Timpul de pregatire dureaza cca sase luni, restul il vei afla in timpul pregatiri. Pentru serviciul poti intreba la biserica, se gasesc divese posturi.
Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură.
A mintit oare Fiul lui Dumnezeu atunci cand a spus cuvinte de mai jos?
"Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(singular) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
Ellen White avea circumstanta atenuanta ca se nascuse protestanta si nu stia adevarul, dar tu ITI VEI PIERDE MANTUIREA...
De "Biserica unica" nu vorbeste doar credinciosul "milan", la aceasta se refera INSUSI DUMNEZEU!
Hristos a legat însăşi mântuirea oamenilor de Biserica pe care a întemeiat-o dar si de PREOTIA CRESTINA. Există zeci şi zeci de versete în acest sens:
- "Ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FĂRĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25-27
"Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
„Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
Nu stiu exact cum e la adventisti, dar cred ca inainte de botez trebuie sa mergi la un fel de studiu Biblic, cateheza, pentru intelegerea implicatiilor botezului. La adunare trebuie sa te duci, dar asta nu fiindca "trebuie", ci ma gandesc ca iti place, daca vrei sa te botezi. Varsta limita nu prea este, este bine totusi mai tarziu, din adolescenta, dar stiu care s-au botezat si la 10 ani. Loc de munca nu stiu, poti vorbi cu alti adventisti sau iti gasesti munca de birou, ceva luni-vineri sau spui ca nu vei lucra sambata, poate in alte zile in loc, desi eu cred ca duminica este ziua cand trebuie sa sarbatoresti si sa nu lucrezi, dar mai important decat in ce zi sarbatoresti este daca intr-adevar L-ai cunoscut pe Dumnezeu.
Biserica unica de care vorbeste milan9 se refera nu la biserica ortodoxa sau alta, ci la Biserica formata din oameni de orice religie, daca ei chiar Il cunosc pe Domnul. De fapt, fariseii de demult ii numeau sectanti pe apostoli, doar ei erau preoti, cu credinta adevarata, nu ca si "sectantii".