La un avva al Patericului au venit odata niste frati ca sa-l incerce de manie si smerenie si l-au intrebat daca este curvar si mandru. El a zis ca da. L-au mai intrebat daca este barfitor si clevetitor. Pentru smerenie si pentru nerautate, a recunoscut iarasi. Atunci, fratii l-au intrebat si daca este eretic. Avva Agathon a negat: Nu, nu sunt eretic! Fratii s-au mirat cum de a acceptat celelalte defaimari, dar eretic nu s-a recunoscut. Atunci avva Agathon a zis ca erezia este despartire de Dumnezeu, si el nu vrea sa se desparta de Dumnezeu.
Nici noi sa nu ne despartim de Dumnezeu si de biserica lui Hristos drept-maritoare si sa nu mergem la secte niciodata si sa nu le acceptam propaganda lor mincinoasa! De eretici sa ne departam, asa cum spune Scriptura (Tit 3, 10)!
Asta cu fecioarele
Parabola celor zece fecioare (Matei 25, 1-13)
Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, care luând candelele lor, au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci însă dintre ele erau fără minte, iar cinci înţelepte. Căci cele fără minte, luând candelele, n-au luat cu sine untdelemn. Iar cele înţelepte au luat untdelemn în vase, odată cu candelele lor. Dar mirele întârziind, au aţipit toate şi au adormit.
Iar la miezul nopţii s-a făcut strigare: Iată, mirele vine! Ieşiţi întru întâmpinarea lui! Atunci s-au deşteptat toate acele fecioare şi au împodobit candelele lor. Şi cele fără minte au zis către cele înţelepte: Daţi-ne din untdelemnul vostru, că se sting candelele noastre.
Dar cele înţelepte le-au răspuns, zicând: Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă şi nici vouă. Mai bine mergeţi la cei ce vând şi cumpăraţi pentru voi. Deci plecând ele ca să cumpere, a venit mirele şi cele ce erau gata au intrat cu el la nuntă şi uşa s-a închis.
Iar mai pe urmă, au sosit şi celelalte fecioare, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne nouă. Iar el, răspunzând, a zis: Adevărat zic vouă: Nu vă cunosc pe voi. Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului.
http://basilica.ro/......upa-matei/
Pilda fiului risipitor, deoarece cainta pe de o parte si iertarea de de alta, stau la baza ideologiei crestine.
Istorioara ta are şi ceva haz cu episcopu care păcătuise, tâlcul ei starea de mândrie e stare drăcească, absolut diavolească, smerenia este arta care te trimite la tine, să stai cu tine, smerit în tine.
Aceasta pilda este foarte apreciată, o lectie de viaţă!
Pilda Nunţii Fiului de împărat -„Isus a luat cuvântul şi le-a vorbit iarăşi în pilde. Şi a zis : „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat care a făcut nuntă fiului său
A trimis pe robii săi să cheme pe cei poftiţi la nuntă; dar ei n-au vrut să vină. A trimis iarăşi alţi robi şi le-a zis :Spuneţi celor poftiţi : „Iată că am gătit ospăţul meu; juncii şi vitele mele cele îngrăşate au fost tăiate; toate sunt gata, veniţi la nuntă."
Dar ei, fără să le pese de poftirea lui, au plecat : unul la holda lui, şi altul la negustoria lui. Ceilalţi au pus mâna pe robi, şi-au bătut joc de ei şi i-au omorât.
Când a auzit împăratul, s-a mâniat; a trimis oştile sale, a nimicit pe ucigaşii aceia şi le-a ars cetatea. Atunci a zis robilor săi :„Nunta este gata; dar cei poftiţi n-au fost vrednici de ea. Duceţi-vă, dar, la răspântiile drumurilor şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi."Robii au ieşit la răspântii, au strâns pe toţi pe care i-au găsit, şi buni şi răi, şi odaia ospăţului de nuntă s-a umplut de oaspeţi. Împăratul a intrat să-şi vadă oaspeţii; şi a zărit acolo pe un om care nu era îmbrăcat în haina de nuntă. „Prietene", i-a zis el, „cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?" Omul acela a amuţit. Atunci împăratul a zis slujitorilor săi :„Legaţi-i mâinile şi picioarele şi
luaţi-l şi aruncaţi-l în întunericul de afară; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor. Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi". (Matei 22 : 1 – 14) A trimis pe robii săi să cheme pe cei poftiţi la nuntă; dar ei n-au vrut să vină. A trimis iarăşi alţi robi şi le-a zis : „Spuneţi celor poftiţi : „Iată că am gătit ospăţul meu; juncii şi vitele mele cele îngrăşate au fost tăiate; toate sunt gata, veniţi la nuntă"
În primul rând, să ţii cont că prezenţa la Nunta Lui nu este obligatorie.Aşa că poţi să faci ce vrei!-A dat întotdeauna libertatea de alegere (Iosua 24:15). Deşi doreşte să salveze pe toată lumea (1 Timotei 2:3, 4),
Istorioarele sunt povesti, iar povestile sunt imaginatii ale unor oameni, mai concret minciuni. Credinciosii nu agreaza minciuna asa ca, eu cred ca ar trebui sa pui intrebarea la o alta categorie
Episcopii ar trebui sa fie economistii bisericilor, deci crestini, iar crestinii nu au pacate. Minciuna de care vorbeam tocmai asta era ca un episcop nu poate pacatui deoarece este scos de sub lege, ca orice alt crestin, si neavand o lege pe care sa o incalce nu poate pacatui. Pacatul este calcarea de Lege