Daca vrei sa te convingi ca Dumnezeu exista, trebuie sa te gandesti la cateva lucruri, cum ar fi: Cum a amrut Universul?(unii oameni de stiinta, zic ca a aparut printr-un Big-Band, dar acel Big-Band cum a aparut?) Cum au luat fiinta stelele(care lumineaza cerul in timpul noptii), Soarele(care lumineaza si incalzeste pamantul), apele(atat de utile omului), formele de relief, animalele(care au unele simturi pe care noi nu le avem si care ne sunt si utile, la o adica), plantele(cum iti exlici faptul a omul pune in pamant o samanta si iese o planta de o frumusete care iti ia ochii sau plantele care ne servesc drept hrana, o planta care vindeca boli)? Cum a luat fiinta omul(cu atatea organe si substante in el? Cine i-a dat omului ochi(cu care vede), urechi(cu care aude), gura(cu care vorbeste), maini(ca sa poata sa-si faca treburile), picioare(cu care merge), creier cu care sa gandeasca, suflet, sentimente(cum iti explici faptul ca un parinte poate sa-si iubeasca atat de mult si neconditionat copiii)? Sau cum poate cineva sa iubeasca o alta persoana mult si neconditionat, fiind capabila sa renunte la multe pentru ea? De unde vine aceasta dragoste si toate sentimentele pe care le are un om si pe care le nutreste fata de altii? Daca de ex. pierzi autobuzul care trebuia sa te duca la scoala/serviciu etc., si, mai tarziu, afli ca acel autobuz a fost implicat intr-un accident grav, cum e? Cine te-a ferit de incidentul acela? Sau daca, intr-o zi intarzii la scoala/serviciu, iar cand ajungi, gasesti totul in flacari? Cine a facut astfel incat tu sa nu fii acolo cand a izbucnit incendiul? Da, stiu, toti avem o soarta, dar de unde? Daca te gandesti putin la toate astea, o sa-ti dai seama sigur daca exista sau nu Dumnezeu. Sa ne spui si noua, te rog, la ce concluzie ai ajuns(daca vrei numai, desigur).
Buna Emy. Sincer sa iti spun cuvintele tale au schimbat ceva in mine. Dar doar acelea cu autobuzul si accidentul, si in special: "Sau cum poate cineva sa iubeasca o alta persoana mult si neconditionat, fiind capabila sa renunte la multe pentru ea?" Vreau sa spun ca eu nu sunt un ateu convins dar ca orice om cu oarecare inteligenta(si nu ma laud) mi-am pus si genul asta de intrebari. Oricum mersi. Sper sa cred cu adevarat...intr-o zi.
Ca sa incep frumos...e Big-Bang.NU "Big-Band".nu ai gresit ca vad ca ai scris de 2 ori . deci."trupa mare" a format universul.Mereu vad ca incercati sa ne convingeti cu chestii...gen "cum iti explici ca s-a intamplat x, ca a dat z omului". doar ca sa ne indreptam spre ceva el si sa spunem "da, dumnezeu a facut asta". Astept acum sa veniti cu citate stupide pe care le folositi doar ca sa spune-ti si voi ceva.Am citit biblia.se contrazice singura, instiga la violenta.
Nu ai pentru ce. Ma bucur ca te-am putut ajuta si sper sa ajungi sa crezi cu adevarat in Dumnezeu! Vei avea numai de castigat, crede-ma! Ti-o spun din proprie experienta!
Depinde ce biblie citesti. Daca citesti biblia de la secte idioate aparute dupa 1600 de la marea schizma dinter biserica Otodoxa si cea Catolica da normal ca se contrazic ca prostii. Citeste biblia Ortodoxa si ai sa vezi cum "se contrazice". Si daca vrei spune cateva argumente prin care tu nu crezi in Dumnezeu.(daca vrei si daca esti in stare)
Urzi23 A raspuns cu intelepciune:
Omul il gaseste pe Dumnezeu in sufletul lui. Este problema omului cum il percepe si in ce relatie se afla cu Dumnezeu.
Este o ironie destul de mare daca ma intrebi pe mine.
Daca nu poti sa aduci argumente, atunci nu mai zice nimic, omul acela nici nu era ateu si tu ai dedus repede ca el este. Doar pentru ca cineva isi pune intrebari despre religia ta, eu zic ca nu merita criticat asa aspru cum faci tu. O felicit pe emy, pe ea o consider o persoana buna si intelegatoare chiar daca nu crede in ce cred si eu. Macar nu sare sa jigneasca cum faci tu.
Singurul lucru cu care sunt de acord este cel vis a vis de raspunsul dat de "emy". Argumente vis a vis de ateism si toata teoria am adus si eu destule din pacate nu se lipesc de atei.Vis a vis de interlocutori mai dau si eu rateuri se intimpla si la case mai mari.De jignit nu prea jignesc, sa vezi ce colectie de jigniri am primit eu, pot sa scriu un roman dar mai mititel.
Biblia afirmă că este Cuvintul inspirat al lui Dumnezeu.Nu este o carte de filozofie, desi este o carte filozofică.Nu considerati Biblia un tratat stiintific! Cu toate acestea nu este nici o contadictie intre faptele stabilite de stiintă si cele prezentate in Biblie.Biblia a fost dată de Dumnezeu omului pentru a-L descoperi pe Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu.Cineva a spus despre Biblie:,, Citeste-o ca să fi intelept, crede-o ca să fi in sigurantă si pune-o in aplicare ca să trăiesti o viată adevărată.
Eu cred ca exista Dumnezeu, pe mine ma ajuta atunci când am probleme, nu știu cum merge la tine!
Personal nu am vazut nici o minune si nici nu a venit cieva cu dovezii eu, ca marea majoritate a lumii cred in Dumnezeu fiindca asa am fost educata, asa am crescut si intr-un fel e bine sa crezi in cv(stiu ca nu te-am convins nu asta incercam ca n-am dc)
Eu una nu te conving ca exista Dumnezeu, dar sustin parerea ta nici eu nu sunt convinsa ca exista
UIte sorine daca Dumnezeu nu a existat si tu ai crezut in el, nu ai pierdut nimica, dar daca DUmnezeu a existat si tu nu ai crezut in el ai PIERDUT TOTUl. Uitati sa va mai spun ceva, stephen hawking a afirmat ga universul a fost creat din big bang nu Dumnezeu la creat (asta a spus-o la Discovery la Curiosity), dupa acesta a spus ca pe big bang l-au creat energia.etc(erau trei componente)si dupa ce a spus asta a mai afirmat un lucru ultima propozitie din emisiune '"Ca prin aceste caracteristici, nu este nevoie de un D-zeu care sa creeze universul"' dupa ce a spus aceasta emisiunea s-a terminat foarte brusc, iar asta este o manipulare pentru ca nu te mai poti gandii da pe energia aia sau materia cine le-a creat nu Dumnezeu? Au aparut asa din senin? Uite inca un argument prin care eu mi-am intarit credinta in D-zeu, sper sa te ajute si pe tine... a si ateii mai aveam ei un argument ca nu l-am vzt nu cred, raspuns:Voi va vedeti mintea? Nu creierul,ci mintea, gandurile? NU nu le puteti vedea, daar aveti certitudinea ca exista, nu? E asa e si cu D-zeu nu-l vezi dar ai certitudinea ca exista. Sper sa te trazesti la realitate si apropo nu te costa nimica sa crezi in D-zu, dar daca a existat si nu ai crezut in el...
anonim_4396 întreabă: