| VictorRaileanu a întrebat:

Se spune ca Dumnezeu ca nimici pe cei care nu vor fi cu el, nu il vor alege. Dar se intreaba cineva de ce? Nul alege cineva pe el? Ce se petrece in creierul lor, de il face sa nu aleaga Binele? Cum poti crea o creatura, si stiind ca nu te va alege so nimicesti definitiv, de ce o mai creezi? Dumnezeu din start creaza omul Bun, sa-i placa binele, sa aleaga Binele, nu poti alege ceva ce nu-ti place corect? Atunci daca ai ales ceva rau, inseamnca ca ai fost influentat. De minciuna de societate, de altceva, care a dus la crearea retelei neuronale in creier sa te faca sa alegi, Nu ai vrut-o. Nu e vina ta! Atunci de ce sa fii definitiv Nimicit. Daca alegerea ta a fost influentata? Oamenii care fac rau, o fac pentru ca sau sunt bolnavi psihic, si nu constientizeaza alegrea, sau sunt amagiti, sau influentati! Un Om creat bun. nu poate sa aleaga raul. Pentru ca nu-i place! Atunci ce facem Cu nimicirea? Daca eu, n-as putea sa nimicesc faptura care am facut-o, mai bine o repar sau o detashez intr-un loc aparte, dar sa existe. Pentru ca mie mila, chiar si de cel mai mare dusman. Oare dumnezeu, e lipsit de Mila? Oare el poate nimici ceea ce a creat? Cine poate raspunde?

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, avem de o parte realitatea, iar pe de alta parte mituri care explica ce e bine sa faca omul in viata. Eu cred in Dumnezeu, dar cred ca el nu are sentimente omenesti ca mila si ura.

| mastadont a răspuns:

Oare nu cumva influența despre care vorbești este influență creștină? Că de mici suntem botezați, duși la biserică, etc, cum ar fi dacă nu ar mai exista această influență? Ar alege oare oamenii pe acest dumnezeu imaginat?
Tu ai fost crescut în spirit creștin. De ce nu l-ai ales pe alah sau pe buddha? Nu cumva influențele din copilărie te-au făcut să-l alegi pe dumnezeul evreiesc ca fiinduți dumnezeu?

| 1onur a răspuns:

Toți cei care fug acum de Dumnezeu și-l resping râd de el îl subestimează și-l consideră o teorie conspiraționalâ îți garantez că mult deloc nu va mai dura prostia lor. Atunci vor face orice nu mai săi fie alături...

| 1onur a răspuns:

Pâinea ne cinstită banul ne cinstit mânăcarea ne cinstită nu va aduce decât necazuri probleme dar nu cum ne așteptăm noi și când de așteptăm noi cel mai puțin și exactă de acolo de unde nu ne așteptăm și de unde nu vom știm niciodată de unde va veni și dacă păcatele noastre sânt mai mari decât avem timpul Nostru pe lumea asta atunci le vor plăti ei cei nevinovați fiindcă tot nevinovați au plătit faptele noastre tot nevinovați vor trage faptele noastre nu face rău nu faceți rău să ajungeți acolo unde v-ați pus "fericirea" aia "strălucitoare" că sa avem ce arăta lumi câtă putere și autoritate avem o sa plătim...Munciți cinstit nu va bateți joc de sufletul nostru nu va bateți joc de corpul vostru nu va bateți joc de sănătatea voatră nu va bateți joc de trupul și corpului nostru unde aveți impresia că veți ajunge renunțând la tot ce ne-am dat Dumnezeu atunci va dau un mic tio duce Nica ieri...

| 1onur a răspuns:

Se petrece prostia și le place asta se petrece și le place la nebuniei fără nicio limită și chiar și așa Dumnezeu încă mai le dă timp sa se întoarcă din păcate bine conștienți de ei sa nu păcătuiască mai mult fiindcă ce au pus la cale prin banul ne cinstit la final nu-și vor putea ridica decât necazul și acolo vor locui nu poți ridica munți prin banul ne cinstit și nici nu pot Sâte stauri prin banul ne cinstit din potrivă o sale fie mai multă Foame și mai multă sărăcie fără că să-și de-a seama că prin banul ne cinstit nu-și vor aduce decât necazuri pe care nici nau habar cum vor veni... Cei care astăzi trec cu vederea de Dumnezeu și Dumnezeu la rândul lui va trece cu vederea de ei fincă nau asculta la timp și nai vrut să asculte decât atunci când au dat de greu și de lipsa banilor și al altor prosti așa cum au trecut peste cuvântul lui Dumnezeu așa și Dumnezeu va trece cu aceași ne păsare de cei ce-și vând sufletul trupul corpul pentru bani atenție validare și își bat joc de ei conștienți când vor dori sa înceteze să-și mai folosească trupurile și sufletul Pentru bani atunci nu vor mai putea pune stăpânire pe ei vor lua orazna și vor depinde ce-i determină să-și bată joc de ei însuși și alți își vor bate joc de ei și păcatul sufletului bat jocorit murdărit cu bună intenție și conștiința va fi insuportabil de suportată vor depinde de propia bat jocoră și bătaie de jos își vor bate din plăcere joc de ei și din nebunie fără să mai dețină niciun control de ei și cei ce-și bat joc de ei va deține controlul de ei fiindcă mai loat de seamă la timp nau asculta la timp și prostia lor a prin viață acum ei consideră că pot conduce lumea cu ce fac ei dar lumea îi conduce pe ei și ei n-au habar de asta si astea lise întâmplă fiindcă și-au tratată sufletul corpul trupul cu ne păsare si au trecut cu vederea peste Dumnezeu atunci cand nu lea convenit Adevărul. De geaba își vor băga silicon scump în ei și fel și fel so soluții peste chipul lor sufletul și oasele lor vor fi ciuruiți pe dinăuntru așa cum este sufletul lor zdrobit de propia lor mâna intenție și bat jocoră ori haina și orice ar pune peste ei Adevărul nul poți acoperit și nici ascund tot se va vedea fiindcă ce este Adevărat se vede ori cât ar ascunde un om ori cât ar feinta un om Adevărul tot se vede fiindcă omul fără frică de Dumnezeu urăște Adevărul fuge de Adevăr se Ascunde de Adevăr de având habar că Adevărul este deasupra lui și ori unde s-ar duce el tot în fața ochilor lui Dumnezeu suntem.

Nu poți să-ți bagi joc de propriul sufletul și de Dumnezeu la nesfârșit apoi sa spui că Dumnezeu este de evins Dumnezeu spun zice explică în toate felurile posibile și imposibile și nu numai atâta face îți dă și semne pe care nu le poți explica și și arată dar daca omul continuă să-și bată joc de sufletul său în continua ne păsare Dumnezeu n-are decât să-l lase sa înoate in propile sale păcat omul nu poate pretinde până la nesfârșit ca Dumnezeu nu există sa fiți siguri ca există si sa fiți foarte siguri ca existăhappy

| 1onur a răspuns:

Dacă cineva fuge de Dumnezeu și îi întoarce spatele lui Dumnezeu și are impresia că Dumnezeu este un basm o invenție conspiraționalâ sau un personaj fictiv din Marvel sau o Prostie închipuită care are impresia că este peste Dumnezeu cu gândirea da limitată și toată materia lui cenușie și și mentalitatea lui superioria va spun că va înșelați grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav grav de rău și grav de rău fiindcă pe Dumnezeu îl poți înțelege cu Adevărat da cu Adevărat atunci când te apropii de Dumnezeu cu toată inima și tot sufletul tău atunci când faci asta o sa înțelegi într-adevăr Adevărat de ce Dumnezeu nu se poate băga peste tot de ce Dumnezeu nu intervine acolo unde ar fi trebuit fiindcă și acel om ar fi trebuit să nu facă ce a făcut totul pe lumea asta sa nu avem impresia că este trecut cu vederea sau uitată săi orice altceva totul și eu și toți o sa plătim faptele noastre păcatele noastre și tot ce am făcut greșit pe lumea asta și dacă păcatele noastre sunt mai mari decât le putem duce noi le va duce cei nevinovați fiindcă celor nevinovați le-am greșit și noi și cei nevinovați din cauza faptelor noastre vor plăti și ei noi nu ne dăm seama când greși și câtă rău facem acum da o sâne dăm seama atuncia.

Știți păcatul sufletului? Știți păcatul trupului înjosit și bat jocurit de propria noastră intenție? Care este și în biblie scris spus explicat mult mai explicit și mai in detaliat decât mine acela este numit păcatul sufletului Nostru și păcatul trupului Nostru noi ori cât ne-am preface și am pretinde că eh o viață avem plătim și aia e laughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughing nu cred ca asta vrem oricum vine inevitabilhappylaughinglaughinglaughinglaughinghappylaughing si o viață vom si aves daca vom continua cu principiul asta o viață avemlaughinglaughinglaughing

| 1onur a răspuns:

Știți de ce trupul corpul sufletul oasele caramea noastră sângele Nostru se spurcă se îmbolnăvește se murdărește se umble de fel și fel de boli? Știți de mintea și trupul corpul Nostru se îmbolnăvește atâta de grav? Fiindcă noi exactă noi ne batem joc de ce ne dă Dumnezeu noi nu vrem sa înțelegem o dată și o dată și odată că cu Dumnezeu nu te poți juca până la nesfârșit și că și Dumnezeu are și el bunătatea și mila și limita lui cu fiecarea in parte dintre noi nu puteam sâne batem joc la nesfârșit de ce ne dă Dumnezeu apoi tot noi sa avem pretenția de la Dumnezeu de ce suntem plini de boli de ce se prinde bolile și necazurile de noi păi mă ne batem joc de propria viață de propriul corp de propriul suflet apoi vrem și din și sănătoși? Cum vine asta? Cum? Ori cât silicon și operați am bagă și medicamente in noi noi chiar suntem tâmpiți nu ne dăm noi seama chiar deloc de ce facem? Nu se vinde nimic absolut nimic fără voia lui ne tratată cu bay jocoră sufletul ne tratăm cu bat jocora corpul trupul și avem așteptarea sa nu umplem de boli car mai de care incurabile cat de proști să fim sa avem așteptarea asta si impresia asta? Cât de proști să fim sa avem așteptarea că Dumnezeu ne poate ierta la infinit da ce este mă Dumnezeu ăsta? Ce este? Iertătorul la infiniti? De asta Dumnezeu ne-a dat trupul? De asta Dumnezeu ne-a dat sufletul? Sâne batem joc la infinit de el că ne iartă pe noi Dumnezeule suntem noi Oamenii buni cu inima și sufletul noi avem impresia că cu Dumnezeu așa ne va merge mereu? Și că vom scăpa așa pur și simplu că "n-am știut noi ce facem pe moment ăla"? Adică asta este scuza noastră iartă ne Doamne Dumnezeule că noi nu știam că ne distrugem vrând ne bate joc de sufletul nostru vrând că ne batem joc de corpului Nostru vrând să tu iartă ne Doamne că așa ești tu bun și iertător mai mergem și la biserică mai aprinde și l lumânare și o rugăciune ne ierți tu noi suntem oamenii tăi Doamne oamenii credincioși și buni adică asta este? Cu vrăjeală asta ne apropiem noi de Dumnezeu? Noi nu ne dăm seama că ne mințim. Pe noi și nu pe Dumnezeu? Nici atâta nu ne dăm seama că cu Dumnezeu nu merge jmecheria cum merge cu lăutari sau la concerte din cluburile de noapte asta este scuza noastră față de Dumnezeu de atâta timp și încă o ținem tot așa iartă ne iartă ne Doamne că noi " nu știm ce facem" până când? Isus nu cred că a spus Adevărul tatălui lui despre noi sinceri va spun cu toată inima nu cred că Isus i-a spus tatălui lui Adevărul despre noi eu cred că știai Isus foarte bine ce facem dar ă trecut cu vederea chiar și atunci când era bătut în chuie noi știm noi Suntem conștienți foarte bine de ce facem și Isus știa foarte bine de ce facem știam că suntem slabi în credință știa că ne place prostia păcatul mai mult decât Dumnezeu eu sunt sigur foarte sigur că Isus știa ce facem și nu i-a spus Adevărul tatălui său pentru a ne mai da o șansă și Dumnezeu pentru că atâta de mult la iubit pe el și văzândul în halul pe el din mila lui nea mai dat o șansă altfel nu avem nicio șansă el știa ca nu avem altă șansă decât acel moment

| 1onur a răspuns:

Sa nu cumva sâne permitem sa nu cumva sa avem impresia că Dumnezeu poate ierta chiar totul omului atunci n-ar mai fi Dumnezeu și părtaș la rău și ne dreptate Dumnezeu nu iartă chiar totul și nu trece cu vederea la ne dreptate atunci n-ar mai fi drept să nu cumva sa avem impresia că Dumnezeu este o jucărie care o putem folosi cum vrem noi când vrem noi nu avem încă habar de ce este în stare nu avem Habar mulți dintr-e noi de puterea lui Dumnezeu mulți dintr-e noi vom vedea pe măsură păcatelor ce înseamnă păcatul bine voit bine știu bine intenționat bine vrut fincă daca Dumnezeu avem impresia că permite sa prindă rădăcina PROSTIA SI NEDREAPTATEA de la rădăcina va începe nu ne puteam juca cu Dumnezeu la nesfârșit nu puteam face asta cu Dumnezeu la nesfârșit...

| 1onur a răspuns:

Sa profitam sa profitam de șansa încă care o mai avem față de Dumnezeu nu spun că merităm fiindcă nu merităm cu Adevărat bunătatea și mila lui Dumnezeu și spun sa profităm de șansa care o mai avem cu Dumnezeu încă să încetăm sane mai bate joc de sufletul nostru trupul nostru fiindcă Dumnezeu nu poate ierta la infinit.

| VictorRaileanu explică (pentru 1onur):

Asa si n-am mai vazut un raspuns concret. Va nimici sau nu?

| 1onur a răspuns (pentru VictorRaileanu):

Cu câtă ne păsare a fost tratat Dumnezeu și trecu cu vederea bine știut și bine intenționat cu atâta ne păsare vom și tratați.

Păcatul sufletul și trupul căutăl în biblie și fi atent ce spune ce zice ce explică cine își bate joc de sufletul și trupul său bine voit și știu.

| T0Teu a răspuns:

Dumnezeu nu e lipsit de mila daca nimiceste ce a creat din mai multe motive. Dumnezeu te îndeamnă toata viata sa te intorci la El, prin Biblie, prin oamenii din jurul tau, prin diferite situații, chiar printr un vis/ vedenie/ o voce care iti vorbeste... Dumnezeu e atat de bun, milos, indelung rabdator... are mila si dragoste pentru toti oamenii si ar vrea ca toti oamenii sa ajunga in rai. Mereu Dumnezeu ii asteapta sa se întoarca la El. Oamenii refuza, Il ignora sau chiar Il batjocoresc si continua sa pacatuiasca si sa trăiască o viata departe de Dumnezeu. (Dumnezeu are mila pentru tine pana la moartea ta, dupa ce mori degeaba face preotul slujbe si dau oamenii bani pentru sufletul tau. E absolut degeaba.) Revenind, cum ar putea un astfel de om care s-a răzvrătit impotriva lui Dumnezeu sa ajunga in rai? E logic.

| RazzMTB a răspuns:

Dumnezeu este un personaj fictiv evreiesc, irelevant pentru secolul asta, deci nu-ti mai bate capul

Întrebări similare