Danut, am primit un telefon de la spitalul de psihiatrie. Avem aici in Craiova un spital grozav.
Cica ai fost nominalizat la un premiu. Esti rugat sa vii personal sa il ridici. Cica ideea ta "omul a creat dinozaurii" a primit o distinctie asemanata premiului Nobel, dar in prostie.
Te iau eu de la gara! La ce ora ajungi?
Biblia este doar o carte de povesti nu o enciclopedie.
Evreii au scris VT la urgenta in anul 500 ien. Daca ar fi avut internet ar fi iesit ceva mai bine.Asa au copiat si ei ce au putut de pe unde au umblat.
Cred eu că mi-am exprimat clar dorinta, ce categorie de oameni doresc să-mi răspundă la întrebare.
O zi bună și te rog să nu mai răspunzi întrebărilor mele!
Invata sa te exprimi corect, ai cerut sa te ajute cineva care care are cunostinte in domeniu.
Am citit Biblia, Istoria religiilor, Bhagavad Gita, Coranul, Tora, zeci de carti despre sfinti crestini, dogmatica lui Staniloae in 3 volume, etc.
Trebuia sa specifici ca vrei raspunsuri doar de la indoctrinati ortodocsi
Psalmi 104 26. Acolo în ea umblã corãbiile si în ea este leviatanul acela, pe care l-ai fãcut sã se joace în valurile ei.
Iov 41, 1. Poti tu sã prinzi Leviatanul cu undita? Sau sã-i legi limba cu o funie?
O vietate ce s-ar putea asemana dinozaurilor, Leviatanul.
M-am exprimat destul de corect.Nu e vorba de cine a citit, ci am zis cunoștințe teologice și care să facă parte din credința creștin-ortodoxă, în schimb tu ești un ateu de ale cărui răspunsuri doresc să mă feresc.
Mulțumesc.
Doar el mai există? Cum este posibil din atâtea specii*?
Cât despre Cărțile Sfinților Părinți, Dogmatica părintelui Stăniloae ș.a.m.d nu știu cum îți permiți să vorbești când tu atești Sfânta Scriptură. Ești un eretic și aici închei discuția cu tine.Nu doresc să risipec ovăzul pe gâște.*
Se pare ca nici el nu mai exista acum dar daca ne uitam la locurile cu dinozauri descoperite de arheologi vom descoperi ceva ciudat (in speecial in zonele cu multe oseminte), practic toti dinozaurii au suferit de o manie, boala sa-i spunem, in pragul mortii parca toti se intreceau in fuga catre zonele inalte, oare de ce? Este evident ca au fugit din cauza unor inundatii catrastofale, Biblia numeste acel fenomen, Potop. Evident ca Dumnezeu a distrus acele fiinte la potop iar noi putem doar specula moartea acelor fiinte, probabil fiindca Dumnezeu a stiut ca omul va scadea DRAMATIC in inaltime si nu ar fi facut fata unor asemenea fiinte imense.
Nu este atestata nicaieri in religia crestina existenta dinozaurilor. Toti se fac ca ploua cand vine vorba de acest subiect.
Numai spune. Chiar așa? Acolo la potop unde spui tu mai este relatat un fapt, Noe ia cu el în arcă, cel puțin 3 perechi din fiecare specie bună și rea. Unde sunt dinozauri ăia luați de el? Dacă atești existența dinozaurilor, contești creația lui Dumnezeu în care prima data a făcut omul iar mai apoi animalele. înainte de om nu a mai fost nimic. Așa că aștept încă răspuns de la cineva care are încă răspunsuri bazate.mulțumesc.
Pentru ca dinozaurii preced geneza din Biblie, de aia. Nu ar putea explica asa ceva.
Degeaba o sa iti zic ca dupa felul in care ai scris inseamna ca esti inca spalat de religie, insa cel mi bun raspuns pe care il poti primii, e prin a citii toata biblia, cap coada, ia un pix si un caiet si noteaza absolut tot ce e gresit, gen unicorni, un dumnezeu cica iubitor care adora sa macelareasca copii, care zice ca daca un violator ii da 20 de arginti parintilor fetei violate, e iertat si are dreptul sa se casatoareasca cu fata violata, dumnezeu pedofil care a violat o fata de 16 ani ca sa se nasca pe sine insusi ca sa ierte oamenii de pacatele create de el insusi, si de care stia deja de la inceput cand a facut totul dupa un plan perfect. Deci dumnezeu nu stie sa zica: Te iert/ Va iert, ci ca sa ierte pe cineva trebuie sa se sinucida pentru el insusi. Distractie placuta la citit
Exista in Biblie un verset ba chiar doua care ar indica cam ce s-a intamplat dinainte de potop.
Geneza 3, 22. Domnul Dumnezeu a zis: "Iatã cã omul a ajuns ca unul din Noi cunoscând binele si rãul. Sã-l împiedicãm dar acum ca nu cumva sã-si întindã mâna, sã ia si din pomul vietii, sã mãnânce din el, si sã trãiascã în veci."
Geneza 6, 5. Domnul a vãzut cã rãutatea omului era mare pe pãmânt, si cã toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rãu.
Primul verset arata cat de evoluat era omul dinainte de potop, al doilea actiunile lui dupa alungarea din Eden. Este posibil ca dinozaurii si toate animalele inrudite sa n u fi fost creatia lui Dumnezeu ci a omului. Aceiasi tendinta se vede si in zilele noastre. De ac eia a distrus Dumnezeu Dinozaurii, nu erau creatia LUI.
Animalele sunt ca iarba verde si nu sunt persoane si nu stiu ca vor muri. Cand dinozaurii au terminat de fertilizat solul Dumnezeu nu a mai avut nevoie de ei. Animale au fost create inaintea crearii omului. Dumnezeu nu a chinuit dinozaurii cand le-a luat viata si ei au murit. Dupa potop clima avea sa se modifice mult si dinozaurii nu aveau sa supravietuiasca si stiind acest lucru Dumnezeu le-a luat viata dinozaurilor la potop.
Steregoi tata, dinozaurii au murit din cauza unui bolovanel care se mai numeste si asteroid Cam acum 65 de milioane de ani.Pe atunci nu era facut pamantul, asta dupa spusele bibliei
Steregoi tata, ai auzit de gorila Koko? Aia a avut iq-ul mai mare ca tine, vorbea si prin semne.
Eu sunt pocăita... Da, creștină dar nu ortodoxa și Biblia vorbește despre dinozauri. Nu foloseste termenul "dinozaur" pentru ca e un termen nou. Citește Iov. Cap 41 și altele tot din Iov.
Vrei argumente "religioase" la o intrebare legata de stiinta? Pleci de la o premisa total gresita. Religia este fabulatie, stiinta se bazeaza pe observare si experimentare.
Sau pui la indoiala existenta dinozaurilor?
Argumentul tau, daca il putem numi asa, este o aberatie. Dinozaurii au disparut din cauza evolutiei. Nu i-a ajutat nici asteroidul si marea extinctie. Au fost 5 din astea.
Au fost descoperite fosile, inclusiv de oameni pitici (homo floriensis) pe insule izolate. Deci evolutia a mers inainte.
Deasemenea, o parte din dinozauri au evoluat. In pasarile de astazi. La fel cum au evoluat si homo sapiens.
Diluvii au avut loc separat, in timp, pe mai multe parti ale globului. Nu exista, stiintific vorbind, posibilitatea unui potop care sa acopere intreg globul. Evreii vorbeau probabil in povestile lor de un mit local.
In concluzie, lasa stiinta in pace. Ramai la religie, iti ofera toate raspunsurile de care TU ai nevoie!
Bravo tie. Insa biblia nu poate pomeni stiinta de vreme ce nu o cunostea. In povestile de genul asta nu se poate vorbi de neutroni, gravitatie etc etc pentru ca erau prea habarnisti si ignoranti.
Biserica ar fi in stare si astazi sa nege gravitatia!
Dinozaur =Gaina=evolutie, si mai sunt alte pasari.
Citeste Iov, ai sa vezi acolo apropouri la "dinozauri". Este si cea mai veche carte a Bibliei.
In geneza un apropo la continente.
In Isaia la faptul ca Pamantul este rotund.
Citeste si tu Biblia, ca vorba aia... "cine stie, cunoaste"
Biblia nu este o carte de stiinta, chiar daca nu contrazice stiinta.
Iov 40:15-18 - "Uită‑te la behemot, pe care l‑am făcut ca să fie cu tine; mănâncă iarbă ca un bou. Tăria lui stă în coapsele lui și puterea în mușchii pântecului său. Își îndoaie coada tare ca un cedru; tendoanele coapselor sale sunt întrețesute, oasele îi sunt țevi de bronz, mădularele lui sunt ca niște drugi de fier."
Prin "behemot" se refera la dimensiunea foarte mare a animalului. Nu spune explicit in Biblie despre dinozauri, ci despre niste animale surprinzator de mari.
Prin Biblie Dumnezeu ne spune care este planul Sau asupra omului. Scopul Bibliei nu este sa demonstreze existenta a ceva (cum zicea cineva, cauta unde in Biblie scrie despre pisici).
Cu siguranta ar trebui sa accepte sfaturi de la cineva care scrie verbele la infinitiv cu doi de 'i'.
In plus, ma indoiesc ca ai citit Biblia. Probabil ai citit pasaje de pe "bibliapentrusceptici" si ai bifat ca ai citit Biblia.