Daca Yoga=practici fizice, exerciții de respirație, concentrare și meditație....este PACAT, atunci si JOGGING-UL este.
Preotul este conservator, îsi apara propriile interese din teama de a nu pierde enoriasi peste noapte.
Cum aceste meditatii provoaca isterie prin faptul ca ele vin din sanul altei religii, tot asa si celelalte exercitii fizice vor fi considerate mereu bune prin faptul ca nu apartin unei religii.
Un stil de viata sanatos, bazat pe o buna functionare pe linia fizicului si a psihicului, este tot ce avem nevoie.
Nu că m-aș duce eu la biserică
https://youtu.be/o7MdZePggjA
Fiecare cult tine sa aiba cat mai multi adepti si de aceea inventeaza tot felul de amenintari si promisiuni fanteziste ca sa-si pastreze adeptii si sa castige altii noi.
Depinde ce înțelegi tu prin yoga. Sa vedem.
Cuvântul yoga provine etimologic de la rădăcina indo-europeană yug, în germană Joch, în greacă ζεύγ și înseamnă însoțire, înjugare. Adică este unirea eului individual cu elementul DIVIN aparținând hindusilor.
Deci yoga ca forma de unire cu divinitatea nu are nimic creștin în ea, iar orice practica de alta natura decât ortodoxa conduce la depărtarea de Dumnezeul si de adevarul bisericii lui. "Harul lui Dumnezeu nu este magie, nici yoga, nici vreun alt mod de vedere simțită sau închipuită, ci descoperire dumnezeiască, sălășluire și întâlnire personală a lui Dumnezeu cu omul. "
Acum, dacă tu prin yoga nu înțelegi meditatie si unire cu divinitatea hindusa, atunci bănuiesc ca lucrurile nu sunt asa de rele cum par a fi. Stretching, gimnastica, exerciții de respirație, de mobilitate, poate face oricine fara sa fie un păcat, inseamna sănătate, biserica nu interzice activitățile de genul aceasta care ne relaxează.
Nu inseamna ca ajungi in Iad, ci inseamna ca te apropii de Iad. Caci yoga nu e o practica crestina, ci pagana. Daca a inceput ca un exercitiu strict fizic (citisem mai demult istoria hinduismului cu evolutia scolii yoga), ca mijloc de asceza, astazi este mijloc de desfranare (toata yoga duce in cele din urma la tantra yoga, iar toate pozitiile au caracter pronuntat erotic, mai ales daca se fac in perechi). Yoga este o chemare la sine a unor spirite ce sunt straine de Dumnezeu. Crestinii nu fac yoga. Fac matanii, fac rugaciuni, tin post.
Yoga a intrat la moda prin sec. XX in Europa (scrie si Eliade despre ea, fiind practicant), ca alternativa la asceza crestina, in special in mediile aristocratice. E aceeasi distractie draceasca a Occidentalilor. Ieri Yoga, astazi LGTB. Sunt toate practici dracesti.
O luam de la capat, m-am saturat de amenintarile astora, nu pot sa fac nimic ca ma vede dz ca totul e gresit la mine ca dz exista contra existentei sentimentelor mele. Si am avut un somn foarte bun azi, deci recomand yoga asana contra gandirii la existenta astora. (ce dor mi-a fost de user-ul ala de deasupra)
Popii nu vor sa știi de yoga deoarece biserica vrea oameni care nu au idei proprii și care pot fi conduși. Yoga este filosofia libertatii.
Crestinii prefera pozitia in genunchi, nu ar trebui sa fie o problema cu asana asta.
https://www.yogasat.ro/......ontrol.jpg
Cine nu aduna cu Hristos, risipeste! Cine nu este cu Hristos, este impotriva Lui! - Matei 12:30; Luca 11:23
Roaga-te si intreaba-L! Dar yoga, karate, si alte forme mascate de impunere a unei spiritualitati straine de crestinism si in realitate tributare idolatriei si inchinari la demoni specifice hinduismului, sintoismului si altor credinte politeiste, nu te apropie de Hristos, Dumnezeul si Adevarul intrupat, ci te departeaza. Energiile lor sunt dracesti. Dracul vrea sa crezi in orice, numai in Hristos Dumnezeu nu si sa nu ajungi la cunoasterea adevarului si sa nu te mantuiesti!
Asta n-are ce cauta intr-un ziar de sport, dar daca tot e, denota prostie si ignoranță omenească, si totul începe cu emisiunea Trinitas.
Daca te iei dup popa o sa ajumngi ateu, nu mai crede in proti si religie fi tu si dumnezeu si atat
Și crezi că în postura asta nu duc ruga până la final?
https://www.yogajournal.com/.amp/poses/cow-pose
Nici de karate nu e Hristos mulțumit? Dar de box? Vai, Bute mamă, IAD scrie pe trăsura ta!
ceau
am vorbit eu si a zis ca astea sunt singurele pozitii aprobate https://youtu.be/qetW6R9Jxs4
deci trebuie sa filmezi si sa imi trimiti dovada pe mail pana pe 25 dupa o dau eu mai departe si vorbesc si cu petru va fi totul ok
" Crestinii nu fac yoga. Fac matanii, fac rugaciuni, tin post." -> crestinii sunt putin handicapati si inapoiati. Din ce spui tu acolo.
" Sunt toate practici dracesti." -> ai 12 clase, nu?
impresia a fost una relativ pozitiva, am incercat sa pun o vorba-doua bune, cat am putut si eu.. totusi, concluzia a fost ca, pe baza dovezilor actuale, nu e tocmai posibila exprimarea unei sentinte si ca e nevoie de "imagini mai convingatoare". am speranta ca se va termina totul cu bine, in cele din urma, si astept cu nerabdare raspunsul tau.
recedaniel3 întreabă: