Craciunul inseamna nasterea Domnului, oricum ar trebui mereu sa ne gandim la El nu doar atunci.Este minunat sa te gandesti ca Cineva te iubeste asa de mult, incat sa moara la cruce si sa sufere pentru tine.Si legat de brad.Imi place sa fac bradul, nu pentru ca "l-as sarbatori" si pur si simplu imi ofera o stare de bine.
Un moment din an în care o adunătură de ipocriţi se poartă frumos, de parcă asta le-ar spăla ca prin magie toate măgăriile făcute pe timpul anului.
Nu inseamna nimic. Cand eram mic asteptam craciunul doar pentru cadouri...
Desi sunt un om cu credinta niciodata nu m-a atras craciunul... poate pentru ca nu imi place iarna.
Craciunul inseamna nasterea Domnului.
In Franta, traditia bradului este foarte veche. Se spune ca demult a fost gasit, in ajunul Anului Nou, un brad ciudat acoperit cu multe luminite. Oamenii il socoteau o minune, dar cand s-au apropiat de el au descoperit ca era acoperit de licurici. De atunci, in preajma Anului Nou oamenii isi impodobesc in fiecare an bradul cu luminite.
Personal, pentru mine nu e decat un cuvant care imi aduce aminte de un nume maret care este ISUS.
Pentru uni este, bautura droguri si asa mai departe.
Pentru alti este doar o sarbatoare care pretind ei ii fac mai bun, oameni pretind ca sunt mai amabili in sarbatorile acestea, ca DOAR ASA E DE CRACIUN... desi Biblia ne spune ca pe noi @ NU TREBUIE SA NE PARASEASCA BUNATATEA @.
S-a născut Isus pe 25 decembrie?
Ce spune tradiţia: Potrivit tradiţiei, Isus s-a născut pe 25 decembrie, iar această zi e sărbătorită ca atare. Dicţionarul de mitologie generală, de Victor Kernbach, precizează că termenul „Crăciun" provine din latinescul creatio, adică „naştere", şi se referă la „sărbătoarea naşterii lui Isus Christos".
Origini: „Stabilirea datei de 25 decembrie nu are la bază textul biblic, ci sărbătorile păgâne romane ce se ţineau la sfârşitul anului, în preajma solstiţiului de iarnă din emisfera nordică", afirmă The Christmas Encyclopedia. Între aceste sărbători se numărau Saturnaliile, organizate în onoarea lui Saturn, zeul agriculturii, „dar şi cele în cinstea a doi zei-soare, zeul roman Sol şi zeul persan Mithra", arată aceeaşi enciclopedie. Zilele de naştere ale ambilor zei erau celebrate pe 25 decembrie, data solstiţiului de iarnă după calendarul iulian.
Aceste sărbători păgâne au fost „creştinate" în anul 350, când papa Iuliu I a declarat data de 25 decembrie ziua naşterii lui Cristos. „Naşterea Domnului a absorbit treptat şi în cele din urmă a înlocuit toate celelalte rituri asociate solstiţiului", menţionează Encyclopedia of Religion. „Simbolul soarelui a început să fie tot mai des folosit pentru a-l înfăţişa pe înviatul Cristos (numit şi Sol Invictus), iar vechiul disc solar. . . a devenit nimbul sfinţilor creştini."
Ce spune Biblia: Biblia nu precizează data naşterii lui Isus. Putem însă trage concluzia că el nu s-a născut pe 25 decembrie. Ce ne dă această certitudine? Potrivit Bibliei, când s-a născut Isus, păstorii din apropierea Betleemului „trăiau sub cerul liber" şi se îngrijeau de turmele lor pe timpul nopţii (Luca 2:8). Anotimpul rece, ploios începea de obicei în octombrie, iar păstorii — mai ales cei din ţinuturile înalte, mai reci, precum cele din jurul Betleemului — îşi duceau oile noaptea în adăposturi închise. În decembrie se înregistrau cele mai scăzute temperaturi şi uneori chiar ningea.
Demn de remarcat este că primii creştini, dintre care mulţi îl însoţiseră pe Isus în lucrarea de predicare, nu au sărbătorit niciodată naşterea lui, în nicio zi a anului. În schimb, în armonie cu porunca sa, i-au comemorat moartea (Luca 22:17–20; 1 Corinteni 11:23–26). Totuşi, poate vă întrebaţi: „Chiar contează că Crăciunul are rădăcini păgâne?". Ei bine, pentru Dumnezeu contează, şi încă mult. „Închinătorii adevăraţi i se vor închina Tatălui cu spirit şi cu adevăr", a spus Isus Cristos (Ioan 4:23).
O chestie extrem de plictisitoare. Se zice ca incepi sa nu-ti mai placa iarna /sarbatorile de iarna cand incetezi sa mai fi copil. Hm...
Sunt dispusa sa te ascult. Mi se pare lipsa de caracter ceea ce faci tu. Arunci cu cuvinte contradictorii, iar cand ti se cer argumente dai ignore, pentru ca nu ai! La fel procedeaza si Jardelin care se da mare crestin ortodox, dar din cuvintele lui se poate vedea exact contrariul.
Ema, tu cu ce te deosebesti de majoritate, daca si tu sarbatoresti?
nu esti cumva pe aceiasi cale larga?
Bucuria si speranta emanata de oameni iubitori care au ales sa-si calauzeasca cararea vietii sub lumina blanda a crestinitatii.
Pentru mine insa nu este decat un popas din sirul vietii in care credinciosul isi umple sufletul cu sperante si bucurie dar stomacul cu merinde nesanatoase ranindu-si astfel ceea ce eu numes templu, tradus in limba voastra trupul.Acte de pur speciesism prin traditia oribila de a sacrifica porcul.
Mos craciun si cadouri.
http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2013/12/SR4DLC2-3-31.jpg
Mihnea_4399 întreabă: