate vedea si demonstra mai clar, nu se mai intampla nimic.
Daca ati sti cat de mult ne iubeste Isus v ati pocai toti si ar fi pamantul un Rai.
Nicidecum. Dumnezeu a creat omul, dar nu putem sa demonstram existenta Lui. la matematica cum exista axiome si teoreme, si in viata reala putem sa-L consideram pe Dumnezeu ca fiind o axioma( El exista dar nu se poate demonstra). Daca aceasta poveste e trasa atunci de ce dupa un timp de la moartea omului acesta devine tarana, sau de ce alte trupuri precum ale Sfantului Nectarie este izvoratorde mir si de ce multi martiri crestini cand se rugau au inceput sa pluteasca? Sa stii ca s-a demonstrat stiintific ca atunci cand omul se roaga lui Dumnezeu apare un fel de energie care te schimba ( sper ca stii ca rugaciunea te poate schimba). Trebuie doar sa crezi in Dumnezeu si vei muta si muntii ( dar n-am credinta asa de mare incat sa fac asa ceva )
Scuza-ma vladutG, dar omul nu devine tărână, oasele lui exista după moarte in plus urasc matematica si habar nu am de axiome si teoreme. Cum poti fi sigur ca acei martiri pluteau dupa ce se rugau? ai fost si tu de fata . Si atunci cand omul se roaga la Dumnezeu acesta nu capata nici un fel de energie doar crede asa de mult in asta in cat se simte puternic. Da pot muta munti, cu o racheta plina de dinamite
"Sa stii ca s-a demonstrat stiintific ca atunci cand omul se roaga lui Dumnezeu apare un fel de energie care te schimba ( sper ca stii ca rugaciunea te poate schimba)"
Cand si unde? Vreau sa vad demonstratia.
"de ce dupa un timp de la moartea omului acesta devine tarana"
Tu gandesti ma?
"Sa stii ca s-a demonstrat stiintific ca atunci cand omul se roaga lui Dumnezeu apare un fel de energie care te schimba ( sper ca stii ca rugaciunea te poate schimba)""
Spune-mi si mie cine a demonstrat asta.
Auzi, dar si Poneiul Roz exista, putem sa-L consideram o axioma doar. Si daca omu devine tarana ce?Poti deveni si cenusa si sa fii facut diamant daca alegi asta dupa moarte.Cat de stupid.Sf nectarina e izvoritor de mir? Dupa ce mor ma jur ca o sa pun pe cineva sa zica la fel si de mine si sa ma ude cu mir zilnic ca si cum ar izvori din mine.O sa te rogi la mine? Cand te rogi la doamne doamne chiar ai un fel de energie care te schimba, se numeste prostie, ignoranta, slabiciune.Cum vrei tu sa-i zici.
Daca nu putem demonstra existenta lui,daca nu-l putem vedea, daca nu avem nici o alta dovada palpabila sau evidentiata in alt mod, de ce sa credem in existenta lui? Nu ne transformam in "tarana" ci ne descompunem in elementele ce ne constiue, dupa moarte. Problea sfitilor si a nedescompunerii unor cadavre are o explicatie pe care o poti gasi si pe net, iar minuni se pot face si fara a se pretinde ca sunt de la D-zeu. Iata un exemplu:TerrificIllusion.wmv - YouTube
► 1:19► 1:19
www.youtube.com/watch?v=TbvzYfQqQzI
Atentie! Nu am zis ca omul capata energie ci se declanseaza o energie in jurul sau. E demonstrata stiintific.
Da sunt convins ca Dumnezeu a creat omul daca era prin evolutie era exact ca un animal era inconstient si traia din instincte, si daca ar fi fost prin evolutie de ce omul si nu cainele sau gorila? Deci eu cred ca a fost special ales de cineva(parerea mea)
Dar de ce cainele sau gorila si nu omul?
Pana acum 40 000 de ani asta si eram, un animal inconstient care traia din instincte. Daca m-as pierde in padure as reveni la starea initiala a oamenilor, as incepe sa vanez, sa imi ascut simturile + ca nu m-as mai ingriji si as arata aproape ca un cimpanzeu.Si cainele si gorila au evoluat pana au ajuns la starea actuala, e stupid ce-ai intrebat. Daca ai fi stiut teoria ti-ai fi dat seama.
anonim_4396 întreabă: