| leonidasss a întrebat:

Se poate crede ca Divinitatea nu stie viitorul?
Se poate crede ca Divinitatea joaca teste,incercari,pedepsiri cu omul? Biblia,,zice "că nu stie viitorul si omul trebuie testat ca sa afle ce,, ganduri "are! Deci intelegem ca Elohim are puteri limitatea!
Geneza 6
I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ şi S-a mâhnit în inima Lui.
7 Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut."

9 răspunsuri:
| Mikhtarian a răspuns:

Divinitatea stie totul de la inceput pana la sfarsit, posibil ca pe parcursul vietii sa se adauge niste probleme care nu erau puse in "clepsidra ta".
Da, caci Domnul are buna dreptate.

| Mikhtarian a răspuns:

Dar, acest adevăr apare în contradicție cu ceea ce nu se spune în alte versete, de exemplu în Geneza 6:6 citim, "I-a părut rău DOMNULUI că L-a făcut pe om pe pământ, și s-a mâhnit în inima Lui." De asemenea, în Iona 3:10 citim, "Dumnezeu a văzut ce făceau ei și că se întorceau de la calea lor cea rea. Atunci DOMNUL s-a căit de răul pe care hotărâse să li-l facă, și nu l-a făcut." Aceste versete vorbesc despre o „căință" a Domnului și par în contradicție cu versetele care ne spun că DOMNUL nu se schimbă. La o examinare mai atentă însă, vom vedea că aceste pasaje nu indică că Domnul se schimbă. În limba Ebraică, cuvântul care este tradus cu „căință, sau schimbare," este "a-ți părea rău de ceva." A-ți părea rău de ceva nu indică că a survenit o schimbare, ci simplu arată regretul pentru ceea ce s-a petrecut.

| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru Mikhtarian):

Deci nuuuuu! Nu-mi vine să cred până unde pot ajunge aberațiile unor creștini! rolling on the floor Dumnezeul "perfect" comite erori și ajunge să se căiască!
Of câtă prostie există în mintea unora! Și noi ateii avem nevoie de ajutor?! laughing

| Mikhtarian a răspuns (pentru Acidacetilsalicilic):

Cainta = a-ti parea rau ca ne-a creat, dar nu o schimbare.
Esti retard? ori nu citesti tot, ori nu sti sa citesti.

| leonidasss explică (pentru Mikhtarian):

Deci tu,, spui''ca Dumnezeu -Elohim, a regretat ca l-a facut pe om?
Divinitatea are regrete? daca ar avea regrete fiindca a facut ceva (orice) gandeste-te omule, in univers ar fi un haos!

| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru Mikhtarian):

Oare cine e mai retardat dintre noi doi? Tu și gândești când faci o afirmație sau doar le vomiți să nu-ți încarci memoria așa de puțin încăpătoare?
Nu pot să-i dai omului ce-i lipsește că nu ești Dumnezeu dar tu chiar trebuie să-i faci o cerere, prietene!

| AvalohAlyn a răspuns:

Dumnezeu nu poate exista daca nu e omniprezent si omniscient.Si aici eu cred ca El exista.Fiindca exista teoria si argumentul rational cu nu poate exista materie din nimic deci e necesar sa exista Ceva care a creat totul sa fie etern,vesnic, atotstiutor, omniprezent.
Lui Dumnezeu i-a parut rau ca a facut pe om fiindca pacatuia si nu a trait o viata asa cum trebuia, asa cum dorea El, nu se asemana cu El asa cum vrea chiar El.Si pentru asta L-a trimis acum 2000 de ani pe Iisus Hristos, Fiul, Mantuitorul care a rascumparat greselile oamenilor si dat LEGEA IUBIRII! Prin legea aceasta a iubirii trebuie sa ne ghidam.Cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos trebuie sa-L ascultam si sa ne inchinam la Fiul,Tatal si Duhul Sfant. Exista si intermediari,Sfintii si Maica Domnului.
Dumnezeu lucreaza prin oameni,de asta zic de Sfinti.
Chiar Dumnezeu,Creatorul,L-a trimis pe Iisus Hristos sa propovaduiasca LEGEA IUBIRII! El a iubit,a iertat,S-a jertfit pentru noi si mai ales a miluit,facut minuni,dar mai ales,a dat legea iubirii pe care a treia oara o reamintesc,ca e foarte importanta la care se mai adauga legea tolerantei,iertarii, milei etc.
Oricum cine vrea crede, cine nu nu, credinta e un lucru personal.Dar eu personal consider ca Dumnezeu Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.
E doar parerea si credinta mea personala precum si a altor sute de milioane de oameni.
Numai bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apai daca numai atat ai citit, e rau.ai pierdut esentialul.pacat.ai fi fost baiat destept daca erai a lu baiat destept.da asaaaa!

| danay72 a răspuns:

Cunoaste viitorul, dar ne-a creat cu liberul arbitru si ne lasa pe noi sa decidem cum vrem sa ne traim viata.