E ca si dragostea, nu e data de cineva, e doar o reactie chimica. dintre ce si ce nu stiu sa iti spun(una la mana, ca ma depaseste subiectul, nu le am cu chimia si 2 la mana ) ca articolul nu mai este de ani ( am mai avut o discutie cu cineva lunile trecute pe chestia asta si nu am mai gasit articolul care dadea mura in gura toate chestiile astea ). si inca o dovada ca e doar o reactie chimica, daca dragostea era ceva dat de dzeu sau sfantul popa, nu cred ca ar fi disparut asa cum se intampla in ziua de azi. adica atunci cand te plictisesti de sot / sotie, iubit etc etc. eu cred ca ar fi fost ceva "etern".
Prietenia este o legatura intre doua persoane care se atrag, care au ceva in comun.Atomii formeaza molecule, compusi dar tot cu atomi care se atrag intre ei, care pun ceva in comun pentru a stabili un echilibru, pentru a forma ceva stabil.Atit oamenii cit si atomii se comporta la fel pentru ca de fapt oamenii sint alcatuti din atomi si nu ar putea face altceva, indiferent cit sar impotrivi.Normal ca exista si atomi nebuni, asa din astia bezmeteci, haotici, dar sint si persoane de genul asta.Totul e chimie vorba cuiva pe aici.
Tu confuzi starea aceea de "indragostit" cu cu cu relatia de prietenie. Faza e ca orice relatie poate sa dispare si invers in timp daca e bine constituita poate deveni mai puternica.
"timp daca e bine constituita poate deveni mai puternica." si dragostea cu prietenia vrei sa spui ca e mare difrerenta? nu ma refer la ce inseamna cele 2, ce sunt ele. vrei sa spui ca doar prietenia e reactia chimica, si dragostea "face parte din suflet"? nu iti inteleg logica
Mai, sentimentul de dragoste si infatuarea chimica e diferita, deoarece a doua apare pentru a atrage partenerul cand pe cand prima se formeaza in timp.
Ca ia mai mult sau nu, e tot ceva chimic. cum am mai zis, daca era ceva "dat de dzeu" nu cred ca disparea niciodata.
De ce sa nu dispara? Problema e ca tu pui emotiile pe seama bio-chimie, intr-un fel ai dreptate, dar o relatie de prietenie nu apare la fel de spontan ca cea de dragoste.
Cred ca ai avea mai mult succes incercand sa ii explici unei furnici astrofizica.
Pe scurt prietenia este datorata hormonului oxicotina
Deci prietenia e un lucru inexplicabil si in mod cert te provenienta divina?
Pentru ca daca asta vrei a spune, atunci, e foarte simplu, ai gresit secolul. Apropo, formul curcubeului care este? Cum se explica frumusetea sa, forma rotunda (semn al perfectiunii) si inteligenta culorilor, care stiu sa stea separate, fara a se amesteca?
Cu mentalitatea aceasta de secol 17 (Si spun 17, pentru ca in secolul 18 misterul curcubeului deja incepea sa se destrame cu descoperirea lui Newton din 1666),ai putea raspunde foarte frumos ca Dumnezeu.
Acum spune-mi prietene:
cu ce e diferit sentimentul de prietenie fata de alte sentimente (teama,dragostea, furia, bucuria, fericirea), sentimente pe care stiinta moderna a reusit sa le descifreze cu ajutorul chimiei. (in principal neurotransmitatori ce inunda creierul si provoaca anumite reactii, anumite stari : de fericirea, de stres, de anxietate, de increderea, etc.)
Iti spun eu: Cu nimic.
De fapt prietenia este un cumul al acestor sentimente.
http://www.romedic.ro/hormonii-fericirii-0P32657
http://ro.wikipedia.org/wiki/Neurotransmi%C8%9B%C4%83tor
Formula prieteniei?!
Este doar pe baza de psihologie si in nici un caz nu vine de la asa zisii mari zei atotstiitori. Daca erau adevarati acei zei, cred ca ar fi trebuit saa vada marile nedreptati ale umanitati.Religiile s-au ocupat, din antichitate si pana azi, cu colectarea de bani si distribuirea teroarei din partea marilor prelati.
Mai uită-te încă o dată la întrebarea aia că au mai apărut răspunsuri.
InnocentSmile întreabă: