| GGC91 a întrebat:

Se poate şti cine a scris în realitate Biblia?

Răspuns Câştigător
| danay72 a răspuns:

Chiar dacă scriitorii Bibliei proveneau din medii atât de diferite, armonia ei internă ei s-a păstrat.
Din prima carte a Bibliei aflăm cum au început problemele omenirii. Ultima carte ne arată că întregul pământ va deveni un paradis, sau o grădină frumoasă. De la început până la sfârşit, Biblia relatează evenimente petrecute pe parcursul a mii de ani şi ne ajută să înţelegem cum se împlineşte scopul lui Dumnezeu. Armonia ei internă este impresionantă, fiind un indiciu că această carte provine de la Dumnezeu.
Dar imi poti un pasaj in care ai vazut ca Biblia se contrazice?

26 răspunsuri:
| William a răspuns:

Se stie cine a scris Biblia doar ca multi nu cred asa ca inca mai cauta autori.

| danay72 a răspuns:

A fost scrisa de 40 de barbati, iar arheologia confirma acest lucru.

| CranK71 a răspuns (pentru danay72):

Presupun ca acei barbati aveau pareri complet diferite despre dumnezeu!

| danay72 a răspuns (pentru CranK71):

Toti erau inchinatori ai sai,dar proveneau din medii diferite,unii fiind agricultori, pastori, un doctor, regi, etc.

| CranK71 a răspuns (pentru danay72):

Aha, acum inteleg de ce se contrazice singura biblia (poate ar fi trebuit sa faca 40 de biblii diferite)

| danay72 a răspuns (pentru CranK71):

Chiar dacă scriitorii Bibliei proveneau din medii atât de diferite, armonia ei internă ei s-a păstrat.
Din prima carte a Bibliei aflăm cum au început problemele omenirii. Ultima carte ne arată că întregul pământ va deveni un paradis, sau o grădină frumoasă. De la început până la sfârşit, Biblia relatează evenimente petrecute pe parcursul a mii de ani şi ne ajută să înţelegem cum se împlineşte scopul lui Dumnezeu. Armonia ei internă este impresionantă, fiind un indiciu că această carte provine de la Dumnezeu.
Dar imi poti un pasaj in care ai vazut ca Biblia se contrazice?

| anonimg a răspuns:

"Oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant." (2Petru.1:21)
Unul singur este Autorul Sfintelor Scripturi: Dumnezeu; uneltele sunt mai multe.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da Dumnezeu prin mana unor oameni vrednici

| sublime89 a răspuns:

Din pacate, ma tem ca nu putem sti cu exactitate cine, dar putem presupune. Dat fiind faptul ca a fost scrisa de evrei cu peste 2000 de ani in urma, se poate trage concluzia ca erau niste primitivi extrem de superstitiosi si de fanatici, care habar nu aveau pe ce lume traiesc, si care aveau impresia tipic ignoranta cum ca ei sunt centrul unviersului, si ca zeul care a creat acel univers i-a ales pe ei ca popor preferat. Ce coincidenta.

A fost scrisa de niste indivizi care credeau ca stelele pot pica pe Pamant. Asta-i doar unul din sutele de exemple care vorbesc despre cat "adevar" cunosteau niste oameni care pretindeau ca-l cunosc pe purtatorul adevarului absolut.

| martzian a răspuns:

Biblia a fost scrisa de catre oameni inspirati de Dumnezeu.

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire" (2 Timotei 3:16)

| anonim_4396 a răspuns (pentru martzian):

Deci Pavel spune in biblie ca ce e in biblie e inspiratb de dumnezeu? Asa si eu pot sa iti spun in mesajul meu ca ce e in mesajul meu este inspirit de dumnezeu. Ce logica e aia? Ce vroiai sa spuna Pavel, bai este o minciuna, il vom transforma pe isus in fiul lui dumnezeul ala evreiesc, asta vroiai sa spuna? Ai nume bun, esti de pe Marte.

| GGC91 explică (pentru anonim_4396):

Pe lângă cuvintele lui Pavel care susțin caracterul inspirat al Bibliei, majoritatea scriitorilor Bibliei au recunoscut că au scris în numele lui Dumnezeu, şi că au fost îndrumaţi de el. Exemple: Amos 1:3; Mica 2:3; Naum 1:12. Alţi scriitori au primit mesaje de la Dumnezeu prin intermediul îngerilor - Zaharia 1:7, 9.

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil ca ai vrut sa spui ceva. Nu prea ti-a iesit. Mai incearca o data...

| Theo94 a răspuns:

Biblia nu este o singura carte, ci o colectie de 66 de carti, scrise de vreo 40 de autori diferiti ) scrise într-un interval de timp de circa 1000 de ani.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In realitate? da tipografia.in duh si adevar? duhul sfant inspirand oameni capabili si pregatiti sa o faca.

| GGC91 explică (pentru anonim_4396):

Ai vreun argument biblic?

| anonim_4396 a răspuns (pentru GGC91):

Bai du-te ma cu argumentele tale. daca vrei o sa-ti vorbesc juma de ora si te voi convinge, cu argumente biblice care pentru tine sant doar povesti iar pentru mine fapte implinite, profetii implinite pentru care imi vei cere alte dovezi si tot asa, stii ce? ia mai du-te-n pana cu argumentele si dovezile.nici nu vreau si nici nu ai nevoie de ele. iaca inca un destept.cei care l-au vazut pe hristos si au vazut minunile lui nu au crezut si l-au rastignit.iar tu un oarescare, habarnaut din nastere vrei dovezi.ma imi dai voie sa ma pis? de ce ai vrea dovezi? cine a vazut a crezut.mai fericit cine nu a vazut si a crezut.stii macar de ce? habar nu ai, dar vrei dovezi? du-te domnule si fa nani, intra la ateism .ro.cauta pietre de poticnire in biblie, lasa ma dovezile ca nu ai tu ce face cu ele.

| CranK71 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai da nu-i asa? la ce iti trebuiesc argumente, mai lasale in colo ca trebui doar sa crezi in dumnezeu fara sa stii de ce si alti oameni sa iti ia banii din buzunar. Serios acum fara argumente pot sa iti vorbesc si eu 2 zile despre cum am fost eu miliardar acum 1 an!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lenin a zis clar: nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturiile. Ce conteaza cine ce a scris, conteaza cine interpreteaza ce s-a scris aka inventat hahahaha. Uite mai jos credinciosul ala care imi dovedeste ca biblia nu minte pentru ca biblia spune ca nu minte. Era si culmea biblia sa spuna ca minte de ingheata apele si este facuta de liderii religiosi ce urau tipografiile mai ceva ca pe dracu ca de, biblia e sfinta, nu e pentru orice taran sa o citeasca si sa afle ce mare smecherie e religia asta. Deci nu conteaza cine a scris-o asa de prost, conteaza ca in curind or sa zica ca au descoperit alte manuscrise sfinte si foarte vechi care odata pentru totdeauna dovedeste ca trebuie sa dam zeciuliala cultului religios ce a sponsorizat operatiunea de arheologie decii de fapt e operatiune de prostitutie ca si alea spun ca fac totul pentru 10 euro ca si biblia ce explica totul dar cind colo te trage putin de ceva si gata. Mari pungasi astia cu biblia lor, nu e de mirare ca au aparut alti pungasi, aia cu coranul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.
Se poate.
Este putin mai dificil de aflat dar nu imposibil.

| HDeNiSaR a răspuns:

"in realitate"?
ce vrea sa insemne?

| GGC91 explică (pentru HDeNiSaR):

Deoarece sunt multe păreri.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Nu stiu sigur, banuiesc eu...cred ca niste oameni.

| MissDevilish666 a răspuns:

Moș Crăciun și prietenii săi...

| 123junior a răspuns:

Apostoli care il urmau pe Isus.

| S3D4n a răspuns:

Geneza-Moise
Exodul-Moise
Leviticul-Moise
Numerele-Moise
Deuteronomul-Moise
Iosua-Iosua
Judecatorii-Samuel
Rut-Samuel
1Samuel-Samuel; Gad; Natan
2Samuel-Gad; Natan
1Regi-Ieremia
2Regi-Ieremia
1Cronici-Ezra
2Cronici-Ezra
Ezra-Ezra
Neemia-Neemia
Estera-Mardoheu
Iov-Moise
Psalmii-David si altii
Proverbele-Solomon; Agur; Lemuel
Eclesiastul-Solomon
Cantarea Cantarilor-Solomon
Isaia-Isaia
Ieremia-Ieremia
Plangerile-Ieremia
Ezechiel-Ezechiel
Daniel-Daniel
Osea-Osea
Ioel-Ioel
Amos-Amos
Obadia-Obadia
Iona-Iona
Mica-Mica
Naum-Naum
Habacuc-Habacuc
Tefania-Tefania
Hagai-Hagai
Zaharia-Zaharia
Maleahi-Maleahi
Matei-Matei
Marcu-Marcu
Luca-Luca
Ioan-apostolul Ioan
Faptele-Luca
Romani-Pavel
1Corinteni-Pavel
2Corinteni-Pavel
Galateni-Pavel
Efeseni-Pavel
Filipeni-Pavel
Coloseni-Pavel
1Tesaloniceni-Pavel
2Tesaloniceni-Pavel
1Timotei-Pavel
2Timotei-Pavel
Tit-Pavel
Filimon-Pavel
Evrei-Pavel
Iacov-Iacov (fratele li Isus)
1Petru-Petru
2Petru-Petru
1Ioan-apostolul Ioan
2Ioan-apostolul Ioan
3Ioan-apostolul Ioan
Iuda-Iuda (fratele lui Isus)
Apocalipsa-apostolul Ioan

Dar sa nu uitam ca toti au scris tot ce le spunea Dumnezeu. Deci, Biblia este inspirata de Dumnezeu, dar scrisa cu ajutorul unor oameni.
Daca te-am ajutat, Fundita happy.

Întrebări similare