Pentru a fi în memoria lui Dumnezeu și înviat în paradis, este important ce fapte avem. Nu are legătură cu ziua în care mori.
Unde crezi ca a ajuns Iuda
Iscarioteanul?
Iuda, in loc sa alerge la Mantuitor si sa se arunce in genunchi in fata Lui pentru iertare, s-a spanzurat (chiar inainte de invierea Lui), evident nu de bucurie, ci din cauza ca se simtea "pustiu si gol", sufletul lui era pustiit de durere si mustrari de constiinta.
Petru și Iuda o singura ridicare.
Petru si-a dat seama de gravitatea a ceea ce a facuse si s-a cait. S-a cait pentru ca s-a putut ierta pe sine insusi. Petru nu s-a luat atat de in serios pe sine insusi, incat sa creada ca e fara greseala. Inceputul apostolatului lui Petru s-a bazat pe cuvintele sale „Iesi de la mine, Doamne, ca sunt un om pacatos" (Lc 5, 8). Pentru smerenia sa, Petru a fost ulterior iertat de Hristos si facut din nou conducatorul grupului apostolilor
Iuda si-a dat seama de gravitatea a ceea ce facuse, dar nu si-a dat si prilejul de a se cai.
Sinuciderea este un gest care arată neîncrederea în purtarea de grijă al lui Dumnezeu.
Sinuciderea este o faptă care arată şi neîncrederea în ajutorul oamenilor de lângă tine. Sinuciderea este un gest egoist, este un fel de a rezolva lucrurile singur, desi fiind vesnici, moartea nu ne scapa de suferinta sufleteasca ci doar ne amageste ca ne-ar scapa. Doar Hristos Domnul a reuşit acest lucru, doar El a omorât moartea prin moarte. Dar El a reuşit asta pentru că nu este doar om, ci este şi Dumnezeu.
Creștinii care se sinucid ajung în Iad?
La aceasta întrebare Ravi Zacharias răspunde:
eu n-aș vrea să dau ochii cu Dumnezeu după ce mi-am luat viaţa. Iar motivul este acela că în Geneza 9:6, crima este prezentată ca atacul suprem la adresa chipului lui Dumnezeu.
In matematica se numeste metoda reducerii la absurd:
Presupunem ca daca te sinucizi de Pasti sau de Craciun, ajungi in Rai.
Rezulta ca tot ce ar trebui sa facem ar fi sa ne sinucidem de Pasti sau Craciun pentru a ajunge in Rai.
Dar atunci modelul de viata a lui Hristos ar fi zadarnic, Biblia ar fi zadarnica etc. Pentru ca s-ar reduce totul la un indemn la sinucidere. N-am mai fi nici libertate, pentru ca nu poti liber cand stii ca trebuie sa te sinucizi ca sa fi sigur de mantuire. N-ar mai fi nici Dumnezeu al Iubirii acela care indeamna la sinucidere (vezi Allah).
CONTRADICTIE
Rezulta ca ipoteza opusa este adevarata:
Daca te sinucizi de Rai sau de Craciun este ca si cand te-am sinucide oricand altcandva. Nu vei ajunge in Rai, ci in iad.
Nu ai cum sa ajungi in Rai daca te sinucizi și cei care mor de Paste sau de Crăciun nu merg nicăieri nici în rai nici în iad deoarece toți vom fii judecați pentru faptele care le.am săvârșit pe Pamant, asta cu mersul in rai de Paste este doar o superstiție.