| Inferno a întrebat:

Schimbari maracante in istoria planetei si a evolutiei vietii pe ea. Schimbari ce nu vad cum ar putea fi explicate de adeptii creationismului.
Exista sunte de exemple nerelevante cu un plan divin. Unul dintre ele este trecutul zbuciumat al Terrei, exploziile rezultate in urma impactului cu alte protoplanete si asteroizi ce au lasat urme evident. Ce scop si sens are acest proces de formare al Planetei cand divinitatea ar fi putut crea o planeta de la inceput evitand atat de multe coliziuni.
Apoi evolutia vietii,extintii ale unor specii si aparitia altora,ce sens are acest lucru. De ce ar crea Dumnezeu specii pe care apoi le-ar ucide,dupa care ar crea altele pe care le-ar ucide iar.
Toate acestea,dupa parerea mea, arata clar faptul ca lucrurile evolueaza intr-un mod stocastic ci nu unul determinist.
Astept o explicatie din punct de vedere crestin.

19 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Omul se autodistruge.

| Inferno explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Voi chiar nu ati inteles intrebarea, nu? Ce treaba are asta cu ce spun eu?

| vrelian a răspuns (pentru Inferno):

Scuze am si eu o intrebare pe linga daca imi poti da un raspuns.aici pe sitele asta iti poti face o adresa identica cu o alta persoana? am vazut ca cineva a mai facut un id exact ca si mine si a inceput sa bata cimpii pe unde eu spun ceva.se poate asa ceva? chiar a facut comentarii aiurea, deplasate.am scris astora de pe site dar nimic.sau pot fi chiar ei care fac concesii unora de pe aici.se poate si asa ceva? ca am mai intilnit asa admini care werau barbati si luau partea femeilor, ba te si blocau daca voiau asa fara sa aiba vreun motiv concret.scuze ca intreb dar am vazut ca esti mai activ pe aici si poate stii mai multe chestii legate de acest site.

| Inferno explică (pentru vrelian):

Si mie mi-a copiat cineva numele dar numai aparent.
Numele meu de utilizator este Inferno, al lui era lnferno.
Par identice, dar nu sunt, la mine prima litera este "i" mare, la el prima litera era„ L„ mic. Daca te uiti i mare seamana cu L mic. Uite: I si l, nu seamana?

Ai dreptate dar se obs f greu.are un I si eu am l.ce mai oameni. oricum pentru mine a intrat sacu pentru o femeie sau cineva cu id de femeie.probabil o fi unu disperat.obsedat.multumesc pentru informatie.ma gindeam eu ca nu se poate.

L-am vazut, este un troll cu mai multe conturi, tot el cred ca mi-a copiat si mie contul. Nu m-ar mira sa fie utilizatorul 3xfemeie.

Da se poate sa ai dreptate ca este cine spui insa nu are mai multe adrese decit aia ce tu ai spus si probabil asta asemanatoare cu a mea.si este femeie sigur.nu este ce ai zis.dar apropoo ce e ala troll? ea sigur nu este troll indif ce ar insemna.nu vreau sa vorb mai multe.iti pot spune in mesaj privat dar nu pot rtrimite mesaje pentru ca zic cei de pe site sint nou pe aici si inca nu am aceasta posibilitate.multumesc pentru info.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

E bine ca mi-ai prelucrat intrebarea laughing
N-ai vazut ca EmaS nu are replica la asta, ce crestin ai vrea sa-ti mai raspunda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are rost un raspuns.problema a-timai pus-o intr-o forma sau alta.si pe TPU, e ca la masa; cand mananci prea mult ceva anume ti se apleaca si ajungi in zodia vomitator.cam asa e si la rubrica religie.nimic nou.doar cuvinte sforaitoare si expresii clikuite de pe alte site-uri.dar aceleasi mereu? macar o provocare noua.dar nu.

| 3xfemeie a răspuns:

Esti dragut cand demonstrezi ca Dumnezeu nu poarta sandale! Bravo!

| Inferno explică (pentru 3xfemeie):

Puteai sa spui direct:" Intrebarae ma depaseste."

| mihaitaLGP a răspuns:

Un raspuns crestin?

Deci, Dumnezeu este puternic iar stiinta greste in multe cazuri.
Dumnezeu tot timpul o sa ne arate ce se intampla iar Iisus ne iubeste si el.
Cat despre intrebarea ta nu are logica. Daca vrei sa stii cu adevarat citeste biblia.
Acum Dumnezeu iti spune dar daca tu nu vrei sa-l urmezi si sa-l iubesti nici Iisus nu te mai poate salva. Cu toate ca el ne iubeste pe toti si toti suntem iertati. Stiu ca nu o sa intelegi pentru ca lipsa credintei tale ti-a omorat creierul si esti controlat de cel care nu trebuie rostit.
Ai grija repet ca Dumnezeu nu iarta. Revino pe calea buna. Crede si nu cerceta.

Credinciosii nici o data nu raspund la o intrebare. Cu toate ca ea necesita un raspuns simplu.

Ei incep o disputa din bile.
Unul iti vorbeste despre submarine, altul incepe sa comenteze ca de fapt gresete in legatura cu submarinul, altul o sa-ti spuna ca intrebarea nu are logica si ca Dumnezeu exista si poate pentru unii pari atat de tignit incat nici nu o sa raspunda.

| vrelian a răspuns:

Un cioban avea si el ceva oi ce le pastea asa pe unde putea.intr-un an a venit o seceta mare si ciobanu sia taiat toate oile. dupa sa replofirat s-a facut vacar, a inceput sa creasca vaci.dar intr-o zi s-a saturat si de vaci sia zis ca el vrea cai, caii sint mai buni se se vind bine si cu pret bun.si uite asa specie dupa specie sa perindat in decurs de doar citiva ani. avea si o casa care era frumoasa moderna etc. dupa o vreme i s-a parut ca vrea ceva rustic, asa mai de la tgara si a modificat pe ici pe colo cite ceva sa arate asa mai cu dimburi cu denivelari etc.astea sint schimbari marcante in istaoria unui om.acum gandeste-te ce ar putea sa faca Dzeu si ai gasit explicatia.

Pai stai putin,dumneata ti-L imaginezi pe Dumnezeu ca pe o fiinta umana,ce se plictiseste de anumite lucruri si creaza altle? Dumneata numai crezi ca o entitate ca Dumnezeu poate sa se plictiseasca. La un asemenea grad de complexistate, cand detii omniscienta deja nu mai exista lucru satisfacator si plictisitor. M-am gandit si eu la ce spui tu, dar am exclus posibilitatea acestei ipoteze doarece aici lucram cu ceva perfect absolut. Dumnezeu, daca presupunem prin absurd ca se poate plictisi, stie de la inceput lucrurile care il vor plictisi.
Nu merge comparatia, omul este om, divinitatea este divinitate si are un plan precis. Doar n uvrei sa-mi spui ca Dumnezeu in decursul timpului si-a schimbat ideile si pararile? Doar nu vrei sa-mi spui ca legile divine date de Dumnezeu se pot schimba si ele in functie de parerile divinitatii care din ce ai spus tu sunt schimbatoare.
Nu tata, Dumnezeu este imuabil.

Sintem noi asa siguri ca dzeu este asa cum se spune? ca el stie totul dinainte si asa mai departe? ma cam indoiesc de lucru asta. daca citim din billie vom vede inca de la inceput ce eu am zis ca nu stie daca un lucru facut de el este bun sau nu.el facea anumite chestii dupa care spunea "sia vazut dzeu ca era bun"deci el daca ar fi stiut dinainte cum iese acel ceva nu crezi ca nu ar mai fi facut afirmatia asta? nu isi mai avea rostu zic eu.deci nici el nu stie ce face.ca o fi atotputernic asta putem admite dar nu si atotstiutor sau prevazator zii cum vrei.am mai auzit pe cineva care spunea de Tesla acelasi lucru.cum ca el vedea dinainte cum va functiona acel cdeva ce urma sa il puna in practica.ma cam indoiesc si de informatia asta. apoi da asa cum spui dzeu isi schimba parerile, ideile si asa mai departe.a vrut sa ne distruga da la potop. apoi sa razgindit.asta ce arata? apoi a promis ca nu ne mai va disptrude never, dar se pare ca sia schimbat gindurile dupa o vreme odata ce spune ca ne va judeca si bla bla. apoi daca stam si ne gindim chiar noi oamenii cind stim dinainte ce se intimpla deja ne plictisim da? dar el daca ar sti toate dinainte mama ce mai plictiseala pe capul lui.nu ar avea sens nu ar avea rost daca ar sti totul dinainte.atunci pentru ce ar mai face ceva deja facut.cam filozofica treaba.treb sa trecem dincolo la stiinta si filozofie zic eu.

| tasmania a răspuns:

Colegule, aici pe forum discuti cu niste oameni care cred in ceva; daca te astepti sa gasesti aici toate raspunsurile, cauti intr-un loc gresit. In mod amanuntit despre cele zidite, numai singur Ziditorul te poate lamuri pe deplin. Si daca vei cauta cu sinceritate, iti va descoperi ce si cum. Tu vrei sa iti raspunda crestinii la intrebarile si indoielile savantilor? Ei iti pot raspunde, dar nu cred ca vei putea fi vreodata multumit pe de-a intregul de raspunsuri daca vei continua sa crezi ca 2x2=4 indiferent de situatie. Dumnezeu are planurile Sale, din care facem si noi parte; asa ca sa nu dam vina pe El fiindca oamenii au hartanit si hacuit pana la disparitie tigrul tazmanian...
Multa lume spune ca "Biblia e un basm" doar pentru ca a auzit citindu-se din Psalmi despre balauri. Dar nimeni nu afirma despre stiinta ca e basm daca vorbim despre dinozauri. Cata certitudine exista in stabilirea cronologiei erelor? Cata precizie putem afla in determinarea perioadei de existenta a dinozaurilor? Exista siguranta in teoriile despre inceputurile umanitatii (ex. Altamira)? Cata certitudine este in presupunerile legate de religia oamenilor din, sa zicem, paleolitic? Sa fim mai precauti, zic eu - totusi nu stim exact ce s-a intamplat in decembrie '89 si care e cauza decesului "Regelui" Elvis.
Numai bine!

| Calininio a răspuns (pentru tasmania):

Comparatia dintre balauri si dinozauri e proasta, ca ce sa vezi, nu s-au gasit pana acum dovezi palpabile ale existentei balaurilor, cand la dinozauri s-au gasit * fuckin' * oase laughing. Nu e vorba de precizie, ci de nebunie curata, in biblie fata de stiinta.

| tasmania a răspuns (pentru Calininio):

De ce e proasta comparatia? Ai idee cum ar fi putut arata un balaur?

| Calininio a răspuns (pentru tasmania):

Nu stiu, nu se afla adevarul absolut in biblie? Cum zice biblia ca arata?

Întrebări similare