| h379m3973423 a întrebat:

Salutare,
Vă rog, un forum/site pe care intră marea majoritate a martorilor lui Iehova(pastori, persoane importante din comunitate)? jw.org?

Mă sperie treaba cu transfuzia de sânge și aș vrea să vorbesc cu un pastor mai deștept de-al lor. (Am vorbit deja cu unul dintr-o biserică din cartierul unde stau și doar a demonstrat că nici Biblia nu o cunoaște, s-au mai băgat și alții în seamă... și mai puțin cunoscători ca el. Mi-au spus până la urmă să intru pe jw.org)

42 răspunsuri:
| fllu07 a răspuns (pentru h379m3973423):

Omule. Tu lucrezi la sobă da? Logic că soba e rece. Nu e foc în ea. Altfel n-ai putea lucra. Dacă nu e foc, deci nu e ardere, deci nu se produce dioxid de carbon, atunci de unde sa intoxicat amarâtul ala. laughing sau nu contează logica. Sa dăm cu balegă în Martori. Vai de voi.

Sau tu dai drumul la sobă, o încingi, sau la cuptor, si cand e înncins, bagi capul in el/ sobă, sa lucrezi ceva acolo. (Asa spune tipa aia, Gina) laughing
Haide men. suntem copii de 2 ani?

| iurii75 a răspuns (pentru h379m3973423):

Când văd cu câtă încăpăținare tot bagi chestia cu " A manca cu sânge înseamnă a mânca carne crudă", mai ales după ce singur recunoști că " așa ți-a venit ție...", înțeleg că nu doresc sa pierd timpul.

"Mă interesează doar partea cu sângele(cum făceau rost de el, în ce-l puneau, ce se întâmpla cu el și cu vasele în care-l puneau - până la urmă trebuiau să se ferească de sânge, nu?)." - întorci totul cu fundul in sus. Să se ferească de sânge ( să se abțină) li s-a spus creștinilor și nu evreilor. Israelului i s-a spus sa nu mănânce. Nici crud, nici fiert! rolling on the floor

| h379m3973423 explică (pentru iurii75):

În primul rând tu nu realizezi că Biblia este un întreg.
În al doilea rând mă miră că nu înțelegi că prin carne cu sânge se referă la carne crudă.
În al treilea rând nu mi-ai răspuns demonstrându-mi că ești paralel cu poruncile Domnului pentru sărbătorile poporului Său, cu simbolistica lor(deci implicit și a Bibliei pentru că Scripturile au fost scrise în cultura lor) și respectiv ce trebuie să înțelegem din ele.

Deci efectiv nu înțeleg de ce te bagi în seamă cu mine. Încerci să faci... ce? Cu Biblia nu le ai, de cultura mozaică nu știi nimic și nici măcar cum să citești nu știi. Auzi... scrie să te ferești de sânge? Hai nu zău. Doar atât scrie? Nu scrie și de care și în ce împrejurări? Repet: Biblia este un întreg, alt lucru pe care-l ignori. Când Dumnezeu a ales să ne ofere informația scrisă a avut grijă ca fiecare simbol, profeție și poruncă să fie arătată din toate unghiurile pentru înțelegerea cititorului.

Gata bobiță, te-ai potolit cu dioxidul de carbon de la soba rece? Mai ai balegă de aruncat în Martori? Ar fi etic și moral, chiar si fair, sa recunoști că ai zis o prostie cât tine de mare, dar de, te-ai aruncat repede în barca care îi atacă pe Martori. Ca vezi doamne tu ai învățat în clasa a a7-a care e legatura dintre dioxid de carbon, monoxidul de carbon si o sobă. Atâta doar că în clasa aia a7a pe care ai frecventat-o (probabil la fără frecvență, altfel nu-mi explic cum ai pierdut lecția) a spus profesorul ca trebuie si foc sa se poată degaja dioxid si monoxid. foc care lipsea, ca omul își lucra la sobă. Saracu om, la lăsat Martorii sa moară fără transfuzie de sânge, se intoxicase cu monoxid din soba rece. rolling on the floor rolling on the floor
Cât de penibili puteți fi, si tu, ci prietenul tău, cu care faci echipa: AteuI... el, când și-a dat seama ce prostie a adus ca argument solid, tace ca rahatul in iarba. laughing laughing
La fel ca tine.
Hai băieții cu următoarea roabă de rahat. Haideee

| h379m3973423 explică (pentru fllu07):

"Mai ai balegă", "[-]soba recerolling on the floor rolling on the floor", "[-]iarba. laughing laughing", "roabă de rahat"

Te-ai scurtcircuitat?

A. nu. Asteptam o reacție normală din partea ta. Doar ca astept prea mult, e greu să-ți recunoști greșala. Firesc era sa spui, ca ai gresit acuzând Martorii lui Iehova ca au omorât un om. Pentru ca era evident că acel comentariu (pe care indirect îl susții) este tendențios. Ca toate dovezile pe care le-a adus pretinul tău. dar n-ai tu puterea să-ți recunoști greșala.
D'asta am zis, ca daca mai ai balegă. aruncă în Martori. Ei duc. Sunt deprinși cu persecuția, acuzații false. Da nu uita, vine vremea să o si lingi. Balega de-ai aruncat-o zic.

| h379m3973423 explică (pentru fllu07):

Ai dat-o în penibil.

| iurii75 a răspuns (pentru h379m3973423):

"Biblia este un întreg" - corect, bravo. Dar îți scapă un detaliu - despre legea mozaică se spune că - (Evrei 10:1-4) „De fapt, deoarece Legea este doar o umbră a lucrurilor bune viitoare,..."
Se poate spune că legea lui Cristos a desăvârșit unele aspecte. De exemplu evreii puteau divorța de soțiile lor din mai multe motive, creștinilor li s-a spus că singurul motiv pentru divorț este infidelitatea partenerului. Evreilor li s-a spus sa nu mănânce sânge, creștinilor li se dă o poruncă mai amplă - abținerea de la sânge, mentionanduse tot odată și interdicția de a consuma ( animale sugrumate din care nu se mai poate scurge sângele).
"În al doilea rând mă miră că nu înțelegi că prin carne cu sânge se referă la carne crudă." - iar pe mine mă miră încăpăținarea cu care promovezi această idee! De unde ai luat-o? Aveau ei obiceiul de a manca carne crudă? Ți-am prezentat pasajul când Israelului după o luptă mâncau cu sânge. Chiar crezi că mâncau carne de vită crudă? Sau nu scurgeau bine sângele din animale? Relatarea spune că înjunghiau animalele pe pământ, din care cauză sânge nu se scurgea bine. Sincer, mai mari prostii n-am auzit referitor la sânge, pai nici canibalii nu mâncau oameni cruzi, tot îi pârpăleau... rolling on the floor
Sau promovezi aberația aceasta pentru a scuză faptul că mulți dintre frații tăi ( poate și tu...) îndoapă alimente cu sânge, cum ar fi cârnatul cu sânge? Că dă, nu e crud... rolling on the floor
"Deci efectiv nu înțeleg de ce te bagi în seamă cu mine. "- ai pus o întrebare și ți-am răspuns.
"fiecare simbol, profeție și poruncă să fie arătată din toate unghiurile pentru înțelegerea cititorului." - și din porunca " abținețiva" ce nu e de înțeles?

| Meme10Meme a răspuns:

Esti Meme10Memu.

| h379m3973423 explică (pentru Meme10Meme):

Am mai văzut o chestie din asta:
https://www.tpu.ro/......-forma-de/

Nu știu ce aveți cu respectivul. Dă-mi și mie niște răspunsuri de-ale lui să văd care-i treaba și cât de mult ne asemănăm.;))
Mai mi-a dat un user un răspuns crezând că sunt respectivul, dar a zis ceva de danynova sau daninuștiucum. Asta cu Meme e nouă pentru mine :))

| Meme10Meme a răspuns (pentru h379m3973423):

Scuze,greseala mea laughing V-am confundat laughing