| sempreinvolo30 a întrebat:

Se spune ca Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu-Fiul şi Dumnezeu-Spiritul Sfânt sant un singur Dumnezeu,iar majoritatea credinciosilor se intreaba cum poate fii posibil acest lucru, ceea ce il face pe Dumnezeu un mister.Astept raspunsuri doar de la cei care cred in Dumnezeu, ateii sant exclusi.Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| HDeNiSaR a răspuns:

Dumnezeu este atotputernic, Isus este fiul lui Dumnezeu -a fost creat de acesta si prin urmare ii este inferior Tatalui iar Spiritul Sfant este forta activa a lui Dumnezeu- si demn de retinut nu sunt egali, nu fac parte din nici o trinitate - doar paganii se inchinau la triade de zei.

43 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Puiule daca din isvor pleaca un parau si yu pe parcurs bei o cana de apa, din orice loc ai luao tot iti astampara setea si are aceleasi calitati. uiti ce a spus IIsus; veniti cei insetati sa va dau apa vietii.apa vietii vine da la Dumnezeu care este izvorul tuturor bunatatilor.trupul primeste ale pamantului si materiei, iar duhul sfant, daca vrednic esti sa fii salasluit de acesta va primi cele spirituale devenind tu desavarsit prin lucrarea duhului care nu e strain de Dumnezeu ci dumnezeu insusi.

| sempreinvolo30 explică (pentru anonim_4396):

Psalmi36:9 Căci la tine este izvorul vieţii,
prin lumina ta vedem lumina
Si spune chiar clar "la tine" deci o persoana nu la "voi" 3 persoane

| sempreinvolo30 explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Asta este parerea ta personala, dar nu si ceea ce transmite Biblia.In Biblie nici macar nu se gaseste cuvantul trinitate inventat de preoti, Iar aceasta invatatura gresita ii indeparteaza pe oameni de Dumnezeu deoarece este ceva ilogic ce pamantenii nu inteleg
Si din p.d.v. logic un tata nu poate fii la fel de puternic de egal ca si fiul sau
Iar cum Biblia este o carte logica chiar asa si spune:
(Ioan 14:28) Aţi auzit că v-am zis: Plec şi mă voi întoarce la voi. Dacă m-aţi iubi, v-aţi bucura că mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât mine.
Aici pe langa faptul ca arata ca Isus si Dumnezeu erau in locuri diferite, deci unul pe pamant iar altul in cer, Arata si superioritatea lui Dumnezeu in comparatie cu Fiul.
Este adevarat ca si Isus este un Dumnezeu, deoarece ne este superior noua oamenilor
(Filipeni 2:9–11) De aceea, şi Dumnezeu l-a ridicat într-o poziţie înălţată şi i-a dat cu bunăvoinţă numele care este mai presus de orice alt nume, 10 pentru ca în numele lui Isus să se plece orice genunchi: al celor din cer, al celor de pe pământ şi al celor de sub pământ, 11 şi orice limbă să recunoască deschis că Isus Cristos este Domn spre gloria lui Dumnezeu, Tatăl.
Observi?"Dumnezeu l-a ridicat într-o poziţie înălţată " deoarece cand era pe pamant era chiar inferior si ingerilor deci inferior si lui dumnezeu
Dar numai unul este atotputernic, nu vei gasi in toata biblia ca spiritul sfant sau isus sa fie numiti atotputernici.
rev1:8 Eu sunt Alfa şi Omega", spune Iehova Dumnezeu, „Cel care este, care era şi care va veni, Cel Atotputernic".

ce iti spune versetul din Isaia44:6?
(Isaia 44:6) Iată ce a spus Iehova, Regele lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Iehova al armatelor: «Eu sunt cel dintâi şi eu sunt cel de pe urmă, în afară de mine nu există alt Dumnezeu!

Sa remarcam ca se refera la o singura persoana:în afară de mine nu există alt Dumnezeu!
Faptul ca ei sant in unitate si s-a comportat asa cum la invatat tatal sau aste alta treaba, dar nu trage concluzia ca sant egali

| sempreinvolo30 explică (pentru milan9):

Tinere,a fii botezat in numele tatalui al fiului si al spiritului sfant inseamna ca cei botezati nu sant cei abia nascuti cum fac majoritatea, ci inseamna ca acumulezi cunostinta despre cei 3 si dupa e intelegi si accepti aceste adevaruri adica ca tatal este superior fiului si ca d. sfant este forta activa alui Dumnezeu, si demonstrezi in viata ta ca aplici sfaturile din Biblie te poti si boteza.

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui
Pavel a citat din Psalmul 95 şi de aceea a putut spune „aşa cum zice Duhul Sfânt". Scripturile sunt inspirate de Dumnezeu prin spiritul său sfânt.
Psalmul 95:7, 8
(Psalmul 95:7, 8) "Căci el este Dumnezeul nostru, iar noi suntem poporul păşunii lui şi oile mâinii sale. Astăzi, dacă ascultaţi glasul său,  8 nu vă împietriţi inima ca la Meriba, ca în ziua de la Masa, în pustiu,"

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
In 1 rand este numit mangaietor sau ajutor dar nu DUMNEZEU, apoi venera de la Dumnezeu de sus si e normal doar este oputerea sa, dar daca toti 3 sant egali, de ce trebuia sa vina de sus, cand isus era langa ei? Sau de ce nu a zis isus ca il va trimite el sau ei? Si de aici reiese superioritatea lui Dumnezeu
Versetul asta este foarte clar.In acest verset reiese clar ca in acel moment Isus era pe pamant iar Dumnezeu in cer deci nu erau unu in altul apoi ca sp.sf. avea sa vina direct de la Dumnezeu deci...concluzia o stii si singur

Efeseni 4, 30 -"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.

Nu putem intrista ceva ce nu este o persoana, aici se refera la a ignora sfaturile Bibliei scrise sub îndrumarea spiritului sfânt deci il intristam pe Dumnezeu. putem evita să întristăm spiritul sfânt. Cum anume? ‘Umblând şi trăind întotdeauna prin spirit.’ În felul acesta, nu permitem dorinţelor carnale nepotrivite să pună stăpânire pe noi şi nu dezvoltăm trăsături rele

Nu uita sp.sf se refera la forta activa sau puterea lui Dumnezeu
geneza1.2 2 Pământul era fără formă şi pustiu, iar pe suprafaţa adâncului de ape era întuneric; şi forţa activă a lui Dumnezeu se mişca încoace şi încolo pe suprafaţa apelor.
Aici nu este amintit dumnezeu sau isus, deoarece dumnezeu s-a folosit binenteles de forta sa pentru a crea totul

| milan9 a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Masacrati Scriptura si introduceti doctrine stranii direct in textul biblic. Ce sustinere are termenul inventat de "forta activa" - un termen care nu este nici vreun sinonim pentru ceva si nici nu clasifica vreo realitate inteleasa corect.

| milan9 a răspuns (pentru sempreinvolo30):

Interpretari subiective gresite. Din astea tot sunt vreo 40000 de variante, dar Dumnezeu nu autorizeaza nici erezia, nici manipularea nici contradictiile a 40000 de secte diferite.
El a lasat o singura Biserica. Doar UNA.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nici aceste versete nu sunt clare, transparente, atunci manipularea unora devine chiar "spalare pe creier"... happy (versete care Îl prezintă pe Duhul Sfânt ca PERSOANĂ, şi chiar PERSOANĂ DIVINĂ):

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT (pe Duhul Sfant) părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE (ale Duhului SDfant), timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

De ce in Prima carte a Bibliei o Persoana pare ca se adreseaza celorlalte in cadrul aceleiasi "Instante divine"?
De ce de zeci de ori in prima carte a Bibliei verbul a crea (barak) este folosit doar la singular (O singura divinitate, o singura Natura sau Fire divina) dar Subiectul este INTOTDEAUNA la plural "noi" sa face, "noi" sa cream, etc...
Elohim este PLURALUL, si literal ar insemna Dumnezeu dar la plural! Cum au putut evreii sa pastreze acest termen daca toata existenta lor au dus o lupta cu politeismul? Simplu: Dumnezeu este UNUL SINGUR dar in trei ipostasuri, manifestari unite indestructibil prin aceewasi Fire si Natura divina.
Cine este omul pentru a nega lucrarea tainica a lui Dumnezeu, si mai ales prin raportare la ce?

Şi iată o problemă pe care teoria greşită a unui anume cult nu poate să o explice:
dacă se afirmă în mod greşit că o Persoană (divină) nu poate "umple" alte persone (umane), cum se explică atunci modul în care Dumnezeu I s-a arătat lui Avraam la stejarul Mamvri prin fizionomia distinctă a TREI ÎNGERI (sugestie a Sfintei Treimi) care i s-au adresat distinct lui Avraam?

Este oare un lucru pe care un anumit cult I l-a stabilit lui Dumnezeu a fi imposibil?

| sempreinvolo30 explică (pentru milan9):

Foloseste logica:daca esti cu cineva, nu ii spui :hai sa facem asta deci "noi" dar santeti 2 persoane diferite.Tot la fel Dumnezeu vorbea cu Isus care era langa el nu in el.
Ai spus bine spalare pe creier.Deci creierul tau este murdar si are nevoie de curatare. Daca tu preferi sa sustii niste traditii mostenite care nu au baza biblica, problema ta.
Vorbesti acii de un stejar, dar confirmarea din Biblie unde este? Ma apuc acum sa caut in toata biblia unde este acest stejar, fii mai explicit si eu iti dau raspunsul

Este vorba acolo limitele exprimarii limbajului de atunci al profetului, dar expresia "sa facem om" (si multe alte zeci de expresii la plural) exprima un dialog in cadrul divinitatii. Divinitatea unica avand ca numitor comun o singura Fire sau Natura ("potential" divin) se manifesta in exterior ca trinitate de ipostasuri distincte. Acesta este mesajul Scripturii.

Dar de astea sigur nu stiai: happy

Mantuitorul Iisus este din vesnicie! Iisus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca mai înainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu." ( expresia SUNT EU ce spune? Este EXPRESIA PRIN CARE ESTE EXPRIMAT DUMNEZEU pe tot parcursul vechiului Testament.

- Si mai departe spune clar! De aceea v-am spus ca veti muri în pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca EU SUNT (cuvinte care Il identifica pe Fiul lui Dumnezeu cu Yahve), veti muri în pacatele voastre."

Isaia: 7, 14 De aceea, Domnul însusi va va da un semn: „Iata, fecioara va ramâne însarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel.,
Matei : „Iata, fecioara va fi însarcinata, va naste un Fiu, si-I vor pune numele Emanuel" care, talmacit, înseamna: "Dumnezeu este cu noi."

Sau acestea:
- Ioan 8, 24 EU SUNT! adica DUMNEZEU in chip de om. Nu a fost pentru Dumnezeu dificila minunea Intruparii si venirii Sale printre oameni. Iisus a spus: Voi Ma numiti „Învatatorul si Domnul (Yahve)" si bine ziceti, caci sunt!,

"Doamne", I-a zis Filip, „arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns."
Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: „Arata-ne pe Tatal"?

MATEI 28, 19. Botezati in numele TATALUI, FIULUI SI AL DUHULUI SFANT.
si a zis Petru: „si fiecare din voi sa fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfântului Duh.
"Dar când au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Împaratiei lui Dumnezeu si a Numelui lui Isus Hristos, au fost botezati, atât barbati cât si femei." - Fapte 8, 12
18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.