Iisus nu a scris nimic, absolut nimic, ce sa scris a fost dupa moartea lui, la aproape 70 de ani,nici un martor ocular nu a scris nimic, in fapt pavel care a inceput propaganda crestina nu a scris nici o evanghelie nu a pomenit multe din viata lui iisus,de viata lui iisus se stiu putine,asa ca ce a spus el e un mister,ma refer la personajul istoric, nu merita sa isi dedici singura ta viata unei iluzi,sperante,amagiri,dar vezi tu uni nu fac fata vieti,le e greu asa ca se scunfunda in sperante, credinte, de ei profitand alti care stiu ca sunt basme, tu crezi ca teologi, preoti, pastori nu stiu ca sunt povesti, orice teolog stie cum s-a inventat crestinismul tot in seminar invata maipularea in masa, manipularea emotionala, legat de iahve in care crezi tu ala cere doar sa respecti cele 10 porunci atat, nu uita ca nici pavel nu credea ca iisus este mesia, nici crestini ca asteapta a doua venire a lui, de ce naiba trebuie sa vina de doua ori cand o data era de ajuns
Nu.Acestea sunt doar persoane fictive, ce în realitate nu există, dar cum creștinii suferă de paranoia, ei au ajuns să creadă că sunt persoane ce îi văd tot timpul și știu tot timpul ceea ce fac.Greșit, dar real.
" te trateaza cu indiferenta" - așa socot cei ce nu văd nai departe de vârful nasului.
Atunci spune-mi ce atentie iti acorda tie Isus? In afara de faptul ca tu crezi ca are grija de tine.
O,vai! Ce spui tu acolo?
Atențiile există.
Intr-una din serile trecute, mă sună managerul şi mă roagă, dacă pot, să merg la serviciu, că unei colege i se făcuse rău. Furioasă, încerc să-i cer lui Dumnezeu o explicație(managerului nu am îndraznit):" De ce, Doamne Iisuse Hristoase, de ce eu? Trebuia să merg la un restaurant, să mănânc midii în sos de vin cu usturoi."In acea seară, un tip a câştigat la ruletă o sumă frumuşică. Fiindcă i-am purtat noroc(aşa a zis el) mi-a dat şi mie o "atenție"-"Ia-ți un ceas!", mi-a zis.
A doua zi am aflat că prietenii cu care trebuia să merg la restaurant făcuseră toxiinfecție alimentară de la midii.
Ştiu că Iisus există, am" atenția"la mână.
Ce ceas ti-ai luat?
Doxa Slim Line.
Dragul meu prieten, aceasta este o mare minciuna. Din contra, Dumnezeu ne iubeste neconditionat si se ingrijeste de noi intr-un mod foarte personal. El este un tata iubitor si un pastor empatic. Sa iti dau cateva versete din Biblie ''Eu sunt pastorul cel bun, pastorul cel bun isi da viata pentru oile Lui'' Isus spune asta, Isus ne iubeste si si-a dat viata la propriu pentru noi, pe cruce, Isus a purtat toate pacatele noastre pentru ca noi sa fim eliberati si iertati pentru orice lucru. ''Am vrut sa va strang cum isi strange o closca puiii, si nu ati vrut'' Hristos a vrut sa ne protejeze, sa ne iubeasca, sa se ingrijeasca de noi, dar noi am refuzat, dar asta nu schimba dragostea Lui pentru noi, El tot ne iubeste si Lui tot ii pasa de noi, chiar daca noi L-am respins, El tot ne asteapta cu bratele larg deschise. Isus le spunea ucenicilor Lui, dar ne spune si noua acelasi lucru ''Nu este mai mare dragoste decat ca cineva sa isi dea viata pentru prietenii lui, si voi sunteti prietenii mei, eu o sa imi dau viata pentru voi'' Tatal ne-a numit fii, Hristos ne-a numit prieteni. noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine. tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Sa isi moara copilul de cancer la varsta de 2 ani si sa spui ca dumnezeu te iubeste sau sa isi moara parinti,frati,sotia etc
dumnezeu este un indiferent,nu-i pasa de creatia lui,desigur voi aveti vrajeala cu diavolul conduce lumea asta,lumea asta nu e condusa de nici un fel de creator bun,in toata istoria nu a intervenit niciodata vreun zeu in apararea celor slabi si saraci, din contra zeul tau avea grija sa creeze noi boli cum e ciuma, ciuma ataca inclusiv crestini, mulsulmani, evrei, mai mult 6 milioane de evrei au murit dar dumnezeu nici vorba de el, cand un tsunami ucide 200 de mii de vieti iar sunt aia de vina ca au pacate sau sunt pagani
https://www.digi24.ro/......ui-1005027
Pe 16 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, între care unul cu magnitudinea de 9, 1, pe Insula Sumatra. Acest cutremur a creat un vast tsunami, care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care 168.000 în Indonezia
zeul tau asa isi manifesta iubirea
Dumnezeu detine controlul absolut si asupra acestor lucruri, stiu ca nu intelegi aceste lucruri, nici eu nu le inteleg, ce facem cand nu IL intelegem pe Dumnezeu, ne incredem in El, pentru ca Dumnezeu nu a spus ca noi vom intelege mereu tot ce face El sau tot ce se intampla, traim intr-o lume rea, pacatoasa si nelegiuita, Dumnezeu ingaduie aceste lucruri prin voia Sa permisiva, nu prin voia Sa ideala, El permite sa se intample aceste lucruri fara ca aceasta sa insemne ca le si aproba, nu inseamna ca El vrea sa se intample astfel, dar le ingaduie pentru ca intelepciunea Lui este infinita, El stie mai bine ce efecte vor avea toate aceste lucruri, iata ce nu stim noi, nu stim consecintele pe termen lung ale lucrurilor trgice care se intampla, ale lucrurilor pe care nu le putem explica si care ni se par deosebit de crude, ce facem daca nu intelegem? Ne indoim de Dumnezeu din aceasta cauza? NU. Ci acceptam faptul ca El detine controlul absolut, faptul ca este suveranul acestui univers, El este in continuare bun si intelept, El contiuna sa lucreze la indeplinirea planului Sau, in intelepciunea Sa infinita El ingaduie sa se intample aceste lucruri pe care noi nu le intelegem, ce trebuie sa facem noi, trebuie sa ne predam viata Lui si sa recunoastem ca El detine controlul absolut, fie ca intelegem ce se intampla fie ca nu.
Alooooooooo propaganda sectancta, tu fara propaganda nu poti comunica, termina cu incercarea asta de manipulare emotionala
Dar la ce fel de propaganda te referi? Am raspuns doar din biblie, in biblie scrie ca Dumnezeu este suveran
Stii tu mai bine
'"Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. (Ioan 5:24).
sus le-a zis: Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine, nu va flamanzi niciodata; si cine crede in Mine, nu va inseta niciodata (Ioan 6:35) Adevarat, adevarat va spun, ca cine crede in Mine, are viata vesnica (Ioan 6:47)
Isus le-a vorbit din nou si a zis: Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii "
Stiu lucrurile astea. Acestea sunt promisiuni facute acum mult timp pentru viitor iar eu ma refeream ca in prezent, de fapt toata viata sunteti tratati cu indiferenta de catre el. Tu stii ca a-l urma pe Isus inseamna sa vinzi tot ce ai, sa-ti lasi familia si sa mergi sa predici Evanghelia? Asta reiese din mai multe spuse de ale sale.
Eu stiu. Dar tu stii ca Iisus se scrie cu doi i? Stiu..stiu nu o faci cu intentie.
Da, sunt multe feluri de ai urma lui Hristos si multe trepte de inaltare spirituala. Fiecare om ii urmeaza dupa puterile sale.
La fel ca in pilda cu Lazar si cu Bogatul. Lazar a primit cele rele pe pamant, iar dupa moarte cele bune. Iar bogatul a luat cele bune pe pamant, iar pentru desfranarea lui si lipsa de milostenie, a primit cele rele dupa moarte.
"u stii ca a-l urma pe Isus inseamna sa vinzi tot ce ai, sa-ti lasi familia si sa mergi sa predici Evanghelia? "
Uite Iov, dreptul Iov era cel mai bogat din tot tinutul. Si nu era altul ca el drept in fata lui Dumnezeu si temator de pacat.
Pentru mine Dumnezeu si Isus sau Iisus nu sunt acelasi lucru. Citind cele doua testamente ale Biblie doar un orb nu poate sa vada ca aceste doua personaje au caractere si personalitati total diferite.
Deci scopul tau este moartea astfel obti viata vesnica dar cand ai o boala fugi la medic asfel eviti viata vesnica, eu cred ca nici tu nu crezi in asemenea basme
Dumnezeu și Isus sunt diferiți. Isus este Fiul spiritual al lui Dumnezeu.
Dumnezeu nu tratează cu indiferență, însă tu îl tratezi cu indiferență? Îi respecți legile? Îi predici cuvântul?
Și dacă tu simți că poți duce pe umeri această misiune, atunci se merită să îți dedici viată lui Dumnezeu.
Cum adica Isus nu iti da atentie?
Mereu cand te rogi la el te ajuta.
Daca tu nu crezi este strict problema ta.
Cu ce te ajuta pe tine?
Depinde la ce m-am rugat.