Cine ti-a impus religia in scoala? Pe mine nu m-a obligat nimeni sa studiez religie in timpul scolii. Iar despre alte religii e posibil sa inveti curand cand vor veni musulmanii si la noi, ca in Vest, numerosi si agresivi, impunand sharia si hijabul la femei.
Doamne Dumnezeule ferește, să ajungă România, ca "țările civilizate" din Europa! Mai ales cu musulmanii! din toată Europa! Ăștia numai cu așa ceva sănt,...
Cine leapada dreapta credinta si imbratiseaza homosexualitatea si erezia, sa nu se mire ca va fi calcat in picioare de agareni!
Respect Bogdan.
Religia este o materie din programa școlară. Chiar dacă teoretic vorbind este opțională, în practică, am observat că școlile nu oferă alternative. Și observ că generalizați, nu toți musulmanii sunt extremiști și agresivi. Există și creștini fanatici, dar asta nu înseamnă că toți adepții creștinismului sunt așa.
Preamarire Maicii Domnului, Nascatoarea de Dumnezeu!
Amin. frate Bogdan.
Eu nu am vazut si auzit de crestini "fanatici" care sa calce pe oameni cu masina intentionat, sa urmareasca genocidul, sa comita atentate si masacre, sa ameninte cu califatul mondial, sa violeze in masa! Nu generalizez, dar mulsulmanii care tac sunt complici cu teroristii dintre ei. Si religia este optionala in scoala, oricat ai vrea tu nu o poti face obligatorie! Alternativele se pot cauta si gasi, dar educatia religioasa este parte a educatiei generale.
Nu te mai enerva fratele meu lasă-l că el, urmărește el ceva, știu eu ce vrea el să facă lasă-l cu musulmanii lui!
Eu știu că tu spui Adevărul cu Adevărat! Despre ei... tot ce spui este enorm! de Adevărat! Despre musulmanii!
Păi după această logică, există foarte mulți criminali care se identifică ca fiind creștini. Fiindcă mulți creștini tac în această privință, devin și ei complici la acele crime îngrozitoare?
Nu este nicio logica in impostura si minciuna criminalilor care se identifica drept crestini, dar incalca porunca lui Dumnezeu, care spune: "Sa nu ucizi" sau "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti!". Eu nu tac, de exemplu, la impostura criminalului Putin care se da drept crestin, dar masacreaza pe ucrainieni. Asta nu e crestin, ci bolsevic! Cine face faptele lui, nu e crestin.
Ideea este ca in Biserica dreptei-credinte, adica in cea Ortodoxa, exista indemn, exista mustrare si exista indreptare, in timp ce in capistea agarenilor nu exista decat complicitate ranjita cu teroristii si criminalii si violatorii lor, in numele dominatiei si al califatului islamic mondial.
Si nu numai islamul este paganism, si in eroare, ci si hinduismul, si orice religie care nu marturiseste pe Iisus Hristos Dumnezeu.
Nu este nicio logica in minciuna, dar in Hristos gasesti tot adevarul si harul.
Ar trebuii pus in toate școlile din România de la cei mai mici pana la cei mai mari si predad Cuvantul lui Dumnezeu ca oamenii sa il cunoască pe Cel ce poate sa salveze sufletele noastre de la moarte, Cel ce a biruit moartea, totul este Isus Hristos.
Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Dar de ce anume? Ce vă convinge de acest lucru? La o adică, există foarte multe religii în lume, de unde știți că exact a voastră este cea corectă?
Nu religia mantuie ci Domnul Isus Hristos, eu am credință(singura) in Domnul Isus si biserica care trebuie căutată este cea in care se predica Cuvantul lui Dumnezeu cum este lasat de Duhul lui Dumnezeu in Scriptură, nu dupa traditii, obiceiuri, ritualuri etc cum se învață in multe localuri.
Efeseni 4:5 VDC
[5] Este un singur Domn, o singură credință, un singur botez.
Iacov 1:27 VDC
[27] Religia curată și neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume.
Am înțeles, însă eu mă refeream la toate religiile existente până în prezent. Ce vă confirmă faptul că Iisus și Biblia sunt învățăturile corecte? La urma urmei, cum am menționat mai sus, există o mulțime de religii și texte sfinte (Coranul, Tora, Cartea lui Mormon, etc...). Deci cum puteți demonstra că religia Creștină este cea corectă, și nu Islamul, Hinduismul, Budismul, și lista poate continua?
Doar Biblia are un Dumnezeu adevărat si viu
Amin. Și Adevărat! Doar Dumnezeu! și Hristos! există cu Adevărat!
Nu mi-ați răspuns la întrebare. Care sunt argumentele care susțin acestă afirmație? Și o persoană musulmană poate spune același lucru despre dumnezeul ei.
Ția răspuns -_-
iate cu Mahomed de mână dacă ești cu musulmanii!
Hai sa vedem:
Islamul respinge ideea că Iisus este fiul lui Dumnezeu, acest lucru fiind condamnat și considerat unul din cele mai mari păcate. În Coran este susținut și întărit prin sure faptul că Iisus este un profet, un trimis al lui Dumnezeu, a cărui menire este de a-și îndeplini misiunea.
Hai acum sa vedem ce spune Biblia(Cuvântul lui Dumnezeu) care ii
2 Timotei 3:16-17 VDC
[16] Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, [17] pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Dar oare ce spune Biblia despre Isus Hristos?
Este El cu adevărat Fiul lui Dumnezeu sau doar un profet trimis sa îndeplinească o anumită slujba hmm?
Isaia 9:6 VDC
[6] Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.
Ioan 14:6-11 VDC
[6] Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. [7] Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și de acum încolo Îl veți cunoaște; și L-ați și văzut." [8] „Doamne", i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl și ne este de ajuns!" [9] Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ‘Arată-ne pe Tatăl’? [10] Nu crezi că Eu sunt în Tatăl și Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuiește în Mine, El face aceste lucrări ale Lui. [11] Credeți-Mă că Eu sunt în Tatăl și Tatăl este în Mine; credeți cel puțin pentru lucrările acestea.
1 Ioan 4:14-15 VDC
[14] Și noi am văzut și mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii. [15] Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, și el, în Dumnezeu.
Ioan 6:67-69 VDC
[67] Atunci, Isus a zis celor doisprezece: „Voi nu vreți să vă duceți?" [68] „Doamne", I-a răspuns Simon Petru, „la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice. [69] Și noi am crezut și am ajuns la cunoștința că Tu ești Hristosul, Sfântul lui Dumnezeu."
Ioan 11:25-27 VDC
[25] Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. [26] Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?" [27] „Da, Doamne", I-a zis ea, „cred că Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia să vină în lume."
Ioan 17:3-5 VDC
[3] Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. [4] Eu Te-am proslăvit pe pământ, am sfârșit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac. [5] Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine Însuți cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.
Ioan 4:25-26 VDC
[25] „Știu", I-a zis femeia, „că are să vină Mesia (căruia I se zice Hristos); când va veni El, are să ne spună toate lucrurile." [26] Isus i-a zis: „Eu, cel care vorbesc cu tine, sunt Acela."
Deci cum sustin ei astfel de lucruri si nu cred in Singurul Sau Fiu Isus Hristos care este singura cale spre Cer, Cel ce a murit pentru noi si a inviat tot oentru noi ca sa avem viața veșnică împreună cu El.
Apocalipsa 21:5 VDC
[5] Cel ce ședea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi." Și a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut și adevărate."
Amin.
Nu ați înțeles. Puteți cita câte versete vreți din Biblie, dar problema este în felul următor: de unde știți voi sigur ca Biblia este insuflată de Dumnezeu, și nu fabricată de oameni? Și nu ma refer la argumente (versete) din Biblie, cum ați dat mai sus, ci la dovezi concrete. Pentru o persoană care se îndoiește de caracterul "perfect" și "infailibil" al Bibliei, aceste versete nu sunt suficiente.
Lasă-l sa se nasca si in inima ta pe Domnul Isus Hristos(cum adica?) pentru a face o schimbare totală in viata ta si trăiește cu El si pentru El apoi ai sa vezi chiar tu argumtele in viu!
Mulțumesc pentru sfat, dar aleg să cred în lucruri care au fost demonstrate. În plus, cum aș putea să îl "las pe Iisus în inima mea" dacă nu cred în singura carte care îi atestă dumnezeirea?
Ba nu, nu mi-a răspuns. Nu mi-a oferit argumente concrete, ci doar a afirmat că Biblia e singura cu un "Dumnezeu adevărat și viu". Și nu sunt musulmană, dar nu mi se pare corect să se generalizeze așa. Sunt convinsă că în lumea asta există sute de persoane musulmane bune, și nu cred că este drept față de ele să le etichetăm ca fiind "teroriste". Eu nu m-aș simți deloc bine dacă cineva m-ar face hoață doar pentru că sunt româncă.
Tu ști Domnișoară mai bine.
IntrebariIntrebatoare întreabă: