| Meme10Memu a întrebat:

Se poate spune ca nu exista libertate de alegere sau Dz atata timp cat omul nu cunoaste totul despre creierul uman si despre univers?

38 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns (pentru Apokales):

Chiar vrei sa-ti dau argumente pentru existenta lui Dumnezeu? Nu ma intelege gresit dar din experienta mea cam toti cei care cer asta nu sunt onesti si in loc sa existe un schimb de idei rational nu iese decat mistouri inutile. Daca chiar vrei cu toata onestitatea sa discuti rational treeaba asta eu sunt bucuros sa-ti dau cel mai bun argument pentru existenta lui Dumnezeu care exista.

| Apokales a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Stii ce?! Aici ai dreptate, mereu discutiile astea sunt inutile, la final fiecare pleaca cu aceleasi idei si doar cu cateva argumente pe care le folosesc ca arme in discutiile viitoare. Este bine sa crezi in Dumnezeu, dar nu orbeste.

| Meme10Memu explică (pentru Apokales):

=Argumentul mișcării – Trăim într-o lume în care lucrurile se mișcă. Mișcarea este cauzată de agenți care pun lucrurile în mișcare. Tot ceea ce se mișcă a fost pus în mișcare de către altcineva, motiv pentru care cineva trebuie să fi pornit fenomenul mișcării, în primă instanță – Dumnezeu;
=Argumentul cauzalității – Unele lucruri sunt cauzate. Orice este cauzat trebuie să fie cauza unui alt fenomen. Trebuie să existe un prim lucru necauzat, care a pornit acest lanț cauzal –Dumnezeu;
=Argumentul necesității – În lume, viața noastră, deși reală, palpabilă, nu este esențială pentru funcționarea universului, existența noastră nu este o necesitate. Multiplicând argumentul, observăm că viața niciunui om nu este necesară, în mod singular, existenței vieții în general. Astfel, trebuie să existe o viață fără de care viața celorlalți nu ar fi posibilă – Dumnezeu;
=Argumentul gradelor de comparație – Proprietățile sunt măsurate în grade de comparație. Pentru existența acestor grade de comparație, este necesară existența unui standard de perfecțiune, față de care să se poată realiza această raportare – Dumnezeu;
=Argumentul teleologic – Modul în care ființele acționează și trăiesc, felul complex în care corpul omenesc funcționează sunt argumente care susțin că apariția lor nu a fost una întâmplătoare, ci a existat o "programare inteligentă", realizată cu un scop final, iar autorul acestei opere este Dumnezeu.

| Apokales a răspuns (pentru Meme10Memu):

Mai bine o lasa-i moarta si terminam cu subiectul asta. Argumentul cauzalitatii ma duce cu gandul la ceea ce l-a creat pe acest fenomen pe care tu-l numesti Dumnezeu, daca este asemenea noua, nu a aparut din senin. De ce sunt necesare grade de comparatie? Iar aparitia noastra poate fi explicata simplu de teoria evolutiei si a celor cateva miliarde de ani. Si cum ramane cu adevarul istoric, el nu are nimic de spus?

| Meme10Memu explică (pentru Apokales):

Cauza primara, Dumnezeu, nu are inceput si nu intra in discutie daca a aparut. Care adevar istoric? Miliardele despre care vorbesti sunt ipoteze nedemonstrate. Straturile fosilifere arata ca vietuitoarele au aparut brusc si nu treptat.

| Apokales a răspuns (pentru Meme10Memu):

Adevarul istoric ca Biblia a fost creata de imparatii Constantin si Elena, iar Biblia este o compilatie de povesti, multe dinaintea existentei lui Hristos. Crestinii nu au fost prigoniti de romani pentru ca se rugau lui D-zeu, ci pentru ca nu acceptau si panteonul roman la vremea aceea. Asta-i o parte din adevarul istoric.
Hristos a fost un simplu preot care a promovat aceasta religie si facerea de bine, a fost folosit ca simbol de catre imparati.

| Meme10Memu explică (pentru Apokales):

Vezi ca sunt mai multe versiuni istorice. O alegi pe care vrei.

Apropo de argumente pro existenta lui Dz. Insasi scurgerea intr-un singur sens a timpului indica un plan, un scop in desfasurare al unei entitati inteligente si constiente.

| Apokales a răspuns (pentru Meme10Memu):

Bine zis, sunt mai multe, insa fiecare dintre noi alegem "adevarul" cu care putem trai cel mai bine.