| Inferno a întrebat:

" Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină"?"" De ce in Biblie personajul negativ este reprezentat printr-un sarpe, presupun ca simbolizeaza ceva. Am cautat in alte surse, dar am gasit doar atat: "Șarpele este simbolul creștin al răului, al lui Lucifer, îngerul căzut.[necesită citare] Conform Vechiului Testament, șarpele din grădina Raiului a ispitit-o pe Eva să guste din pomul Cunoștinței Binelui și Răului (Geneza 3:1-7), acest lucru conducând la căderea protopărinților Adam și Eva din Rai (Geneza 3:23-24). Conform Evangheliei după Ioan (Ioan 3:14) lucrarea de mântuire a lui Cristos este simbolizată de șarpele ridicat de Moise în pustie. În Vechiul Testament (Numeri 21:6-9) se povestește cum Moise a ridicat în pustie un șarpe de bronz care scăpa de la moarte pe cei care priveau către acest șarpe. Biblia spune că Moise a făcut asta conform poruncii primite de la Dumnezeu." Alta simbolistica mai are?

6 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Sarpele este satan care vine cu indoiala:,, Oare a zis Dumnezeu?'' El intotdeauna va strecura indoiala in inima, ca noi sa nu credem suta la suta Cuvantul lui Dumnezeu.

| RAY a răspuns:

Basme imprumutate de la alti chiar nu vad ce castigi ca intrebarile astea tu nu intelegeti ca credinta nu are nevoie de dovezi doar sa crezi, du-te la un teolog si intreaba-l de unde sa stie TPU au facut facultate de teologie cumva?


ps profil -blog

| martzian a răspuns:

Exact ce spuneam...

| martzian a răspuns:

Nu as vrea sa intru in jocul asta de ping-pong in care unii au revelatii materializate intrebari ce se vor a fi incuietoare si altii care explica stufos, doar pentru ca primii sa revina ulterior la aceleasi intrebari. In raspunsurile mele am abordat problematica sarpe - diavol.

As ridica doua chestiuni care sunt importante aici. Observa care a fost modul in care diavolul a actionat in relatie cu omul, pentru a-i zdruncina credinta. Prin intrebari. Nu orice fel de intrebari ci tocmai din aceastea care pun la indoiala autoritatea sau insasi dumnezeirea lui Dumnezeu (a incercat si cu Isus aceeasi stratagema, daca stii intamplarea). Prima greseala a omului a fost sa rastalmaceasca ceea ce a spus Dumnezeu. Eva a adaugat la porunca si ceva de la ea, astfel ca totul a parut din ce in ce mai improbabil.

Sunt curios la ce te duce pe tine cu gandul cand citesti istoria sarpelui din a doua situatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.inaltarea sarpelui in pustie, facand parte din vechiul testament, si cele vechi aratand spre cele viitoare, prefigureaza inaltarea mantuitorului pe cruce, pentru ca oricine priveste la el sa nu moara ci sa traiasca vesnic.la fel si sacrificarea mielului fara cusur, pentru iertarea pacatelor, care arata spre jertfa mantuitorului ca mielul lui Dumnezeu, care a ridicat pacatul lumii prin jertfa pe cruce.asa cum tapul ispasitor, care era trimis in pustie, dupa ce evreii din cetate, puneau mina pe capul lui spunandu-si pacatele, arata spre tapul ispasitor al tuturor relelor de pe pamant.SATAN care va plati pentru tot raul din lume.

| Morrigan a răspuns:

Sarpele este simbolul intelepciunii si al sanatatii la greci si la egipteni... mai ales egiptenii care venerau serpii, pentru ca simbolizeaza "divinul" apoi au venit astia cu biblia si nu au putut lasa un simbol neschimbat asa ca l-au atribuit "raului", lui "satan". dar chiar si ei se contrazic, deoarece chiar in biblie apare in numerii "iar domnul a zis catre moise; fa-ti un sarpe de arama si pune-l pe un stalp, si de va musca sarpele pe vreun om, tot cel muscat care se va uita la el, va trai. si a facut moise un sarpe de arama si l-a pus pe un stalp; si cand un sarpe musca un om, acesta privea la saprele cel de arama si traia" (numerii 21, 6-9)