| RAY a întrebat:

Se poate ca credinţa că credinta nu cere dovezi inca de inca esti mic sa te afecteze de mic incat sa crezi multe lucruri fara a cauta vreo dovadă? am observat ca multi crestini nu isi dovedesc afirmatiile ei doar cred atat, din pacate asa se lasa uni manipulati usor

Răspuns Câştigător
| Clorox a răspuns:

Eu am fost musulman, dupa crestin, singurul factor care m-a facut sa ma gandesc in prezent la religia adevarata este ca am fost botezat la 7 ani si nu eram asa de 'spalat la creier de religie'!
Asa ca am devenit ateu, and it's fu*king awesomewinking
Sunt liber, daca exista o divinitate si s-a hotarat sa ajung in iad, cum am mai zis-o, va fac cu mana, am inchiriat masa deja asa ca daca cineva vrea sa vina, va asteptam acolo cu shot-uri laughing

| RAY explică (pentru Clorox):

Ma bucur, te felicit ca ai ajuns sa gandesti, bravo

| MeForeverAlone a răspuns (pentru Clorox):

Păstrează-mi și mie un loc, să fim parteneri de băutură big grin

| Clorox a răspuns (pentru MeForeverAlone):

Te astept, este loc pentru totiwinking

Am și eu o întrebare, de e ai poza aia morbidă? Parcă ai renunțat la cruci...

| Clorox a răspuns (pentru MeForeverAlone):

Nu este ceea ce pare, este o fata din The Pretty Reckless, o trupa de rock, sunt super! Acesta este stilul ei, nu o judec, doar o iubescwinking

A, dacă e vorba de rock atunci am înțeles
rockul e suuuupeeeer

18 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Pentru ca sa crezi trebuie sa afli dovezile a ceea ce crezi, altfel e credulitate. Un creștin adevărat face cercetări atente, înainte de a crede.

| ania a răspuns:

Poate vreun ateu să pretindă că are motive raționale pentru poziția ta din moment ce a apune că e sigur că poziția ta e cea adevărată, adică că e sigur că nu există o cauză necauzată pentru a susține univesul echivalează cu a pretinde că deții toată cunoașterea posibilă? A fost de față vreun ateu la apariția unuversului ca să știe sigur cine a fost și cine n-a fost implicat acolo?

| RAY explică (pentru ania):

Wow care ateu e sigur de pozitia lui? voi crestini sunteti siguri deci aveti zero dovezi ca exista dumnezeu, dar tu ai fost acolo cand te-ai nascut? daca se intampla o crima si nu o vede nimeni nu se poate afla criminalu? nici macar aia care au scris noul testament nu lau cunoscut vreodata pe isus, exista dovezi care sa dovedeasca ceea ce afirma stiinta, nu inteleg de ce bagi ateismul peste stiinta? ele nu au legatura deloc, ateu=fara credinta in zeii nu ai nevoie de stiinta sa fi ateu nici voi nu aveti nevoie de stiinta sa nu credeti in mii de zeii, ciudatat daca te nasteai in india si tu respingeai ideea de zeu crestin, numai vb ca aveti sute de secte care va contrazieti singure intre ele

| sublime89 a răspuns:

Un crestin din SUA a spus ca daca in biblie ar scrie ca 2+2=5 el ar crede ce scrie acolo, si nu si-ar pune niciodata intrebarea daca e adevarat sau nu. E ceva pastor. https://www.youtube.com/watch?v=Ysecinv367w

| MeForeverAlone a răspuns:

In primul rand, da, ai dreptate, credința te pune să crezi de mic multe chestii care nu pot fi afirmate. Uite de exemplu dacă ar fi să începem cu prima poveste, Adam și Eva, n-a zis Dumnezeu că o să moară dacă o să să mănânce din acel pom? Dar uite că n-au murit, doar au fost izgoniți din grădina Eden și au trăit ca niște oameni normali, au făcut copii și au înmulțit pământul. Și ca să mai spun ceva paradoxal, dacă ei n-ar fi mâncat din pomul cunoașterii și n-ar fi știut că sunt,, goi" probabil că lumea asta nici n-ar fi existat iar ei ar mai fi fost încă și acum în grădina Edenului, uitându-se unii la alții neștiind ce să facă.

Uite un videoclip care te va ajuta probabil să-ți clarifici nelămuririle cu privire la credință, la biserică și la creștini:
https://youtu.be/C2LUPIzEtPE

Multă baftă și ai grijă în viață, să nu crezi toate prostiile lumii!

| RAY explică (pentru MeForeverAlone):

Ma refer pshiologic de mic crezi in dumnezeu asta in timp poate determina sa crezi in alte chesti tot din auzite fara a cauta ceva dovezi

| MeForeverAlone a răspuns (pentru RAY):

Atunci îți recomand să începi să pui întrebări și să te informezi bine, să aflii dacă ceea ce știi până acum e adevărat și bazat pe dovezi reale. Până la urmă eu una n-aș avea atâta încredere în Biblie. A fost scrisă acum 2000 de ani, de 40 de persoane total diferite, tradusă din ebraică în greacă și din greacă în română iar asta înseamnă că s-a pierdut înțelesul adevărat al cuvintelor, motiv pentru care e și așa greu de înțeles. Chiar crezi că timp de 2000 de ani, s-a păstrat fiecare cuvânt în parte și fiecare papirus? Eu n-aș fi așa sigur în locul tău.

Eu sunt ateu, ma informez cat pot, mereu vad documentare, citesc articole, daca cunosti vreun documentar scrie aici

Ooo, super, mi-am întâlnit jumătatea!
https://youtu.be/C2LUPIzEtPE
Vizionare plăcută!

| KiszMy a răspuns (pentru RAY):

Te afectează?
Psihologic... dacă vizitezi cabinetul unui psiholog, se va ivi pe-acolo pe undeva vreo iconiță, vreo cruce de perete, ceva... sau ceva cu care să te trateze.

Si eu caut persoane rationale dar nu gasesc din pacate, daca doresti putem conversa pe anumite subiecte stiintifice

Ok, deși nu știu prea multe despre știință mă pasionează unele chestii... spune tu un subiect