Dacă știi că nu a fost nimeni în casă până să te întorci, înseamnă că spiritul decedatului a fost în vizită pe la voi.
Pot să râdă alți utilizatori cât vor, dar și eu am pățit ceva similar după moartea bunicii mele, la vreo 30 de zile după deces.
Bunicii mele îi plăcea parfumul de lăcrămioare, după moartea ei în casa respectivă nu a locuit nimeni, casa a fost închisă tot timpul, nu a avut cine să intre acolo, și într-o zi când am intrat cu tatăl meu în camera bunicii se simțea un miros puternic de parfum de lăcrămioare.Deci e ceva similar ție.
Cei morti nu pot interactiona cu lumea materiala. In cazul tau fie cineva a mutat prosopul,(lipsa de comunicare) fie tu intr-un moment de neatentie. Ori ai de-a face cu fenomenul poltergeist, care este cu totul altceva.
"Cei morti nu pot interactiona cu lumea materiala"
Ai tu certitudinea asta 100%?
Dar ce "cu totul altceva" e poltergeist-ul?
Doar fiindca are un nume, "poltergeist", si ca se bazeaza pe fantome, trebuie sa fie si adevarat? Doar fiindca unii cred in fantome, trebuie ele sa fie si adevarate?
Păi zecile de mii de cazuri filmate, înregistrate, catalogate și nu de către habarniști sau diletanți ci de către echipe de oameni de știință înseamnă "doar fiindcă unii cred în fantome"?
Fenomenul poltergeist e recunoscut pe plan mondial. Neexplicat, dar recunoscut.
Sunt tone de materiale, tone de studii și cercetări ale fenomenului.
Sau ai impresia că se investea atâta timp, atâția bani și atâta energie doar în fuga după fantomițe?
Dar vezi, unii nu s-au obosit să citească sau să se documenteze despre așa ceva.
E ca și cum i-aș povesti eu lu' bunicu' despre fulgerele globulare, liniile Nazca sau migrația fluturilor monarh.
De-asta poltergeist-ul tine de paranormal, nu de supranatural.
Paranormalul este intr-adevar neexplicat si necunoscut la momentul de fata, dar are de fiecare data o cauza stiintifica, aflata in viitor.
Supranaturalul in schimb, unde se incadreaza si fantomele, varcolacii, spiridusii, elfii, zanele, etc. se poate observa foarte, foarte usor ca nu e real. Doar fiindca unii vaneaza fantome, inseamna ca fantomele sunt reale?
Daca eu ma duc sa caut unicorni, rezulta ca unicornii sunt reali?
Poltergeist-ul este o manifestare a unor entitati ce fac parte din alt plan decat cel al nostru. Atentie! aceste entitati nu se identifica cu sufletele mortilor, deoarece potrivit Psaltiri si Sfantul Efrem Sirul, morti nu interactioneaza cu cei vii. Citeste "Drumul sufletului dupa moarte"
Parerea mea este ca asa ceva nu exista. Poate l-a asezat cineva cu care stai in casa.
Si asta ar fi o varianta. Dar eu i-am zis ce ar si cel mai probabil.
Din păcate tot am fost plecați din casa. Ma gândeam eu ca site-ul asta este de copii pana 18 ani, am zis doar sa încerc.
Degeaba te superi. Nici tu nu stii mai mult decat copiii care ti-au raspuns. Daca ai sti mai mult ai sti si faptul ca cei care au murit sunt adormiti pana la judecata de apoi, exceptie facand adevaratii crestini care merg direct in imparatia cerurilor si care nu vin sa lase semne deoarece este impotriva vointei lui Dumnezeu, deoarece ei stiu asta. Daca cineva a vazut diverse lucruri incredibile facute pe undeva, acelea sunt jocuri ale lui satana
Bossa100000 întreabă: