| imale a întrebat:

Vreau sa pun o intrebare legata de cultele religioase crestine. De ce protestantii si neoprotestantii sunt considerati sectanti? Doar in Romania se intampla asa ceva. (tara crestina binenteles :) ). Exista si asa-zisele secte, daca o sa va interesati o sa vedeti, nu neg asa ceva, acele secte care au alte invataturi decat cele Biblice, si nu sunt putine astfel de secte.Sa revenim. De ce protestantii si neoprotestantii de care am amintit sunt considerati sectanti la noi in tara? Acuma sa nu imi ziceti ca..pentru ca s'au indepartat de ortodoxie, cum sustin unii ca ortodoxia estea religia cea adevarata, pentru ca statisticile spun ca doar 13 % din populatia lumii sunt crestini ortodocsi..in unele tari nici nu exista ortodocsi. Aveti aici si un link pentru informarea voastra cu privire la religiile crestine din lume. http://crestiniiazi.wordpress.com/2011/01/02/crestinism- statistici/

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
14 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Sectantii au denaturat, au protestat de ce? uita-te la musulmani daca au protestanti si neoprotestanti; si din ce secta te tragi?

| Zenit313 a răspuns:

Singura diferenta dintre SECTA si RELIGIE este numarul de fani!
Crestinii au fost si ei considerati la inceputuri SECTANTI, acum nu sunt altceva decat niste ipocriti!
Cine le da lor dreptul sa numeasca pe cineva sectant?!
Nu sunt reprezentatii adevarului...sunt doar ipocriti si au uitat de unde au plecat!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Biserica Ortodoxa este egala cu Biserica Catolica la invataturi, deci nu poti spune ca sunt 13%, si cu 16% catolici, in total 29% din populatie, restul de 4% protestanti, eventual secte.

In lumea Crestina exista trei mari Biserici, Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica si Biserica Protestanta.
Protestantii nu sunt secte, cum ai zis.

Nu poti compara Biserica creata de Mantuitorul de o secta facuta de om, acum o suta de ani, rupta fiind de Biserica lui Hristos.
Cand te abati de la Dreapta Credinta, si iesi dintr-o Biserica, poti primi anatema, in concluzie, ruptura din Biserica fiind lepadarea de Hristos si de Biserica Lui.

| RAY a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Isus nu a facut nici o religie

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru RAY):

"Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc."

"Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui."

Pe viitor argumenteaza (daca ai cum)

Cum sa numit acea biserica care a facut-o petru?

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru RAY):

Daca citeai cum trebuie, Hristos a fondat Biserica, Biserica care pleaca din iudaism si urmeaza invataturile mesianice, Crestinismul.

Da deci tu accepti sectancti?

| neaivan a răspuns:

Doar daca ai sa citesti ai sa afli raspunsul la intrebare! Biserica Protestanta s-a desprins de cea Catolica....si tot asa pana la Neoprotestanti, Penticostari...etc

| neaivan a răspuns:

Nu au nici un Dumnezeu!

| neaivan a răspuns:

I-a dex-ul si citeste la secta, eretic, schizmatic. Si vei afla

| NakedTruth a răspuns:

Sunt perfect de-acord cu tine! Si eu am observat ca! Si pentru unii care spun ca toti acestia trebuie sa le reamintesc def. de dex. pe care chiar ei au citat-o "SECTA INSEAMNA RUPTURA", da?
Si atunci ce zice-ti de unule Organizatii Religioase care s-au infiintat, nu s-au rupt sau nu au iesit dintr-o biserica oficiala (Martorii lui Iehova- de exemplu http://ro.wikipedia.org/wiki/Martorii_lui_Iehova#cite_note-2 & http://en.wikipedia.org/wiki/Jehovah%27s_witnesses)?!
Stiu ca si de ei o sa ziceti ca "si ei sunt o secta", "ca asa si asa". Dar eu vreau sa vad daca sunteti sinceri cu voi insiva: conform definitiei "secte" vi se pare ca ii puteti numi secta, chiar daca ei au aparut de la sine si sunt organizati in intrega lume chiar mai bine ca si multe Biserici Mari?!