Eu unul cind eram in scoala, olimpiade se dadeau la istorie, matematica, geografie, romana, altele de genul asta, chestii utile in viata intr-o anume masura, nu la initiere in pupat moaste si considerat popa autoritate suprema in societate. Mindreader fix la "halul" asta se referea - inlocuirea olimpiadelor la obiecte care chiar conteaza cu olimpiade la indoctrinare.
Depinde dupa cum gandesti tu. Daca nu ar fi Dumnezeu iti imaginezi tu cate plangeri ai scrie tu acum
, asa ca las-o balta ca vad ca dialogul asta nu duce nicaieri.Tu fiind mai mare si eu de abia in clasa a7a ar trebui sa gandesti altfel, deci au dreptate adultii cand spun ca fetele se maturizeaza mai repede decat baietii.
Ironie? Iar numele prietenului imaginar poate fi scris cum are fiecare chef - Dumnezeu, dumnezeila, dumnezo', d'zau, Maria Sa, Sfintul Cremvusti samd, asta nu denota decit abatere de la dogmele religioase, nu de la cele ale limbii romane. De ce ar fi mai bune romana si matematica? Intr-o buna zi o sa mergi la un interviu pentru un servici, presupun - si s-ar putea sa nu te intrebe pilde, iar CV-urile cu greseli te scot din schema din start.
Ce intelegi tu prin credinta? Ai avut vreo revelatie divina, fara ca povestile despre divinitate sa iti fie servite cu lingurita din frageda pruncie? De fapt nu are rost sa ma agit, la unii merge, la altii nu. La mine nu a mers, la tine merge de minune, mai putin partea cu toleranta si iubirea aproapelui, din cite vad in unele raspunsuri. Pina la urma, noi sa fim sanatosi. De multe ori imi spun ca nu o sa mai intru aici, dar ceva ma atrage irezistibil - sectiunea asta e mai buna decit majoritatea site-urilor de bancuri.
P.S. Credinta e una, convingerea e alta. Eu sint convins ca nu exista, cel putin nu in forma descrisa de mizeria aia de biblie, iar tu _crezi_ ca exista, asta dupa ce ti-a fost indopata informatia asta ani de-a rindul pe git. Nu cistig nimic daca te fac sa te indoiesti, singura persoana care ar cistiga ai fi tu, si cu asta basta. Am lucruri mai bune de facut. Einstein-ajută!
Dar cu sfintele moaste care nu au putrezit de-alungul anilor si care emana un miros frumos, la alea ce explicatie mai poti da? Sau atunci cand a izbucnit mir dintr-o stanca in timp ce cautau apa ori Sfanta Lumina de Inviere si minunile care se petrec la Moastele Sfintilor...
.
Sfintele moaste care nu-s sfinte, ca si egiptenii imbalsamau mortii foarte frumos... plus ca nu stiu cazuri celebre care sa fi fost studiate riguros dpv stiintific - moaste, va sa zica. Din punctul meu de vedere, biserica poate sa schimbe oasele alea de 2 ori pe an si sa le parfumeze. Izbucnit mir dintr-o stinca, lol.
Legat de asa-zisele minuni, lasa-ma sa iti spun o chestie: autosugestie - la unii oameni chiar functioneaza. Atunci cind imi vei gasi niste moaste care au tratat TOTI bolnavii care au trecut pe acolo, atunci voi de acord ca discutam de moaste care chiar vindeca, dar cind se vindeca 1/1000, aia nu e miracol, e fie eveniment aleatoriu, fie autosugestie/placebo. Vezi ca despre efectul placebo s-a discutat destul in medii stiintifice si gasesti o gramada de chestii de citit despre el, ca in biblie sigur nu povesteste de asa ceva...
Pai cum am mai zis nu prea te intereseaza religia , exista respectiva stanca din care izvoraste mir.Si inca ceva nu "oase" cum am mai zis trupurile Sfintilor nu au putrezit.Si evident este ca fara credinta, cu inima impietrita nu vor primi nimic de la Domnul, fiindca cand cer vindecarea lor o fac doar de dragul de a zice nu din dorinta si cu nadejde ca se va intampla asa ceva.Cum a zis si Iisus Hristos ca de vom avea credinta cat un graunte de mustar vom putea muta un munte din loc si chiar s-a intamplat asa ceva in anul 1486 cand Simeon alaturi de alt patriarh s-au rugat si au tinut post timp de 3 zile pentru a muta un munte, pentru a le dovedi celor pacatosi ca daca ai credinta poti face orice, Si dupa 3 zile acel munte s-a crapat in 3 parti {inchipuirea Sfintei Treimi} Care mai este si astazi in Egipt.Bine! Si tot Iisus Hristos a zis cere si ti se va da.Cand pacatosii cer vindecarea de la Sfintele Moaste nu o fac cu nadejde ca se va intampla cu adevarat.Si inca ceva. Wow :o ai citit tu Sfanta Biblie :O? Pai de unde stii tu asa ceva
.
Da, am citit biblia cind aveam vreo 7 ani, DUPA Ispirescu si povestile fratilor Grimm. M-am cocosat de ris, totusi continui sa cred ca fratii Grimm scriau povesti cu mult mai bune, si mult mai putin nocive.
Revenind la ce ai zis tu, si eu pot pune intr-un loc niste asa-zise moaste pe care le voi schimba din cind in cind ca sa se mentina proaspete. Evident, schimbarea o voi face in mod secret. La 1486, Simeon... nu exista poze, nu exista marturii impartiale, suna foarte frumos ca poveste. Legat de vindecari, credinta face minuni, fiindca e o forma extrem de eficienta de autosugestie, doar ca proiecteaza puterea propriei persoane intr-un personaj imaginar, insa nu demonstreaza existenta zinei maseluta, a lui isus cel viteaz sau a sfintei cincimi.
Tu si restul ateilor,pretindeti ca nu exista si nimeni nu L-a vazut pe Domnul nostru Iisus Hristos,dar au fost atetea marturiile ale credinciosilor, dar pentru voi este in zadar orice explicatie pentru ca ramaneti fermi pe decizia voastra, cum ca nu exista.Si ca de obicei vrei dovezi uite dovezile dar degeaba.
Apa fierbe la 100 de grade, insa poate fierbe si la 80 de grade, in functie de altitudine/presiune. E un fapt demonstrat care se poate proba de catre oricine. Marturiile unora aflati in delir mistic nu se considera probe, iar legat de moaste si munti sparti in bucati cu rugaciunea... Simeon asta era grec, vezi ce avantaje are biserica la ei si citi bani suge din buget acum - are urmasi demni, nu ma indoiesc ca fix asa a fost, s-a rugat sa sparga un munte si i-a iesit, insa sa aiba niste urmasi demni de stima si admiratie, nu. E mult mai usor sa te complaci cu ideea ca e ceva dupa moarte si o sa primesti eu stiu ce bonus pentru a trai ca un sclav o viata intreaga. Ei bine, unii nu au nevoie de asta.
P.S. Sint intotdeauna deschis la explicatii plauzibile si, macar partial, demonstrabile. La fel cum copilul meu se uita in sus si ride la bec, un crestinopat va spune ca uite, ride la ingerul lui pazitor. Truth is in the eye of the beholder...
Temperatura de fierbere a apei scade cu altitudinea, asa ca la o înălţime de 1800 metri, sa zicem, fierbe la doar 94, 4 grade Celsius, si nu la 100. Imi pare rau pentru tine, dar suferi de analfabetism functional. Incercam sa fac o paralela intre lucruri care nu par logice la prima vedere, insa pot fi demonstrate fara urma de indoiala, si fantasmagoriile cu care ti-a umplut capul cine o fi facut-o.
Recomandare finala: daca te face sa te simti eu-stiu-cum, continua sa citesti biblia, acatistele si alte scrieri de genul, insa incearca sa mai pui mina si pe cite un tom de scrieri stiintifice. Nu de alta, dar poate te mai trezesti.
Da mai mi-am dat seama, dar termino odata. Daca `omul` vrea sa mearga la olimpiada e treaba lui. Este ceva OBTIONAL.Nu conteaza.E decizia lui.Fiecare face ce vrea. Daca tu nu esti de acord chestia asta, treaba ta.Nu inteleg motivul pentru care insisti atat de mult...nu te mai plictisesti?!
Desigur, e utila pentru a inmulti masa de manevra. Arata-mi tu copii care fac acum religia in scoala, cred in dumnezo', dar sint in stare sa faca distinctia dintre religie si institutia mafiota care se foloseste de ea, biserica.
In ce hal am ajuns draguta?
Am ajuns să avem olimpiadă la religie - materie inutilă și care e opțională. urmează olimpiada la desen și la muzică?
Deci pe mine chiar nu ma intereseaza parerea ta.So tine-o pentru tine .
Bine zis ma pis pe ea de religie
Si adica de ce m-ar interesa?
Adica daca in ce subiecte raspunsul ar fi la scromana si mate in rest sexxxx
Daca tot imi amintiti voi ca religia" e buna de nimic" si spuneti ca romana si mate e mult mai folositoare, dragilor invatatile macar pe acestea ca vad ca multi sunteti analfabeti aici si va dati mari ca stiti, dar....
și nici pe mine nu mă interesa că tu te duci la olimpiada de religie. dar ai postat, și eu am postat, suportăm consecințele.
Pai nu mai trebuia sa te obosesti sa raspunzi daca nu te interesa simplu. E asa de greu pentru mintea ta inteligenta?
Analfabeta esti tu cu mata.du-te in...mea
Okey dar tu esti aia din fata .
Poate tu esti prima ...si taci in morti m-ati ca nu comenteaza la mine un copchil pisat
Primul meu sfat pentru tine ar fi sa te uiti mai intai la ce categorie esti dupa aia mai pune mana pe carte daca tot nu teo invatat mata sa citesti .
Poate tu esti prima ...si taci in morti m-ati ca nu comenteaza la minen un copchil pisat
Hai taci
Hai mars cu replicile tale de clasa a IV-a.
Religie nu e o materie optionala si oarecum nici inutila daca vrei sa te faci preot
dar sa stii ca nu mai pune-au si materia asta in programa fara un scop (daca tot zici ca e inutila). Trebuie macar sa stii de unde o aparut Dumnezeu.
E opțională cât timp poți să te retragi. ok, inutilă poate nu e.
Hai hai ca pun pariu ca sunt mai mare ca tine si mars sa-i spui lu mata clar
Si adica de ce m-ar interesa draga pe mine varsta ta. Poate esti mai mare, dar ce legatura are asta cu intrebarea mea .Mai citeste o data si dupa sa-ti dai o palma peste cap, daca tot n-ai inteles iti mai tragi una.
Hai sictir
Du-te mai acasa mai intai invata sa scrii dupa poti sa vorbesti cu mine, dar mai este timp pana atunci.So .
Hai mars in pz maicati
Esti incredibil(ă). Trebuie sa stii de unde a aparut o poveste despre un nene in cer?
Da exista olimpiada de muzica. Sti macar ce se face acolo? Ei bine iti spun eu, canti la instrument, ceea ce fac de 7 ani si stiu la 4 instrumente, si dictare muzicala. Adica iti canta ceva si tu zici notele cantate. Ti-am zis doar asa pentru cultura ta.
Logic
Nu e opțională, ci obligatorie Și da există, olimpiadă la desen și muzică
Si eu am fost acum 2 ani inta pe siet-ul ministerului sau pe google pur si simplu
Habar n-am incearca si tu sa scrii.subiecte olimpiada la religie anul 2012
poate gasesti