| pzh2000 a întrebat:

Scopul scuza mijloacele? este rau sa faci un pacat care te va ajuta in savarsirea unei fapte bune.de ex:robin hood. fura de la bogati si dadea la saraci. furtul e pacat, milostenia e virtute. Funda celui care explica cel mai bine.

16 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nu, normal că nu.
După mine Robin Hood era un bou nu un erou. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi să intre cineva peste mine în casă să mă fure și să spună că e cu un scop bun. Dacă vreau să dau bani dau singură nu trebuie să îmi vine un idiot în casă să îi fure și probabil să mai și păstreze o parte pentru el.

Răspuns utilizator avertizat
| Allrc24 a răspuns:

Nu stiu ce sa cred...dar mai bine ai evita raspunsurile ateilor.

| sandra2012 a răspuns:

Pai ar trebui sa nu fie pacat, in definitv, vrei sa faci o fapta buna, nu una rea. Pacat este cand furi din alte motive. Si daca iti dai viata pentru cineva, constient ca o pierzi pe a ta, inseamna sa te sacrifici pentru persoana respectiva, tot milostenie si dragoste inseamna.

| barbattttt a răspuns:

Pacatul tot pacat este, daca vrei sa faci ceva bun poti face si fara sa furi, ajuta din buzunarul tau...

| AnghelB a răspuns:

Daca furi de la un ateu nu este pacat. Daca il inveti sa scrie si sa citeasca este o virtute.

| Creiot a răspuns (pentru AnghelB):

Orice le-ai face ateilor nu este considerat pacat... poti chiar sa-i omori.

| angel74dm a răspuns:

Aia ce ai citit tu este o carte de aventuri. Furtul, indiferent dacă de la bogaţi sau de la săraci, este un păcat în primul rând şi o infracţiune în al doilea rând, sau invers, cum vrei să le iei... Iar milostenia este acceptată dacă dai de la tine, nu dacă furi de la altul şi dai...

| Bibuşca a răspuns:

Buna!
Robin Hood a incercat sa faca o fapta buna. Ai vazut si tu. Acesti oameni bogati se cred "Imparati Lumii" cred ca ei pot face ce vor deoarece au bani! Este categoric gresit. De aceea cred ca Robin a furat de la ei sa le dea la sarmani (ce e logic). Dar tot furat e. Ar fi putut sa nu fure de la nimeni si daca vroia sa le dea ceva saracilor sa dea de la el! Dupa parerea mea asa era cel mai corect.
O zi minunata sa ai!

| flavius01 a răspuns:

Scopul scuza mijloacele...este doar o notiune relativa. In unele cazuri scopul chiar scuza mijloacele, dar aici vorbim despre mijloace ce nu implica un delict sau ranirea fizica/psihologica a cuiva evident. O data ce implica unul din lucrurile de mai sus, o fi scopul bun, dar ce satisfactie ai ca ai ajutat pe cineva cand a trebuit sa treci peste niste valori morale proprii? Deci in mare parte nu, scopul nu scuza mijloacele in opinia mea

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este un păcat,după cum ai văzut și tu pe această lume sunt mulți oameni care nu au ce mânca,nu au ce pune pe masă pentru copiii lor,iar alții au prea mult, mai ales că acești bani pe care îi posedă nu sunt câștigați pe munca lor, sunt furați.Robin Hood facea foarte bine ce făcea,așa meritau boierii zgârciți de pe vremea aceea,așa cum ar merita să pățească și în zilele noastre mulți nemernici răi fără suflet care fură de la stat, fac afaceri ilegale.
Houu houu!
Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu pentru acei oameni săraci, iar pentru cei răi mă rog să-i pedepsească Dumnezeu să-i jupoaie de vii.

| valentino52 a răspuns (pentru anonim_4396):

Teoretic pentru asta exista statul si politia. Sa ii aresteze pe cei care au furat si au facut averi ilegal, sa le confiste averile si acesti bani sa ajunga la stat, bani cu care sa construiasca spitale, scoli sau chiar sa creasca economia statutul. Si crede-ma ca ar putea la cati bani se fura ar putea creste salariile tuturor. Si asa ii ajuti pe cei mai sarmani.Totul e teoretic ca e coruptia in floare si oricum si cei care fac bani ilegal prefera sa dea spaga si sa stea linistiti in continuare si cei responsabili sa ii aresteze au de ales intre a deveni si ei bogati prin spaga sau a ramane simpli bugetari. Nu vor alege niciodata varianta a 2a pentru ca sunt constienti daca nu fura ei banii si averea e confiscata, undeva tot o sa dispara, altcineva un deputat o va fura si nu vor construi nimic cu banii aia.
Dar principul sa furi de la cei bogati sa dai la saraci nu e normal. Cei cu bani poate au muncit toata viata sa stranga banii aia, au investit, au riscat si nu e normal peste noapte cineva sa le ia toata munca de-o viata doar pentru ca au mai mult decat altii. Asa au procedat si comunistii si s-a dovedit a fi un concept gresit. Ar trebui reformulat ca : sa furi de la hoti si sa dai la saraci. Nu de la bogati ca nu toti cei cu bani au furat. Majoritatea au savarsit o ilegalitate in viata lor ca o spaga la garda financiara sau mai stiu eu ce dar si cei saraci cu siguranta au savarsit tot o fapta asemanatoare cum ar fi cumpararea unor produse mai ieftine fara factura etc deci cu totii au facut lucruri ilegale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A mai fost intrebarea, inca o dovada cale luati din acelasi loc cu totii si le repetati precum papagalii.nici nu ma mira; daca din papagali ati evoluat?

| FataOreo a răspuns:

Eu cred ca, deoarece au fost furati, banii aceia au fost patati de pacat! Daca tot vroia sa ii ajute, de ce nu a dat EL bani? Chiar daca aceia erau bogati si rai, erau tot fiinte, oameni, deci nu trebuia sa fure, facand astfel un MARE pacat. Pe de alta parte, pacatul nr. 2 a fost facut de acei saraci daca stiau sursa banilor. Aceasta este, in acest caz, tot un furt, deoarece se bucurau de ei, acestia fiind "sterpeliti".
Niciodata scopul nu scuza mijloacele! Daca acestea sunt un pacat, asa cum este mai mereu, nimeni nu le poate scuza.

| lOvelyGirL94 a răspuns:

Scopul niciodata nu scuza mijloacele, daca vrei sa faci o fapta buna trebuie sa o faci fara sa pacatuiesti.