Nu trebuie sa dovedesti nimanui nimic. Daca tu crezi in el, este foarte bine. Cine nu vrea sa creada, ii poti adduce toate dovezile din lume, tot nu va crede. Iar cine vrea sa creada, poti sa I aduci cate argumente contra vrei tu, el tot vacrede.
Cunosc persoane care, dorind sa Il desfiinteze pe Domnul Isus a citit Cuvantul lui Dumnezeu, si s-a prabusit la picioarele Domnului Isus, recunoscandu-L ca Domn si Stapan.Acest om lucra pentru familia Ceausescu si a parasit luxul si confortul, si s-a intors la Dumnezeu.Jean Chiforeanu.
Si intr-un caz si in altul oamenii nu cauta indrumarea divina si chiar daca acum nu li se pare ca e ceva gresit, va veni un timp cand vor dori sa se schimbe dar va fi prea tarziu.
Ce, Dumnezeu e sensibil, are el nevoie de atentia noastra? O eternitate intreaga nu a avut nevoie de nimic, a stat in "nimic", iar acum bucuria/fericirea lui a devenit dependenta de atentia noastra? Inseamna ca nu este imuabil.
Romani 1:20 - "Căci calităţile sale (ale lui Dumnezeu) nevăzute, da, puterea sa eternă şi dumnezeirea sa, se văd clar de la crearea lumii, deoarece sunt percepute prin lucrurile făcute, aşa că ei sunt fără scuză."
Bine, bine, dar e mai buna lupta contra Lui sau indiferenta fata de El?
Din perspectiva Bibliei ambele sunt cai gresite care conduc la acelasi deznodamant.
Nu neaparat. Premisa era ca indiferentul refuza principial orice tema despre divin; dimpotriva, sunt cazuri destule in care cei care luptau contra existentei lui Dumnezeu au ajuns credinciosi ferventi...
Desigur că nu se poate exclude ceea ce ai spus. Eu m-am referit la situaţia în care cineva continuă permanent să aibă aceeaşi atitudine.
Tocmai asta era ideea: indiferentul este aproape imposibil de urnit, in timp ce acela care combate poate face repede conversia. Vezi cazul lui Saul/Pavel. Si intr-un caz si in altul vorbim de aceeasi Persoan care incearca sa convinga: Hristos. Numai ca celui indiferent chiar ii este indiferent. Din pacate.
Si eu. Dar vorbeam de cei care nu au treaba prea multa cu aceasta. Ci de cei care se opun si de cei total lacsi, indiferenti.
Si cu mine si-au pierdut altii timpul pana am inceput sa inteleg ceva... Numai bine!
Modul in careai pus intrebarea dadea de inteles ca ai ceva impotriva divjnitatii. Sau asa am inteles eu. Toate cele bune si succes in gasirea a ceea ce cauti.
Nu, Dan. Nicidecum. Am incercat sa vad daca mai sunt si altii care gandesc la fel sau asemanaor cu cel care a spus ceea ce eu am parafrazat in premisa intrebarii. Multumesc de incurajare, dar cred ca am gasit deja ceea ce cautam. Cauta interviul recent cu parintele Sava de la manastirea Oasa si poate ca vei descoperi ceva interesant despre ceea ce aduce Biserica lumii. Toate cele bune!
la fel.
Cred ca daca Dumnezeu exista si El ne-a creat, si-ar dori sa ne iubim unii pe altii si sa traim in pace, nu sa ne ucidem pe ideea ca "Al meu e mai tare".
In Ortodoxie nu ne ucidem pe ideea asta. Problema este ca de multe ori avem si noi nevoie sa re-descoperim frumusetile si bogatia Ortodoxiei. Grijile lumii ne afecteaza pe toti, din pacate.
A, deci e pe ideea "Nu am fost noi, dom'le, ci aia."
Nu ucidem, dar condamnam alegerile si deciziile oamenilor.
Condamnam homosexualitatea, condamnam crematoriul, condamnam ceea ce ii face pe oameni fericiti.
Astea sunt frumusetile ortodoxiei.
Pana si numele imi face scarba, pentru ca ortodocsii, in marea lor ingamfare, au ajuns la concluzia ca ei si numai ei au parte de "invatatuta cea dreapta".
Pai, nu chiar asa. Dar de ce sa condamnam pe cineva pentru ceva ce n-a facut? Zi-mi si mie ce face oamenii fericiti si e condamnat de Ortodoxie? E vorba de homosexualitate si de incinerare?
Despre orice condamna BO prin vocile preotilor.
Faptul ca acestia exprima o parere personala, pretinzand ca e dorinta lui Dumnezeu.
Dragul meu, ca orice om, au si preotii ortodocsi scaderile lor. Dar eu stiu ca nu se pot promova ca oficiale punctele de vedere personale ale lor. Biserica a ramas de-a lungul timpului pe pozitii, aparand invatatura primita de la Hristos si transmitand-o - mai departe - in lume.
Nu inteleg punctul tau de vedere fiindca nu esti mai concret; dar cand vorbesti chiar despre "orice" chestie condamnata de BO, ma indoiesc de faptul ca ai putea fi obiectiv, iar discutia noastra - constructiva. Numai bine!
''Dumnezeu exista'' asta spun crestinii, iar cei cu alte religii spun altceva.
anonim_4396 întreabă:
Miihaa întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: