| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

1. Imi puteti spune cate cruciade au fost in total?
2. Care au fost scopul cruciadelor si din ce motive au inceput razboaiele?
3. De ce in trecut Europa crestina era mereu in confilct cu Orientul Mijlociu adica lumea Islamica?

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

Cruciadele au fost 8 în total, desfășurându-se pe un total de aproape doua secole, începând cu sfârșitul secolului al 11-lea.

Scopul a fost ideologic, religios.

Europenii fiind pur îndoctrinati religioși au început ofensele împotriva islamului în orient, dorind sa elibereze Ierusalimul și împrejurimile acestuia de islamiști, deoarece Ierusalimul este tara Sfânta în creștinism.

Cruciadele au fost începute de către catolici.

Și la 3. ți-am răspuns.
Certurile religioase între doua religii care sunt în esență aceleași.

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Pe scurt, cruciadele au mutat razboiul din Europa in Orient, asa ca din punctul de vedere al strategiei militare a europenilor au fost o manevra foarte reusita.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru doctorandus):

Eu ma asteptam sa imi raspunzi la fiecare intrebare cu 1, 2, 3 sti tu pentru a avea un raspuns complet.

| doctorandus a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Da, ti-am explicat foarte pe scurt tomuri intregi de istorie. Asta e mai degraba o concluzie (sinteza) decat un fapt istoric cum ar fi Stefan cel Mare s-a nascut in anul cutare.

| Steregoi a răspuns:

Pentru ca Satan conduce acest sistem.

| Qasim a răspuns:

3. Doar in trecut Europa era in conflict cu Orientul Mijlociu si cu Islamul? Ti se pare ca astazi exista pace intre cele doua? Conflictul dureaza de mult si continua sa se intensifice, iar islamul va castiga intr-un final pentru ca asa a fost decretat de Creatorul cerurilor si al pamantului.