Fanaticii religioşi vor spune că da, oamenii ceva mai raţionali - că păcatele sunt invenţiile umane şi eşti liber să faci ce îţi place, cât timp nu încalci libertăţile/drepturile celorlalţi.
Si in biserica asta catolica te rogi tot la dumnezeu nu?! - atunci nu vad care este problema. Catolicii nu sunt si ei tot oameni?!
Important e sa identifici adevarata forma de inchinare care ii place lui Dumnezeu.E pacat daca nu cauti.
"Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati." (Matei.6:6)
Nu zice sa te incui in biserica. Te poti ruga si acasa. A incuia usa inseamna a nu te lauda inaintea oamenilor ca tu te rogi. Aceeasi deschidere a inimii pe care trebuie sa o aiba un copil fata de parintele lui, tot asa si noi trebuie sa avem inimile fata de Tatal nostru ceresc. Aceeasi relatie stransa trebuie sa o avem cu El.
Daca intri intr-o biserica catolica te vei ruga unei alte variante a zeului crestin decat cea ortodoxa. Deci intr-un cuvant, unui alt zeu.
Nu, nu este pacat de loc. Eu zic ca, chiar e bine sa intri sa te inchini si sa te rogi intr-o biserica catolica atunci cind nu ai una ortodoxa in zona. Eu m-am rugat in biserici catolice, atunci cind am fost plecat in strainatate si nu aveam biserici ortodoxe la indemina.
Mare, mare pacat. Pacatul ca iti bati joc de timp mergind intr-un sediu al unei companii (religiile sint business) unde nu inveti decit sa iti fie frica si de ce gindesti cind toata lumea stie ca rostul vietii e sa fi mai avansat decit stramoshii tai. Religia promoveaza tocmai chestia inversa, sa devenim mai batuti in cap decit parintii nostri. Mare, mare pacat savirsesti. Mai bine mergi la biserica Steaua sa vezi ce a mai ramas din ArmataUltra cum ia mortii si ranitii in organul de rigoare pe infidelii cu insigne de militieni...Lasa biserica ca nu iti face bine, vino la meciuri, macar pierzi timpul frumos hahahaha
Daca esti senzitiv cat de putin aceste intrebari nu-si au rostul.
Dumnezeu este pretutindeni iar unele biserici sunt mai incarcate energetic decat altele.
Iar catolicii au avut multi sfinti.
Am fost de multe ori si la catolici si a fost ok.
Duhovnicul meu nu a avut nimic de comentat la vremea aceea.
Doamne cum sa savarsesti un pacat? Exista un singur Dumnezeu si daca tu crezi in el nu conteaza in ce biserica mergi. Fiecare religie are caracteristicile ei dar toate au acelasi scop : Credinta in Dumnezeu.