Citește versetele dinaintea versetului 8 și vei vedea ca exista și un context. Eu cred ca aici se refera la un "dar" in sensul de mita, șpagă.
Si cand te caci trebuie sa citesti versete?
) Mai nou o sa fie pacat si ca respiri ca doar ii iei oxigenu aproapelui tau si poate el aremai multa nevoie.
Eu zic sa te izolezi in munti ca sa nu iti mai dea careva cadouri sa te faca sa pacatuiesti, ca e ingrozitor de urat sa primesti ceva, o adevarata barbarie.
Unde scrie in biblie ca vechea lege a expirat? iisus a spus ca tot ce a fost va fi in vechi valabil
Nu am citit Biblia, (adica mai exact, am citit-o la o varsta mult prea frageda si foarte fugitiv, nu am "luat-o la purecat", precum ar fi trebuit), dar totul e sa gandim putin.
Magii au dus cadouri Pruncului, si daca ma gandesc bine, peste tot in Vechiul Testament se vorbeste despre Darurile pe care le face Dumnezeu urmasilor lui Avraam, cat si despre: "ajuta-ti aproapele" Cum poti ajuta cu ceva (cu precadere lucruri materiale) pe cineva, daca nu sub forma de "dar"?
Deci era clar ca in contextul respectiv avea un alt sens decat cel uzual.
Păi ai răspunsul în întrebare.
Dacă darul primit nu te orbește și nu îți sucește hotărârile, înseamnă că ești tare în credința ta și învingi păcatul.
(dar nu te lua după ce zic eu, că nu cred că aici merge cu logică d'asta )
Intai de toate:
"Adică, dacă am primit de 1 martie un cadou, am încălcat o poruncă?" - Poruncile au fost date doar evreilor. Banuiesc ca nu esti evreu care inca tine legea mozaica.
Apoi, acel verset se refera la mita.
'Intai de toate:
"Adică, dacă am primit de 1 martie un cadou, am încălcat o poruncă?" - Poruncile au fost date doar evreilor. Banuiesc ca nu esti evreu care inca tine legea mozaica.
Apoi, acel verset se refera la mita.'Asta e amuzant. Daca esti crestin, nu se aplica aceste porunci?
Nu. Se refera la altceva, se refera la mita, la spaga, un dar pe care il dai judeatorului sa nu te mai bage in puscarie, e dat cu scopul de a incalca legea, nu se refera la martisor... evident.
Am impresia că prea aţi sărit gardu.
Dacă a ajuns un cadou să te orbească ori eşti rudă cu Aristolel Onasis, ori până acum nu ai mai primit nimic.