| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Salutare Tpu.ro, ce trebuie sa fac ca sa ma calugaresc? Am aproape 23 de ani si nu sunt deloc impacat cu mine insumi si in ultima vreme sunt mereu trist si suparat si parca nu pot sa ies din starea asta si pe langa asta simt ca nu ma pot bucura de absolut nimic. Tot ce vreau sa stiu este, ce trebuie sa fac ca sa ma calugaresc sau care sunt demersurile? Nu prea am avut noroc in viata de nimic si nici inainte de 18 ani nu mi-a fost usor.

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Salut Marius! În primul rând vreau să îți zic că alegerea îți aparține, eu îți voi răspunde cu scopul de a te ajuta, nu trebuie neapărat să te iei după gândurile mele. Deci, tuturor ne este greu în viața, dar trebuie să răzbatem, să înfruntăm răutățile, problemele care sar pe noi. Poate starea ta este una de rătăcire și nu vrei să te duci neapărat la mănăstire, dar ai alege să faci asta datorită acestei vieți nedrepte, a răului care ne înconjoară etc, sau poate chiar vrei să te duci acolo. Ceea ce aș face eu Marius în locul tău, ar fi să rămân printre oameni, să nu mă călugăresc și dacă chiar vreau neapărat să fac un bine, mai bine devin pescar de oameni în mulțime (adică să continui viața printre oameni, să nu plec la mănăstire). Toate necazurile acestea fac omul mai puternic, chiar dacă nu ne convine deloc. Dacă în această viață suferi și îl asculți pe Dumnezeu, în viața de apoi, cea veșnică, vei fi bine acolo oricum, dar poate vei fi un înger, un sfânt, un arhanghel, un mucenic etc. Dumnezeu dacă vede că suferi, îți mai iartă din păcate, că Îi este mila de tine, de suferință ta. Aceasta suferință ar putea veni și din cauza păcatelor (proprii sau ale părinților), sau pentru că Dumnezeu te vrea bine acolo sus. De exemplu, dacă te duci la mănăstire crezi că o să scapi de suferință, mai ales că trăim vremurile de pe urmă? Crezi că războiul nu va da pe acolo sau bomba cu neutroni sau atomică? În această viață oricum o sa suferi, nu numai tu, ci mulți alții, dar asta este, nu ai ce să faci, așa sunt vremurile de pe urmă, grele din toate punctele de vedere. Uite ceva motivațional :

★Iisus Cristos a spus: „Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu vi se înspăimânte. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea"

Baftă cu decizia! Fie ca să alegi calea cea dreaptăwinking!

34 răspunsuri:
| Pricope_Marius_1997 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Si in cartea sfanta spune clar ca nu toti copii au noroc in viata.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Cartea sfântă nu folosește cuvântul "noroc", ci binecuvântare. Dumnezeu binecuvântează pe toți cei care cred si se roagă pentru binecuvântare.Roaga-l sa te binecuvânteze cu Duhul Sfânt si cu înțelepciune ca sa poți discerne intre bine si rău, intre a merge sau nu la călugărie. Spor la ruga si la o relație sincera cu Dumnezeu.

Iti multumesc AstalusAna asa o sa fac sper doar ca Dumnezeu sa imi ierte.

Ori cum chiar daca am 23 de ani simt ca am trecut deja prin multe viata mi-a dat destule picioare in c+ur asa ca nu mai vreau sa o vad pe mama niciodata NICIODATA pe tata sa zicem ca inca as mai vrea sa tin legatura cu el dar cu mama NU, pentru ca nu merita daca nu se baga tata atunci cand eram nervos eu eram deja la puscarie ani grei pentru asta.