| MarcuCatalin a întrebat:

Cer sfat din partea cunoscatorilor de cauza. Incerc si nu pot efectiv sa cred in Dumnezeu, nu pot sa cred in nimic, am fost credincios, parca viata mergea mai bine, iar, de la un timp nu mai pot crede. Nu stiu de ce, poate suna patetic dar incep intr-un fel sa devin sociopat, fara mila cand moare cineva, fara rusine cand injur un Sfant, etc. Nu ma duc la Biserica, nu suport preotii. In concluzie, vreau sa cred, nu pot. Sfaturi? PS Nu ma luati cu versete din Biblie sau mai stiu eu ce copy-paste. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| ArinaRya a răspuns:

Scuza-am ca am intarizat atat cu raspunsul, am avut unele probleme happy. Ei bine da, intr-adevar orice ti se iveste in viata mai greu de suportat si nu gasesti o rezolvare intr-un timp suportabil te duce cu gandul ca Dumnezeu te-a lasat. Dar fii atent, in Biblie ai Promisiunea Lui ca va fi mereu langa tine, si Dumnezeu nu poate minti! Daca El a spus ca tu esti Copilul Sau ca oricine care crede in El prin Isus are totul fara plata atunci ar trebui sa te gandesti ca El asteapta sa Il cauti. Sa tanjesti dupa El pentru ca la un momentdat vei vedea ca tot ce ai nevoie e El, nu o rezolvare pentru o problema.Si eu am avut momente de ratacire, dar nu trebuie sa fii ghidat de sentimente ci doar de Cuvantul sau, daca El a spus ca va fi cu tine, va fi, si El li se descopera celor care Il cauta. " Fiindca Eu chem si voi va impotriviti" - e alegerea noastra daca ii rapsundem lui Dumnezeu, El te cheama, sa vii la El, sa il cautu. "Cheama-ma si-ti voi raspunde si-ti voi vesti lucruri mari pe care nu le cunosti". Eu cand simt ca incep sa ratacesc ma pun in genunchi si spun " Nu te simt dar stiu ca esti aici, iti multumesc ca esti aici, iti multumesc ca ma cunosti, iti multumesc ca ma iubesti chiar si cand nu simt ca ma iubesti, iti multumesc ca esti Tatal meu care ma iubeste cum niciun om nu ma poate iubi" happy si lucrurile incep sa se linisteasca. Roaga-l pe Duhul Sfant sa-ti arate adevarul (Duhul Sfant este duhul adevarului) si sa nu lase duhurile demonice s ate amageasca, ele nu vor decat sa te indeparteze de credinta ta. Fii binecuvantat!

45 răspunsuri:
| iurii75 a răspuns:

Cu acelaș succes puteai scrii : "sînt flămînd, ajutațimă dar fără mîncare; sînt bolnav, ajutațimă dar fără medicamente!" Poți fi prieten cu cineva pe care nu-l cunoști?

| RetardedRacoons a răspuns:

Bun venit printre oamenii normali la cap! Va trebui sa inveti sa te descurci singur, sa accepti ca viata are si urcusuri si coborasuri si ca nu poate fi totul roz, intr-un final vei constata ca viata ta, chiar daca ai impresia ca-ti lipseste un sprijin "de mai sus", e mult mai buna fara lanturile afectiunii mentale numita in limbaj popular "credinta".

| MarcuCatalin explică (pentru iurii75):

Vezi tu, mai sus am spus cuiva ceva legat de metafore. Tu le-ai folosit peste limita. Ori ai vrut sa faci un post in plus ori sa influentezi.

| MarcuCatalin explică (pentru RetardedRacoons):

Normal am fost si sunt. ( Sunt rezident ca medic nu dau mai multe detalii). Din ce am inteles eu de la tine este tot "ateu". Stiu ca viata o duc singur, ma lupt poate sibgur. Credinta este pentru mine, am cerut pentru puterea mea psihica. Vrei sa fi ateu? Ok, nu mai incerca manipularea si cu altii. Pentru mine un Dumnezeu exista doar ca nu pot ajunge la el.

Răspuns utilizator avertizat
| MarcuCatalin explică (pentru EvangelineDS):

happy Hell sucks! I love weed!

| MarcuCatalin explică (pentru SaveOurSouls):

Iti multumesc pentru sfaturi, dar..deja, ai inceput faza de pocait. Sincer, am inteles raspunsuri, nu doresc raspunsuri filozofice sau ce scrie in Biblie. Tot ceea ce am vrut a fost un raspuns simplu, din inima, sincer, fara ajutorul unei carti, ceva pentru un prost ca mine, sa inteleg si eu.
Multumesc din nou, sper sa ma pot revansa!

| MarcuCatalin explică (pentru WholeWorldTeam):

De cand si pana cand o carte te face credincios?

| Liviu a răspuns:

Felicitari,numai ai creierul spalat laughing
Stii vorba aia, daca te inchini de 3 ori si injuri de 4 ai dat de dracu.
Mai pe scurt, nici eu nu cred in entitati malefice, zana maseluta, porcusoru de pasti si iepurasu maseluta laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acesta este raspunsul aniei eu doar ii dau share: Roagă-te-Creatorul meu, dacă exiști ajută-mă să-Ți percep prezența, să Te cunosc nu după închipuirea mea sau a altora ci așa cum stii Tu că ești! Lui îi place să fie provocat și răspunde la provocări!

| DorothyAnn a răspuns (pentru MarcuCatalin):

Asta era una din parerile mele....nu am de unde sa stiu cum e viata ta, iti pot da sfaturi doar legate de situatii prin care am trecut, nu ma arunc sa dau sfaturi dupa cum cred, ci doar daca sunt sigura....asta e una din regulile pe care mi le-am impus atunci cand am luat decizia sa fac parte din comunitatea TPU.