Un copil îl întreaba pe tatăl sau: "Tata, preotul ce face cu păcatele de către credinciosul s-a spovedit?" "Merge cu ele înaintea episcopului", zice tatăl. "Și episcopul, ce face cu ele?". "Merge cu ele la patriarh". "Și patriarhul?" "Merge cu păcatele înaintea lui Dumnezeu". Copilul: "Pai nu e mai bine sa meargă credinciosul cu păcatele sale direct înaintea lui Dumnezeu?"
Scuze ca e off-topic. Dar asta mi-am amintit cand am citit întrebarea.
Un dialog captivant, constructiv cu o tema spirituala. Îmi place.
Dupa parerea mea, sacrificiul animal e totuna cu spovedania.Să aduci jertfe animale dar si sa te spovedesti in acest moment înseamna să încalci in mod repetat Legământul cu Cristos.
Deci, cu alte cuvinte, acest sacrament nu face decât sa incetineasca lucrarea pe care a conceput-o Dumnezeu prin Hristos (adica prin Duhul cuvintelor Lui), deoarece îi invata pe crestini sa vina cu sacul de pacate sub pretextul ca ele vor fi iertate.
Ajuta - ma sa înțeleg: ce are sacrificiul de animale cu spovedania? Și care sacrificiu? Nu am înțeles mare lucru f din ce vrei sa spui...
Sacrificiul de animale, si ma refer la cel iudeo-crestin, era practicat pentru a mentine constiinta treaza in vederea pacatului, insa nu a ajutat sa scapi de pacat.
La fel se intampla si la taina spovedaniei.
In loc sa se incurajeze ideea ca oamenii nu vor fi iertati daca nu se vor pocai de pacatele lor(daca nu se vor lasa de pacat), la spovedanie se incurajeazã in a le practica in continuare.
O data pe an, marele preot întra în Sfinta Sfintelor din templu, cu jertfa animalelor pentru păcatele întregului popor. Din cate știu eu, păcatele erau "transmise" mai departe, căci, da, jertfa animalelor nu îți asigura iertarea, dar era prefigurarea venirii jertfei supreme a lui Isus Hristos. Doar jertfa Lui poate curați de păcate și da puterea necesara unei vieți sfinte.
Nu cred ca la spovedanie se încurajează practicarea păcatului. Ai grija cum te exprimi, altfel oetodocsii se vor lua de tine pe buna dreptate. Le mărturisești, din cate știu eu, ca să primești putere sa te lași de ele. Și e un adevăr. Un păcat adus la lumina, mărturisit cuiva, nu mai are aceeași putere asupra ta. Deci, te poate ajuta sa te lași de el. Pe ideea asta a apărut spovedania.
Sa stii dar si sa intelegi ca, Jertfa lui Isus nu spala, nu tine de mancare si nici nu iti asigura viata vesnica.
E o erezie sa crezi ca jertfa lui Iisus a facut totul pentru tine si tu trebuie sa stai cu burtica la plaja, caci, da, si dracii cred si se infioara.
Dar, daca zici cum zice Apocalips 7:14, atunci e corect, nu mai am nimic de reproşat pe linia asta, pentru ca aici tu "te speli", nu El pe tine.
La spovedanie se incurajeaza practicarea pacatului, daca nu s-ar încuraja nu s-ar mai ierta pacatul, dar el se iarta, si abuziv chiar, fara permisiunea lui Dumnezeu.
Nu am de ce sa am grija cum ma exprim daca spun adevarul.
Nu ma tem de cei ce ucid trupul, ma tem de Cel ce poate să piardă și sufletul, și trupul.
Daca dta îi sustineti nu inseamnă ca au dreptate, inseamna ca sunteti partas aluatului lor religios si veti fi tras si dvs la raspundere in masura aluatului de care dispuneti.
Un pacat adus la lumina, daca va referiti la lumina scripturii, nu mai are putere asupra ta, insa daca nu, atunci e o gogoasa din religie.
Cred ca (banuiesc) se spovedeste altui popa sau poate episcopului, ca nu-oi om fara de pacate, cum spune biblia.
Apoi, (asta stiu sigur) ca preoteasa nu se poate spovedii sotului ei, preot, dar se poate spovedii altui preot strain de casa lor.
Multumesc de raspuns.
Eram curios sa aflu de unde a primit preotul insarcinarea sa ne spovedeasca, mai precis daca el e supus acelorasi slăbiciuni ca si noi de ce ne-ar putea ierta pacatele.
In Biblie scrie ca Dumnezeu nu asculta pe un pacatos.
"Dumnezeu nu asculta pe un pacatos." Ba îl asculta. De aceea a venit Isus Hristos. Ca Dumnezeu sa ii asculte pe păcătoși. Acesta e harul cu care a venit Isus. "Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit." (1 Ioan 2:1)
Daca Biblia zice ca nu il asculta, de ce Cristi zice ca il asculta?
Iisus nu a venit ca Dumnezeu sa ii asculte pe pacatosi, a venit ca sa îi vindece pe pacatosi, si e o diferenta.
Este de dorit sau daca nu necesar ca in biserica sa vorbesti mai mult cuvintele lui Hristos si mai putin cuvintele tale, sa lasi ca cuvantul Lui sa incolteasca, sa pătrunda până acolo sa desparta sufletul și duhul, încheieturile și măduva, sa judece simţirile și gândurile omului si, deoarece e plin de lumina.
Cuvantul primit va aduce rod: unul – treizeci, altul – şaizeci, altul – o sută".
Deci, va fi un rod incalculabil și sigur, prin urmare, pacatul nu va mai domni in trupurile lor, caci nu va mai fi lasat de Duhul(gandurile lui Hristos) sa domneasca.
"Iata, Eu(Cuvantul) stau la usa(inimii) si bat."
OK, și ce faci dacă vindecarea tine toată viata? Și odată vindecat, crezi ca nu vei mai păcătui? O vei face, dar, desigur, mult mai rar. Pacatos oricum ramii toata viata. Daca te uiti in Biblie, la un moment dat apostolul Pavel i-a impus lui Petru ca a gresit. Petru, cel prin care Dumnezeu făcea minuni. Orice sfint poate pacatui. Și totuși e ascultat de Dumnezeu.Din experienta iti spun ca eu sunt un mare pacatos, și totusi mulți mi - au cerut sa ma rog pentru ei, căci știu ca Dumnezeu imi asculta rugăciunile. E un dar, un dar extraordinar. Dar nu numai am eu acest dar, toti credincioșii îl iau, doar ca la mine procentul rugăciunilor la care primesc răspuns e mai mare.
Https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romani6%3A1-4&version=RMNN
Rugaciunile celor pacatosi nu sunt ascultate.
Dovada=https://www.biblegateway.com/......?/passage/
Daca consideri ca anumiti oameni se vindeca prin tine pacatosul te inseli amarnic, pentru cã nu te sustine niciun verset.
Nici Isus nu a pretins ca a vindecat El multimea, cu cateva exceptii, numai bobul de mustar a pretins asta, iar el se traduce prin efectul placebo.
Eu nu am vorbit de vindecare. Nu doar de ea. Soția mea nu o data m-a sunat sa ma rog sa prindă ultimul autobuz sa ajungă acasă, altfel trebuia sa ramina în oraș la cunoștințe (noi stam la sat linga București). Oricine îți va spune ca e imposibil sa ajungi în 15 min din Piața Unirii pana la Autogara Militari. Si asa e. Doar pana cobori la metrou, aștepți, si urci și mergi în autogara iti ia atita timp sau mai mult. Și totusi, soția mea prindea autobuzul. De fiecare data cand ma rugam. Deci? Și asa pot veni cu n exemple. Exceptind vindecările, dacă asa vrei.
Da, Isus nu a vindecat mulțimile, a vindecat oamenii. Cred ca e clar asta in Evanghelii. Ca canalul prin care vine vindecarea e credința, asta e altceva. E departe de placebo
De unde sa stiu eu la ce rugaciune va referiti? Dar experienta dvs de viata, antrenata in cele ale rugaciunii si implicit rezultatului ei, cu un rezultat pozitiv de fiecare data, pentru sotie, nu tine cont de credinta dumneaiei ci doar de rugaciunea dta.Nu e cam egoist din partea dta, sa spui ca Dumnezeu va asculta iar pe sotie nu?
Si nu ati fost prea sincer in raspuns.
S-a intamplat sa nu va rugati si tot sa prinda autobuzul? Dar sa va rugati odata si sa nu prinda autobuzul?
Cu ce viteza se deplasa sotia dta in timpul ramadanului si cand nu?
Se obisnuia ca autobuzul sa intarzie?
E usor sa dam vina pe rugaciunea noastra fierbinte cand nu ne punem astfel de intrebari.
Cu siguranta orice minune are o explicatie stiintifica. Eu nu cred intr-un Dumnezeu absurd sau cum spunea Einstein, intr-un "Dumnezeu care arunca cu zarul".
De ce e departe credinta de placebo daca functioneaza pe acelasi principiu?
Emile Coue a folosit metoda autosugestiei in tratarea pacientilor si a FUNCTIONAT.
Nu ai idee ce putere are gandul asupra corpului.
Uite aici material:https://youtu.be/6kcORMqaJH8
Nu am zis ca pe soția nu o asculta Dumnezeu. O asculta, ca și pe ceilalti credincioși. La mine doar procentul în care rugăciunile sunt ascultate e mai mare, atit de mare incit e vizibil. Și nu numai ea a observat asta, ci și alții.
Bine, vrei sa despicam firul în patru. Hai sa o facem.
1) Nu s-a întimplat sa nu ma rog si sa prindă soția autobuzul. Cind mi-o cere, oricine ar fi, ma rog, Pentru ca știu importanta rugăciunii, mai ales cand e vorba de alții. Dacă m-a rugat soția, a avut nevoie, altfel nu o făcea. Nu m-am rugat atunci cand nu a fost nevoie, nu avea sens.
2)Intotdeauna cand m-am rugat, a prins autobuzul. Întotdeauna. Ca și la capitolul pierderi. Hai sa luam pe cele cu portofelul. În 30 de ani, a fost de 5 ori. O data, prima, fără bani, cu mai multe acte importante, și acela a fost unul din testele prin care am vrut sa vad dacă Dumnezeu chiar te ajuta cand ai nevoie, căci încă nu credeam, și eu nu mai aveam nici o speranța de a-l găsi, apoi o data cu 1000 de lei, în București, cu adresa din buletin pe Timișoara. Cel ce l-a găsit nu a apelat la politie, asa s-ar fi complicat lucrurile mult, m-a cautat pe Facebook, și a doua zi aveam portofelul cu banii, și de doua ori Politia m-a sunat sa merg după el, o data cu mărunțișul în el, a doua fără citiva zeci de lei, dar am fost bucuros, ca a ajuns cu toate actele la Politie. A mai fost o data, cu 400 de lei, și chestia asta e extrem de sugestiva, căci atunci nu l-am mai găsit, însă a doua zi de cand l-am pierdut am participat la un concurs, și în următoarele zile, pe cand ma întrebam de ce apare portofelul, am aflat ca la acel concurs am cistigat o bicicleta. Cind am cautat sa vad ce valoare are bicicleta, am rămas surprins sa vad ca bicla făcea chiar 400 de lei, cit pierdusem. A fost chiar mai bine, căci am vindut-o pe piese și am scos mai mult, iar cum cadrul a trebuit sa ajungă la Cugir, l-am dus personal, și cu banii aia am făcut Transalpina pe bicicleta, ca tot era la doi pași
3) Hai sa vedem situația reala. Pe la 21.45 ma suna soția, din Piata Unirii, sa ma rog. La 22.00 pleaca autobuzul din autogara. Autobuzul intirzie maxim 2 minute în autogara. Încă maxim trei pana ajunge la gura de metrou, căci trece chiar pe linga. Știm clar ca dacă nu ieșim la 22.05 de la metrou, nu îl mai prindem. Ba mai mult, citeodata pleacă autobuzul mai repede cu aprox. 5 minute. Bun. Soția, pana coboară la metrou, face 3 min. 5 dacă e pe cealaltă parte a pieței fata de gura de metrou. Metroul circula tot la 7 minute. Aici depinde de "șansă", cum îți vine, fie îl prinzi în stație, fie îl pierzi sau aștepți între ele. Metroul face de la Unirii pana la Pacii (autogara), fix 12 minute. Dacă nu sta 2 minute în vreo stație, cum se întimpla destul de des. Ca sa ieși de la metrou, pana la gura lui, 1 minut, pana în autogara, 4 minute. Dacă e sa faci calculele matematic vorbind, sunt șanse reale sa prinzi autobuzul, dar dacă el nu pleacă prea devreme, dacă metroul vine în maxim 2 minute, și asta e variabila cea mai serioasa, și dacă nu sta în vreo stație 2 min. Cam multe condiționari. Dacă e sa faci calculul matematic strict, șansa ca să prinzi autobuzul e undeva la 25%. Și dacă compari cu 100% cit e în cazul soției cand ma rog, eu cred ca e ceva acolo care face diferența.
În ce privește placebo, au fost situații cand nu ma așteptam la vindecare, și ea totuși venea. Chiar ziceam ca e imposibil sa mi se întinple mie. Dar credeam ca e posibila o asemenea minune.
Cum se complace ideea ca la dta procentul în care rugăciunile sunt ascultate e mai mare cu faptul ca sunteti cel mai pãcatos?
Sfântul Apostol Iacov nu ar fi de acord cu tine :P
Vezi de ce aici:https://www.biblegateway.com/passage/?search=Iacov+5%3A16&version=RMNN
Dvs sunteti sau nu sunteti pacatos?
Aveti o meteahna?
Nu se complace nici cu placebo, pentru ca credinta e o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad(exact cum functioneaza placebo), iar ce spui dta nu este credinta, nu este incredere neclintita.
Cel mai probabil te-ai aflat în locul potrivit la momentul potrivit, cum zice Solomon.
În ce privește răspunsurile la rugăciune, nu contează neapărat ca sunt pacatos. E un dar. Eu greșesc, dar Dumnezeu trece peste. Pina la limita. E vorba de relație aici.O relație construita în ani. Unui necunoscut dacă ii ceri 100 de lei, nu îți va da, dar un prieten, cu care ai învestit timp, lucruri, sacrificii, acela îți va da. Nu pot sa zic ca mi l-am făcut prieten pe Dumnezeu, dar ma apropiu, acela e telul meu.
Nu poți avea metehne si Dumnezeu sa te asculte. Trebuie sa ai viata în ordine cu El.
E un dar pe care il primesti numai daca esti cuminte Mosului, in caz contrar se vor aplica cateva nuieluse."Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc"
Daca ziceti ca trece peste, atunci acest Dumnezeu e nedrept, si eu nu pot sa cred intr-un Dumnezeu nedrept.
O relatie? Haha Dta iti lovesti sotia? O vorbiti de rau? O inselati? Atunci?
"Daca Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele." Aceasta e o relatie.
Nu e o relatie construita in ani deoarece din moment ce Il iubesti nu ai cum sa il mai ranesti.
F bine ca nu puteti zice ca aveti prieten pe Dumnezeu, pentru ca nu puteti, faptele dovedesc de ce. Daca nu sunteti prieten cu El sunteti prieten cu Diavolul, si Diavolul va ajuta.
Si nu, poti avea metehne si sa fii dupa voia lui Dumnezeu. Pavel avea o meteahna, avea un spin ca al meu, si era ascultat de Dumnezeu.
De unde stii ca nu sunt un baiat cuminte? De unde stii ca nu pazesc poruncile Lui? Faptul ca mai gresesc, ca sunt un om imperfect, poate fi trecut cu vederea din dragoste, cum si eu trec cu vederea greselile sotie. Tu ai habar de har? De mila lui? De acel "Mila voiesc, nu jertfa!" De "Ferice de cel ce nu ii tine in seama Domnul pacatul!" Sau nu ai citit de imparatul David, care a mincat piinile puse inaintea Domnului in Templu, ceea ce ar fi fost pacat, dar nu a fost luat in seama (chiar Isus a spus asta)? Nu neaparat ce faci conteaza, poti fi sfint cu fapta, si inima sa fie departe de Dumnezeu, sau, mai poti gresi, dar inima sa fie a Lui. In plus, citeste Noul Testament, neprihanirea lui Isus e considerata a noastra prin jertfa Lui, singura conditie fiind credinta. Desigur ca rodul credintei e sfintirea, dar nu ma lupt sa devin sfint ca ii fiu placut lui Dumnezeu, ci pentru ca deja am fost acceptat de El, cu credinta mea. Ar fi bine sa faci diferenta.
De ce v-ati deschis vistieria rea a inimii? De bun ce sunteti?
Stiu pentru ca dta mi-ati zis.Nu va recunoasteti proprile cuvinte?
Nu pot fi trecute cu vederea dle pacatele, ele sunt pedepsite, daca sunt trecute cu vederea sunteti un fecior din curvie, iar nu fiu de imparat.
Nu compara relatia dvs defectuasa cu relatia mea afectuasa.
Daca asa stau lucrurile la voi in casa atunci nu ma mira de ce nu ai o relatie buna cu Dumnezeu.
Dar tu ai habar de versetul asta?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romani+6%3A1-2&version=NTLR
Ai?
Ce legatura au jertfele cu ascultarea?
Ferice de cel cu pacatul acoperit?
De cand Dumnezeu acopera pacate?
Stii macar cand sunt ele acoperite?
Cand sunt iertate.
Stii cand sunt iertate?
Cand si-au ispasit pedeapsa.
Psalmi 85:1-6
Am citit si despre imparatul David si painile, dar nu imi amintesc ca ar fi zis Isus ca a savarsit un pacat, sau va invata Diavolul sa mintiti iar?
Arată-mi credinţa ta fără fapte, iar eu îţi voi arăta credinţa mea prin faptele mele! Iacov 2:18
Nu exista Sfant si departe de Dumnezeu, exista pacatos si departe de Dumnezeu.
Daca nu te lupti lupta cea buna nu esti cu nimic mai presus decat neamurile, jerfa Lui Isus e apa de ploaie.
" Jerfa Lui Isus e apa de ploaie."
M-ai lamurit.
Tocami jertfa pe care ai facut-o apa de ploaie, tocmai ea face posibil ca un pacatos ca mine, si ca toti ceilalti credinciosi, sa aibe acces la Dumnezeu. El a luat asupra Sa pacatele noastre. Nu trebuia sa se jertfeasca, nu avea de ce, era fara pacat, a facut-o pentru pacatul nostru.
Https://www.biblegateway.com/......?/passage/
Si tu m-ai lamurit...
1 Ioan 2:1:
"Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit."
Cu versetul asta te justifici tu de fiecare data cand pacatuiesti?
Cu versetul asta te duci in iad, sau rai daca citesti mai departe:
Cel ce zice: „Îl cunosc!", dar nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, iar adevărul nu este în el. Însă, în cel ce păzeşte Cuvântul Lui, dragostea lui Dumnezeu a ajuns într-adevăr desăvârşită. Prin aceasta ştim că suntem în El.Cel ce zice că rămâne în El este dator să umble şi el aşa cum a umblat Isus. (1 Ioan 2:4-6)
Chiar nu poti, sau nu vrei, sa intelegi ca poti sa pazesti poruncile Lui, sa Il cunosti, si sa mai gresesti uneori? Nimeni nu e desavirsit, doar Isus a fost.
Dar tu, cum esti? Cindva cineva imi tinea predici din astea, eu taceam, il lasam sa vorbeasca, caci stiam cum sunt inaintea lui Dumnezeu, dar, stii ce e mai interesant?, el imi predica mie de sfintenie, dar el fura din bunurile bisericii unde eram impreuna, am aflat asta mai tirziu. De vorbit de sfintenie, de a pazi poruncile, e usor, insa daca e sa o iei in serios, iti dai seama ca te izbesti din start de problema pacatului, ca te urmareste, ca scapi de unul si.vine altul, ca lupta e crincena uneori, dar si ca, atit timp cit lupti, cit te zbati sa duci o viata curata, stii ca esti OK cu Dumnezeu, pentru ca El te accepta asa cum esti. Cam asta e realitatea.
Dupa atatea versete inca mai continui sa strambi caile Domnului?
Daca ai fi stat in fata Lui Dumnezeu si te-ai fi impotrivit cum mi te-ai impotrivit mie iti spun ca nu ai fi plecat nepedepsit, dar acum pedeapsa e suferita prin versete.
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matei+6%3A24&version=NTLR
Nimeni nu e desavarsit? 1 Ioan 2.29
De ce tot continui sa iti justifici pacatele prin vorbe mincinoase venite de la Diavol, tatal minciunilor?
Iov, Daniel si Ilie ti-ar fi ras in fata.
De ce arati cu degetul spre mine ca sa iti justifici iar pacatul?
Cand am venit eu sa ma laud la tine cu pacatul sau cu neprihanirea mea? Cand?
E o mandrie ca esti pacatos?
"Oricine n-a ascultat de Legea lui Moise a murit fără îndurare, pe baza mărturiei a doi sau trei martori. Cu cât mai sever credeţi că trebuie pedepsit un om care-L dispreţuieşte pe Fiul lui Dumnezeu, care consideră ca fiind fără valoare SANGELE legământului prin care A FOST SFINTIT şi care-L insultă pe Duhul harului?! Evrei 10:28-29
+
"DACA însă UMBLAM IN LUMINA, după cum El este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii, iar SANGELE LUI ISUS, Fiul Său, NE CURATESTE DE orice PACAT."
1 Ioan 1:7
Citeste si reciteste aceste versete pana vomiti, pana ies toate invataturile stricate pe care le-ai mancat in biserica dta.
Https://encrypted-tbn0.gstatic.com/......ps?/images
Fii binecuvintat!
Zambeste, oricum in spatele zambetului tau se ascunde tanarul bogat.
Fii binecuvântat.
Se spovedeste altui preot catolic nu?
Dar la ortocsi de ce nu?
Eu nu am spus că la orto, nu, doar că nu am auzit de asta.
Eu stiu doar de spovedania preotului ateu, alta spovedanie nu am mai auzit in afarã de aceasta.
Se spovedeste pe dracu, in general nu se spovedeste popa pentru ca ei popii majoritatea stiu ca e minciunica chestia asta, dar fac meseria pentru bani si frecat menta.
Sau aia care chiar cred, se spovedesc unii la altii ca si colegi, si gata.
Spovedania nu e biblica si, deci, e minciuna.
Eu nu zic sa nu ne marturisim unii altora greselile, dar nu oricui, si nici unui neandertal care pretinde ca ni le iarta.
Adică, pentru asta sunt prietenii, ca să se confeseze între ei.
Exact, ai prieteni, nu sa zic la popa care si ala greseste si e un strain pentru mine.
Da.
In general la preotul cu rang superior in ierarhia Bisericii. Unii mai merg la colegi din alte biserici.
Adica vrei sa spui ca nu existã om sfant?
Nu, vreau sa spun ca si preotul e om. Sfintii care traiau si traiesc nu se gandesc o clipa ca sunt sfinti, cum zicea parintele Cleopa daca tin minte: "Daca vedeti un magar sa scrieti pe el Cleopa".
Pai om e ca doar nu e extraterestru, dar cand zici om te referi ca poate gresi, nu?
Dar poate sa nu greseasca, poate sa fie sfant omul, sa nu aiba niciun pacat, si atunci e ascultat si de Dumnezeu.
Sfintii isi pot analiza viata lor si sa zica ca nu au niciun pacat(ex.Iov), este exclus ideea ca nu pot, pot doar ca nu au ocazie sa vorbeasca despre vietile lor.
Eu nu stiu ce sa spun despre aceasta spovedanie.Acest lucru se practica acum sute de ani si se numea,, vinderea indulgentelor" si costa bani sa ti se ierte pacatele si probabil ceilalti preoti in loc sa scoata asta pentru ca era doar o metoda de facut bani ei au facut-o moca
Pai da, minciuna e intotdeauna platita bine, de aceea se si practica la scara larga.